Як заряджати часы Apple Watch?

Зміст

Тема сьогоднішньої статті – як зарядити Apple Watch, включно зі стандартними методами або альтернативними. А також поговоримо про те, як зберегти довше працездатність акумулятора.


Як зарядити Apple Watch

Існує кілька способів зарядити годинник Apple Watch. Ми вибрали найпоширеніші:

  • Магнітний кабель для зарядки – стандартний метод. Просто підключи один кінець кабелю до джерела живлення, а інший - до задньої панелі Apple Watch. Магніти в кабелі замикаються на задній панелі годинника, надійно утримуючи дріт під час заряджання.
  • Док-станція для бездротової зарядки. Такі пристрої бувають різних форм і розмірів. Усі вони працюють за одним принципом – тобі потрібно покласти годинник на плоску поверхню, в яку вбудовані зарядні котушки. Після цього Apple Watch заряджається автоматично.
  • Портативний зарядний пристрій. Ідеально підходить для подорожей. Девайс маленький і компактний, завдяки чому його зручно носити з собою. Просто підключай зарядку до годинника за допомогою USB-кабелю.
  • Зарядний чохол. Деякі компанії випускають спеціальні чохли для Apple Watch з вбудованим акумулятором. Аксесуар може забезпечити кілька циклів зарядки. Сонячний зарядний пристрій. Для тих, хто піклується про екологію.

Незалежно від того, який спосіб ти обереш, переконайся, що використовуєш високоякісний зарядний пристрій, розроблений спеціально для Apple Watch. Використання дешевого або неякісного зарядного пристрою може призвести до перегріву годинника або навіть його пошкодження.

Також є деякі поради та хитрощі, як продовжити час автономної роботи. Поговоримо про це далі.


Вибір відповідного зарядного пристрою

Найкращий зарядний пристрій для Apple Watch - оригінальний. Якщо такого немає, варто звернути увагу на док-станції сторонніх виробників. Бажано, щоб останні мали сертифікат MFi (Made for iPhone). Купівля перевірених девайсів у надійних виробників допоможе уникнути неправильної роботи смарт-годинника або пошкодження акумулятора.

Далі дивимося на оптимальну потужність зарядки і відповідність стандартам якості. Детальніше про підтримуваний вольтаж ми розглянемо в наступних розділах.

Підключення Apple Watch до зарядного пристрою

Для зарядки твого смарт-годинника - під'єднай пристрій до магнітного кабелю, який йде в комплекті з Apple Watch. Інший кінець вставляємо в адаптер і в розетку. Це має забезпечити безперервне живлення.



Зарядка еплвотч.jpg

Лови чек-лист правильного підключення:

  1. Переконайся, що магнітний кабель під'єднаний до джерела живлення.
  2. Повести задню панель годинника на магнітний кабель. Клацання означатиме, що кабель надійно зафіксувався.
  3. Переконайся, що кабель надійно прикріплений до задньої панелі.
  4. Залиш годинник підключеним до повного заряджання.
  5. Після завершення заряджання від'єднай смарт-годинник від магнітної станції.

Готово! Твої Apple Watch повністю заряджені та готові до використання.


Особливості заряджання Apple Watch

Під час швидкого заряджання рівень заряду акумулятора Apple Watch Series 7 і пізніших моделей збільшується з 0 до 80 відсотків приблизно за 45 хвилин. Моделі Ultra набирають 80% приблизно за годину.

Для швидкого заряджання потрібні:

  • кабель Apple USB-C Magnetic Fast Charging Cable;
  • адаптер живлення Apple 18 Вт; 20 Вт; 29 Вт; 30 Вт; 61 Вт; 87 Вт, 96 Вт.

Швидка зарядка може не працювати в занадто холодних або жарких температурах.


Рекомендації щодо продовження терміну служби батареї

Перше і найважливіше правило, яке допоможе продовжити термін служби смарт-годинника – використовувати оригінальний зарядний пристрій від Apple або зарядки з сертифікатом MFi (Made for iPhone). Також редакція Техно Їжака радить:

  • Раз на місяць проводити повне заряджання і розряджання твоїх Apple Watch. Це потрібно для правильного калібрування батареї та забезпечення правильної роботи.
  • Уникай перегріву. Не допускай прямого впливу сонячних променів на аксесуар. Також знімай смарт-годинник під час відвідування лазні та сауни. Не залишай у машині в спекотну погоду.
  • Оптимізація повідомлень. Використовуй цю функцію Apple Watch для обмеження повідомлень, що надходять, і зниження навантаження на акумулятор.
  • Вимкни зайві функції. Перевір, якими функціями ти користуєшся рідко і вимкни їх у налаштуваннях.
  • Оновлюй операційну систему. Не уникай оновлень ПЗ, вони часто включають оптимізації, спрямовані на поліпшення продуктивності акумулятора і продовження терміну його служби.

Використовуй ці рекомендації та насолоджуйся роботою Apple довгі роки.


Корисні поради щодо заряджання Apple Watch

У цьому розділі розглянемо альтернативні способи зарядки смарт-годинника. Ти можеш опинитися в ситуації, коли немає доступу до розетки або якщо перебуваєш у дорозі. Якою б не була ситуація, а побачити рівень заряду нижче 20% неприємно, особливо без можливості зарядитися. Якраз для такого випадку ми підготували низку порад.

Використовуй USB-порт комп'ютера. Якщо ти опинився в ситуації, коли під рукою немає оригінального зарядного блочка, підключи смарт-годинник до ноутбука. Серед мінусів:

  • відсутність швидкої зарядки;
  • може не працювати з деякими моделями ПК;
  • якщо ноутбук перебуває в сплячому режимі, зарядка перерветься.

Використовуй бездротові пристрої:

  • портативні зарядні брелоки;
  • магнітні зарядні девайси Snap-In;
  • заведи настільну підставку для зарядки 3 в 1, яка дає змогу заряджати Apple Watch, iPhone і AirPods.

Ти можеш використовувати свій айфон. Підключи смарт-годинник до iPhone за допомогою зарядного кабелю.

Зарядити Apple Watch ти можеш під час поїздки на автомобілі. Для цього тобі потрібен USB-кабель. Підключи дріт до автомобільного зарядного пристрою.

Використовуй наші рекомендації, щоб твій смарт-годинник завжди був готовий до роботи.


Author photo
Автор статті Анна Туманова
Читати наш блог у Telegram
Популярні смарт-годинники Apple Watch
Коментарі
Додати коментар
Схожі статті