10 головних подій у світі Apple 2020 року. Новинки та нововведення

Через пандемію по всьому світу почали активно закриватися величезні корпорації. Свою діяльність довелося на якийсь час зупинити навіть таким відомим і популярним брендам, як Chanel та Rolex. Багато компаній залишилися на межі банкрутства. Але тільки не Apple.

Найдорожчій корпорації у світі вдалося не лише утриматися на плаву, а й зробити безліч проривів у 2020. Сьогодні я зібрав 10 головних досягнень Купертіно в цьому непростому році. Вийшло цікаво.

Всі презентації пройшли онлайн

Перше, що хотілося б згадати – це перехід всіх івентів 2020 року в онлайн формат. Мільйонам глядачів по всьому світу дуже сподобалося таке нововведення. Величезне число людей ніколи не потрапляють на очну презентацію в театрі імені Стіва Джобса, а всього лише спостерігають за нею з моніторів.



ezh|864х452-1.jpg

Для всіх нас, простих глядачів, це були найдинамічніші івенти в історії. Оскільки їх якісно зняли і змонтували. Було багато цікавих візуальних ефектів, які неможливо було додати в прямому ефірі.

Три осінніх івенту

Цього року відмінно попрацювали маркетологи Яблучною корпорації. Вони логічно розділили осінні новинки на три івенту. У вересні ми побачили iPad та Apple Watch.

У жовтні нам показали чотири нових iPhone, а у листопаді три комп'ютери Мас на новому революційному процесорі М1 власного виробництва. До речі, всі ці гаджети ми також вважаємо досягненням Купертіно.

Apple представила п'ять моделей iPhone за рік

Вперше за всю історію корпорації, цієї осені нам показали відразу чотири моделі одного покоління. До звичних iPhone 12, 12 Pro та 12 Pro Max приєднався малюк iPhone 12 Mini. А до цього, навесні, ми побачили ще й iPhone SE 2.



ezh|864х452-2.jpg

Разом, у цьому році, у продажу з'явилися відразу п'ять моделей яблучного смартфона. А найнесподіванішим гаджетом з усіх став 12 Mini. Цей малюк отримав компактні розміри і потужну начинку.

Розробники додали в iOS віджети і маленький інтерфейс вхідних викликів

Нововведень в iOS цього року було дуже багато, але найважливішими вважаються зменшений екран вхідного дзвінка і додавання віджетів. Користувачі дуже довго просили розробників зменшити екран вхідного дзвінка, раніше він повністю закривав весь дисплей.

А от щодо віджетів між користувачами розгорілися неабиякі суперечки в мережі. Хтось вважає, що вони зовсім не потрібні в смартфоні. А комусь вони дуже навіть подобаються.

Комп'ютери Мас отримали революційний процесор М1 виробництва Apple

Напевно, перехід з чіпсетів Intel на власні чіпи М1 в Мас – це найважливіша подія цього року для Apple. Корпорація створила власний потужний процесор на ARM-архітектурі. І 2021 точно буде присвячений розвитку цієї технології.

Вихід Apple Watch SE

Ще однією цікавою новинкою цієї осені сталв перший доступний смарт-годинник – Apple Watch SE.



ezh|864х452-3.jpg

Він вийшов разом з Series 6, але отримав набагато більшу популярність серед користувачів через більш низьку ціну.

Нові музичні гаджети HomePod mini та AirPods Max

У нинішньому році ми також побачили зменшену версію колонки HomePod та перші повнорозмірні навушники AirPods Max. Ці пристрої вже користуються величезною популярністю серед меломанів. А нові AirPods Max й зовсім стануть в нагоді навіть професійним музикантам.

Бездротова магнітна зарядка від Apple

Власники iPhone дуже довго чекали коли ж нарешті яблучні розробники представлять власну бездротову зарядку. І ми її нарешті побачили!



ezh|864х452-4.jpg

MagSafe отримала дуже зручне магнітне кріплення до останнього покоління смартфонів. Багато експертів впевнені, що саме таким способом будуть заряджатися всі майбутні продукти від Купертіно.

Touch ID у кнопці включення iPad

Нова модель iPad Air 2020 отримала сканер відбитка пальця в кнопці живлення збоку на корпусі. Це та деталь гаджетів від Купертіно, по якій багато хто сумував. Цілком можливо, колись подібна технологія з'явиться і в майбутній моделі iPhone SE 3.

Єдина підписка на всі сервіси Apple One

І нарешті з'явилася можливість оформити одну підписку на всі найпопулярніші сервіси від Apple. Коштує це набагато дешевше, ніж платити за кожну програму окремо. В єдину підписку входять Apple Music, Apple TV+, Apple Arcade та місце в iCloud. І це теж стало важливою подією.

Ось таким ось продуктивним роком видався для Купертіно 2020. Варто визнати, що в порівнянні з Яблучною корпорацією, інші виробники значно відстали в гонці за найкращими технологіями. Але я впевнений, що сильний конкурент – хороший привід зібратися і випустити щось особливе. А виграємо від цього, як завжди ми, користувачі і фанати технологій.



Egor-2.png

Читати наш блог у Telegram
Коментарі
Додати коментар