iPhone 13 Pro vs iPhone 12 Pro. Який вибрати?

У компанії Apple особливі почуття до своєї флагманської лінійки iPhone Pro та Pro Max. Ці моделі смартфонів є яскравим прикладом того, як Купертіно сьогодні уявляє собі ідеальний гаджет. Саме тому їх так люблять користувачі з усього світу.

Нам здається, що після презентації новенького iPhone 13 Pro самий час порівняти його з попередником iPhone 12 Pro. Чи варто оновлюватися?

Зовнішній вигляд

На перший погляд, гаджети дванадцятого і тринадцятого покоління практично однакові. У них один і той же дизайн з прямими плоскими гранями в стилі легендарного iPhone 4, схожі забарвлення і габарити. Але відмінностей теж вистачає.

-9%
MLW03
62 999 ₴
57 199 ₴
1 430 $
MLVE3
48 999 ₴
48 799 ₴
1 220 $

У iPhone 13 Pro встановлен збільшений блок основних камер. "Чубчик" став менше по ширині, але збільшився за висотою. Динамік для розмов перебрався вище, під саму грань.

Кольори корпусу в цілому залишилися попередніми – сріблястий, графітовий і золотий. А ось на зміну тихоокеанського синього в iPhone 12 Pro, в 13 Pro з'явився небесно-блакитний. Цікаво, що цей колір став трендовим в палітрі Pantone на сезон осінь/зима 2021/2022.

За габаритами новинка стала трохи товще. Ймовірно, це пов'язано зі збільшенням батареї. Довжина і ширина пристрою не змінилися.

Дисплей

Екран iPhone 13 Pro отримав дуже істотне нововведення ProMotion. Новинка підтримує частоту кадрів аж до 120 Гц. При цьому, дисплей гаджета здатний змінювати швидкість кадровки від 10 Гц до 120 Гц, в залежності від завдань. Завдяки цьому акумулятор буде витрачати менше енергії.



1ezh|864х452 копия.jpg

В іншому екрани в iPhone 13 Pro і 12 Pro ідентичні. Це Super Retina XDR (або ж OLED) з дозволом 2532×1170 і підтримкою технологій True Tone, P3 для насиченою і якісної картинки.

Начинка

У iPhone 13 Pro традиційно оновився процесор на A15 Bionic. У більшості завдань нове покоління чіпсета показує себе не набагато могутніше свого попередника A14 Bionic, який використовується в дванадцятій моделі.

Проте новинка на 50% швидше обробляє відео через додаткове графічне ядро. В iPhone 12 Pro немає більшості крутих фішок зі зйомкою – це великий мінус. З іншого боку, через це великої різниці в швидкості роботи користувачі не помітять.

Купертинівці, як зазвичай, нічого не розповіли про ємність акумулятора. Але продемонстрували наскільки збільшився час автономної роботи в годинах. І ці дані дуже порадують власників свіженького яблучного смартфона. iPhone 13 Pro буде працювати на 5 годин довше, ніж 12 Pro.

Камери

Хоча основні модулі залишилися з попереднім дозволом в 12 Мп, вони навчилися пропускати більше світла. У ширококутної та надширококутної камерах збільшилися діафрагми, в телефото вона зменшилася. Зате оптичне збільшення зросло аж до 3х. У торішньому гаджеті було 2Х.


Ми можемо з упевненістю сказати, що тринадцяте покоління буде знімати набагато краще, особливо в темний час доби. Крім цього, з'явиться класна фішка "Кіноефект". Вона дозволить знімати професійні ролики дуже високої якості. Приємним бонусом також стане Smart HDR четвертого покоління. Всього цього немає в iPhone 12 Pro.

А ось фронталка новинки не може похвалитися великими нововведеннями. Це все той же 12-мегапіксельний модуль з діафрагмою 2.2. Якість знімків, швидше за все не зміниться.

Всі відмінності iPhone 13 Pro та iPhone 12 Pro коротко:

  • Дизайн. Залишився в тому ж стилі. Збільшився блок основних камер, зменшився чубчик і з'явився новий небесно-блакитний колір корпусу.
  • Екран. Кардинальні зміни. Замість 60 Гц дисплея в iPhone 12 Pro, новинка може похвалитися адаптивним 120 Гц екраном. Дозвіл залишився тим самим.
  • Продуктивність. Швидкість роботи системи і додатків не змінилася. Але завдяки ще одному графічному ядру iPhone 13 Pro швидше обробляє відео та фото.
  • Камери. Свіженький пристрій обзавівся дуже класною фішкою "Кіноефект". Розробники оновили фічу Smart HDR до четвертого покоління. Об'єктиви зможуть пропускати більше світла. Висновок – якість стане краще, з'явиться більше крутих режимів.
  • Автономність. Тринадцяте покоління пристрою буде працювати на 5 годин довше свого попередника. У користуванні це буде дуже помітно.
  • Що ще? З'явилася підтримка відразу двох eSIM одночасно. Раніше користувачі могли використовувати тільки одну вбудовану сім-карту і одну фізичну "сімку" разом. Обсяг пам'яті збільшився до 1 Тб – тепер точно помістяться всі фоточки, можна навіть не чистити галерею.


2ezh|864х452 копия.jpg

Чи варто оновлюватися на iPhone 13 Pro?

Корпорація припиняє виробництво iPhone 12 Pro та iPhone 12 Pro Max. Вони вже зникли з офіційної сторінки Купертіно, але на сайті ТехноЇжак їх все ще можна собі взяти. На нашу думку, iPhone 13 Pro значно прокачали в порівнянні з торішньою моделлю.

Свіженький яблучний смартфон точно варто придбати тим, хто часто знімає фото та відео в свої соцмережі. З новими режимами камери твої кадри вийдуть на абсолютно новий рівень. Перевагою тринадцятого покоління також є 120-герцовий екран, відео на ньому стануть набагато динамічніше і цікавіше.

Втім, iPhone 12 Pro ще теж рано скидати з рахунків. Він як і раніше відмінно справляється зі своїми завданнями. Але 13 Pro його все ж перевершує, і це не дивно.


Читати наш блог у Telegram
Товари з огляду
Показати всі
Коментарі
Додати коментар