13 головних функцій iOS 13. Ти використовуєш свій iPhone на повну?


Швидше за все, ти вже щосили користуєшся новою версією прошивки для свого iPhone. iOS 13 містить набагато більше нововведень, ніж минула операційна система. Чого варта тільки одна темна тема. Ми відкрили для себе скільки нових функцій, що зробили висновок: ми не знаємо про неї практично нічого.

Як виявилося, в новій версії їх близько 200. Ми використовуємо тільки краплю в морі. Але наша команда вирішила це виправити і спробувати всi свіжі опції. Про найкращих і найцікавіших нововведення iOS 13 зараз розповімо.


1. Знайти текст в «Повідомленнях»

Будемо відверті, в попередніх версіях iOS пошук повідомлення по слову працював дуже погано. Їм практично ніхто не користувався, тому що він не міг знайти текст скажімо по частині слова.


Ezh864х452-01.jpg

Нарешті куперинiвцi з цим розібралися. Тепер можеш користуватися функцією з задоволенням і величезною користю.


2. Таймер

Ми їм рідко користуємося, а частенько і зовсім забуваємо про його існування. Але іноді таймер дуже потрібен. В останній версії прошивки його оновили. Змінився дизайн і анімація, а ти навіть не помітив цього.


3. Економія мобільного трафіку

Перейшовши в «Налаштування» - «Стільникові дані» - «Параметри даних» тепер можеш знайти захований режим економії мобільного інтернету. Багато хто ніколи не заходить в цей пункт, хоча він дуже корисний, якщо у тебе невеликий ліміт мобільного трафіку. Або якщо знаходишся за кордоном, де пакети послуг набагато дорожчi.


4. Видалення додатків в App Store

Напевно, у кожного користувача була ситуація, коли він заходить в App Store, щоб оновити якийсь сервіс і бачить непотрібну програму. Збирається видалити її, але потім забуває.


Ezh864х452-02.jpg

І так триває вічність. Утиліти, які нам не потрібні таємничим чином дуже добре маскуються на головному екрані. Але в iOS 13 це можна легко виправити. Видаляй прямо з рядка оновлень в фірмовому магазині.


5. Супер-фільми

Ця опція буде корисна для iPad OS. Моделі iPhone і iPad, випущені з 2018 року підтримують опцію поліпшення звучання Dolby Atmos, яка використовується у великих мережах кінотеатрів. І тільки тепер ця функція запрацювала у всіх фільмах і серіалах.


6. Haptic Touch

Раніше функція потрійного натискання була привілеєм лише останніх моделей смартфонів. Але тепер, завдяки новій технології, вона працює на всіх підтримуваних пристроях.


7. Скріншот всієї веб-сторінки

Пам'ятаєш цю муку, коли доводилося зробити скріншот одного тексту з інтернету, але він не поміщався в розміри екрану. Доводилося робити ще один огризок, який так дратував. Тепер з цим покінчено.


Ezh864х452-03.jpg

Після того, як зробив скрін необхідно натиснути на його іконку в лівому нижньому кутку, а після перейти у вкладку «Повна сторінка». І весь текст у тебе в одному PDF форматі.


8. Автоматичне закриття всіх вкладок Safari

У багатьох з нас є шкідлива звичка залишати в браузері відкритими непотрібні вкладки. Вони нам можуть бути зовсім не потрібні, але чомусь ми їх бережемо.

Через це гальмує сервіс і сам пристрій. На щастя, остання версія операційки дозволяє налаштувати автоматичне закриття всіх вкладок.


9. Читай більше!

Часто користуєшся фірмовим додатком «Книги». Ми перепробували багато інших сервісів, але після поновлення остаточно повернулися до вбудованого додатку.


Ezh864х452-04.jpg

А все тому, що там з'явилася класна фішка установки цілей для читання. Вона змусить тебе читати більше, повір.


10. Контроль геолокації

Дуже багато сторонніх утиліт хочуть отримати доступ до місця розташування пристрою. Іноді зовсім незрозуміло, навіщо вона потрібна якійсь мобільній іграшці або блокноту. Але все це легко контролюється через настройки конфіденційності. Там же можна налаштувати, щоб сервіс не використовував геолокацію без запиту.


11. Незнайомі абоненти

Набридли чужі номери? Переходь в «Налаштування» - «Телефон» і блокуй всіх невідомих абонентів. Більше тебе ніхто не потурбує.


12. Швидке підключення Wi-Fi і Bluetooth

Щоб підключиться до знайомої мережі бездротового інтернету або до Вluetooth-пристрою, тепер потрібно всього лише затиснути іконку однієї з мережі і вибрати назву серед інших пунктів.


Ezh864х452-05.jpg

Підключення до мережі станеться відразу ж.


13. Підтримка геймпадов

У iOS 13 компанія Apple підготувала любителям мобільного гейминга шикарний подарунок. Тепер вони можуть безпосередньо підключати до гаджетів контролери від Xbox One і PlayStation 4. Особливо класно підійде для гри на iPad і iPhone в сервісі Apple Arcade.

Ось такий ось дайджест сьогодні. Приємного використання.


Читати наш блог у Telegram
Коментарі
Додати коментар
Схожі статті