Підсумки презентації Apple. Детально про всі новинки Apple September 2021 Keynote

Вчора відбулася перша осіння презентація компанії Apple. Цей захід є, мабуть, найпопулярнішим з усіх івентів яблучної корпорації, адже на ньому представляють новенькі iPhone. Подія пройшла в уже звичному онлайн-форматі.

Купертинівці попередньо підготували шикарний ролик, насичений красивими спецефектами і динамічною картинкою. Відверто кажучи, далеко не всі наші очікування щодо новинок виправдалися. Як виявилося, багато авторитетних інсайдерів помилилися в своїх прогнозах.





Ми побачили два новеньких iPad, одні смарт-годинники Apple Watch 7 і чотири iPhone 13. Тоді як, чекали ще й AirPods 3. У випадку з представленими новинками не обійшлося без сюрпризів. Зараз все детально розповімо.

iPad 9 – просунутий планшет в попередньому корпусі

Першим продуктом, який з'явився на сцені, став iPad 9. Про нього не говорили експерти, проте ми чекали появи планшета і розповідали про це в блозі. Дев'яте покоління класичної лінійки не може похвалитися оновленим дизайном, проте це дійсно абсолютно новий гаджет.

Розробники впровадили в нього більш просунуту начинку, поліпшили камеру і помітно прокачали дисплей. В основі пристрою лежить процесор А13 Bionic, точно такий використовується в iPhone 11 і 11 Pro. Чіп точно не назвеш застарілим, він до цього дня відмінно справляється з усіма складними завданнями.

У порівнянні з минулим поколінням iPad, нова модель стала швидше на 20%. Що стосується оперативної пам'яті, її обсяг не розкрили. Але можна припустити, що це 4 Гб ОЗУ. Адже в основі А13 Bionic лежить саме такий розмір оперативки.

Спеціальна ціна-12%
MLPF3
26 999 ₴
23 649 ₴
590 $
-5%
MLK73
35 999 ₴
34 099 ₴
850 $

Розмір, дозвіл і технологія виробництва дисплея iPad 9 залишилися попередніми. Однак інженери вдосконалили його підтримкою True Tone. Ця фішка підлаштовує колірну температуру монітора під навколишнє освітлення. Завдяки True Tone картинка виглядає більш природно і барвисто.

Основна камера iPad 9 дісталася від попередника. Але зате оновилася фронталка. Її роздільна здатність становить 12 Мп, а кут огляду збільшився до 122 градусів. У кадр поміщається більше об'єктів, також з'явилася підтримка Center Stage.

Остання фішка автоматично стежить за користувачем під час зйомки і утримує його в кадрі, навіть якщо він пересувається. Center Stage буде працювати не для всіх програм, але в багатьох найпопулярніших. Наприклад, в FaceTime і TikTok.

Характеристики iPad 9:

  • Дизайн: запозичений у iPad 8 – з рамками навколо дисплея;
  • Екран: 10,2-дюймова IPS-матриця з здатністю 2160×1620, підтримка True Tone;
  • Процесор: А13 Bionic;
  • Камера: основна – 8 Мп, фронтальна – 12 Мп, з фішкою Center Stage і кутом огляду в 122 градусів;
  • Аксесуари: підтримуються всі аксесуари від попередника – Apple Pencil першого покоління і Smart Keyboard.

Цікаво, що в свіженькому iPad 9 залишилася кнопка Home зі сканером відбитка пальця Touch ID. Крім цього, він не підтримує мережі 5G. Зате це буде найдоступніший планшет від Apple з останніх моделей. Версії на 32 Гб, очікувано, немає. Цього дуже мало для сучасного використання.


Мінімальний обсяг накопичувача складає 64 Гб. Така конфігурація обійдеться в 329 доларів в США без урахування податків. У нашій країні ціна, звичайно, буде трохи більше. Пристрій надійде в продаж вже 24 вересня. З 22 вересня на iPad 9 можна буде оформити попереднє замовлення.

iPad Mini 6 – "прошка" в компактному корпусі

"Малюк" здався нам більш цікавою новинкою, ніж класичний планшет. Розробники додали в нього куди більше нововведень. Наприклад, топовий мобільний процесор A15 Bionic, точно як в iPhone 13.

У якості дисплея інженери поставили найкращий Liquid Retina на 8,3 дюйма. У попереднього покоління "мініков" були 7,9-дюймові екрани. Спереду iPad Mini 6 дуже схожий на маленьку версію iPad Pro. А ззаду і з боків він отримав дизайн від iPad Air 4.

З топових фішок новинки виділяються True Tone і сканер відбитків пальців Touch ID в кнопці включення. "Малюка" оснастили портом USB-C, який дозволяє підключати камери, жорсткі диски і монітори з роздільною здатністю до 4К. Крім цього, роз'єм забезпечує передачу даних з комп'ютера на величезній швидкості – 5 Гбіт / с. Є також модуль 5G і Wi-Fi 6.





Основна і фронтальна камера мають роздільну здатність 12 Мп. Обидва модулі підтримують Center Stage і багато інших топових фішок. Все це стане в нагоді для зйомки відео в соцмережі. У парі з компактною моделлю можна використовувати Apple Pencil 2.

Характеристики iPad Mini 6:

  • Дизайн: запозичений у iPad Air 4;
  • Процесор: A15 Bionic;
  • Екран: 8,3-дюймовий Liquid Retina;
  • Камера: основна на 12 Мп, фронтальна – 12 Мп. Обидві з підтримкою Center Stage.

IPad Mini 6 надійде в продаж 24 вересня, але 22-го його вже можна буде попередньо замовити. Ціна за базову модель з 64 Гб пам'яті стартує від 499 доларів в США без урахування податків.

Apple Watch 7 – екран більше, але дизайн той же

Інсайдери стверджували, що яблучна компанія готує перший кардинальний редизайн смарт-годинників сьомого покоління. Але в реальності вони виявилися не праві. В цілому, зовні пристрій практично не змінився в порівнянні з попередниками. Але новий збільшений на 20% екран буде їх виділять на тлі старших братів.





Крім цього, з'явилося нове темно-зелене забарвлення. Виглядає воно дуже привабливо. На вибір надається ще чотири інших кольори – синій, чорний, червоний і золотий.

Приємно порадували нові функції – виявлення падіння з велосипеда і введення тексту через клавіатуру. Завдяки вдосконаленій зарядці Apple Watch 7 набирають відсотки акумулятора набагато швидше, ніж шосте покоління годинників. До 80% їх можна зарядити всього за 45 хвилин. Це дуже круто!

Характеристики Apple Watch 7:

  • Дизайн: вигляд точно як у всіх попередніх поколінь годинника;
  • Кольори: синій, чорний, червоний, золотий і темно-зелений;
  • Екран: збільшений на 20%;
  • Процесор: Apple S7;
  • Захист: високого рівня вологозахист по стандарту IPX6. Є хороший захист від ударів;
  • Батарея: заряджається на 33% швидше.




Ціна на Apple Watch Series 7 стартує від 399 доларів на батьківщині гаджета і без урахування податків. Продажі почнуться трохи пізніше, цієї осені. Мабуть, інсайдери не помилилися у тому, що корпорація зіткнулася з проблемами у виробництві.

iPhone 13 і 13 mini – зменшений чубчик і хороша автономність

Почнемо з самого головного. "Чубчик" на екрані тринадцятого покоління смартфонів від Apple став трохи вужче. Хоча діагональ дисплея не змінилася. iPhone 13 отримав 6,1 дюйма, а iPhone 13 mini – 5,4 дюйма.

В іншому тринадцята модель практично нічим не відрізняється від iPhone 12. Якби не нове розташування об'єктивів основної камери, здалеку їх би було дуже важко розрізнити. Дві камери лягли не горизонтально, як в попередника, а діагонально. Особисто нам переїзд дуже сподобався. Виглядає цікаво, хоча і незвично.

Найбільш глобальні зміни торкнулися зйомки відео та фото. Обидва модуля зберегли позначку в 12 Мп, але значно додали в сенсорах. Основна широкоугольная камера навчилася захоплювати на 47% більше світла – це дуже важливо для якості картинки.





Крім цього, розмір пікселя теж збільшився. Можна впевнено сказати, що iPhone 13 і 13 mini зніматимуть на рівень вище своїх старших братів. Розробники додали дуже класну фішку портретної зйомки в відео. Цей режим буде розмивати задній фон і дозволить змінювати фокусування між переднім і заднім фоном під час запису.

Купертинівці зробили акцент на ще одній фішці під назвою Cinematic Mode. Під час презентації імениті режисери розповідали, що з її допомогою на iPhone цілком можна зняти повноцінний фільм. Напевно звичайним користувачам більш просунута відеозйомка теж стане в нагоді в створенні контенту для своїх соцмереж.

В основі яблучного смартфона працює A15 Bionic. Як запевняють інженери, він став набагато могутніше і швидше. Час роботи від батареї в базовій версії збільшився на 2,5 години, а в "малюка" на 1,5 години. Це дуже значні цифри.





А ось екран практично не змінився, якщо не враховувати підвищеної яскравості до 1200 ніт. Підтримку 120 Гц не додали, вона буде тільки в топових iPhone 13 Pro і 13 Pro Max.

Характеристики iPhone 13 і 13 mini:

  • Дизайн: попередній вигляд iPhone 12 з невеликими змінами;
  • Кольори корпусу: рожевий, синій, чорний, білий і червоний;
  • Екран: як раніше, але зі зменшеним чубчиком;
  • Процесор: A15 Bionic;
  • Камери: основні модулі розташувалися діагонально, вони обзавелися поліпшеними сенсорами і пропускають більше світла. Є підтримка портретного відео і Cinematic Mode.

Ціна на новий iPhone не змінилася. Він буде коштувати рівно стільки ж, скільки недавно потрібно було віддати за iPhone 12. Наприклад, в США – це 799 доларів за стандартну версію і 699 баксів за компактну.

iPhone 13 Pro та iPhone 13 Pro Max – найкраща камера на ринку і екран 120 Гц

Начинка "прошек" багато в чому схожа на класичну модель та "міні". В iPhone 13 Pro і 13 Pro Max встановлений процесор A15 Bionic. Він перевершує всі чіпи конкурентів Apple. "Чубчик" також став менше. Але найважливіша зміна торкнулася дисплея.





Топові версії отримали екран з частотою кадру до 120 Гц. Картинка стала більш плавною. Для того щоб дисплей не сильно впливав на тривалість роботи від батареї, розробники навчили систему зменшувати і збільшувати герцовку в залежності від сценарію використання.

У "прошки" завезли самі просунуті камери серед всіх смартфонів. З'явився 3-кратний оптичний зум, макрозйомка і Нічний режим на всіх трьох об'єктивах. Крім цього, є портретна зйомка і кінематографічний режим.

Характеристики iPhone 13 Pro і 13 Pro Max:

  • Дизайн: вигляд як у iPhone 12 Pro, з деякими змінами;
  • Кольори корпусу: чорний, золотий, сірий і небесно-блакитний;
  • Екран: 120 Гц з адаптивною зміною частоти кадрів, зменшений чубчик;
  • Процесор: A15 Bionic;
  • Камери: основні модулі пропускають більше світла. Є підтримка портретного відео, макрозйомки, оптичного зуму 3Х і Cinematic Mode. Трохи пізніше з'явиться фішка ProRes.

-4%
MLLE3
53 999 ₴
52 099 ₴
1 299 $
-5%
MLVN3
57 999 ₴
54 899 ₴
1 369 $

IPhone 13 Pro і 13 Pro Max обійдуться в 999 баксів і 1099 доларів відповідно (в США, без урахування податку). В Україні вони будуть коштувати трохи дорожче. До речі, з'явилася комплектація на 1 Тб вбудованої пам'яті.

Загалом, Apple можна похвалити за таке розмаїття новинок і їх оновлення. Всі продукти значно прокачали в порівнянні з попередниками. Ми зовсім не чекали релізу відразу двох сімейств iPad, однак хотіли побачити AirPods 3. Мабуть, вони вийдуть пізніше.



Egor-2.png
Читати наш блог у Telegram
Передзамовляй:
Показати всі
Коментарі
Додати коментар