Apple продала 2 мільярда iPhone! Ухх

Судячи з усього, компанія Apple може похвалитися новим історичним досягненням. Днями вона продала свій 2-мільярдний iPhone. Завдяки цьому яблучна лінійка смартфонів стала наймасовішою в світі.

iPhone розійшовся партією в 2 млрд!

Цікаво, що ще в 2016 році Тім Кук поділився, що компанія продала один мільярд iPhone. На це у корпорації пішло цілих 14 років. Другий мільярд набрався набагато швидше, за майже п'ять років.



864х452_01.jpg

Найпопулярнішою моделлю в світі стали iPhone 6 і 6 Plus. Їх купили близько 220 мільйонів користувачів. На другому місці опинилися iPhone 11, вони розійшлися партією в 150 мільйонів екземплярів. Замикають трійку iPhone 6s і 6s Plus.

Власники яблучних смартфонів охоплюють 26% від усіх користувачів в світі. Але в багатьох країнах вони становлять значно більшу частку. Наприклад, в США їх 60%, в Британії 50%.

До слова, новенькі iPhone 13 користуються величезним попитом. Їх популярність на старті продажів побила рекорд торішніх моделей. При цьому, найбільш затребуваними на ринку стали iPhone 13 Pro і 13 Pro Max. Тому є дуже велика ймовірність, що третій мільярд Apple набере ще швидше, ніж за 5 років.

Спадщина Джобса

Яблучні розробники далеко відійшли від принципів Стіва Джобса. Він був упевнений, що модельний ряд продуктів необхідно максимально спростити. Після повернення до керма компанії в 1997 році він першим ділом позбувся різноманітності Mac.


Легендарний Стів представив нам простий набір – домашній (споживчий) комп'ютер, приміром звичайний MacBook, і професійний комп'ютер, наприклад MacBook Pro. У той час iPhone кожного покоління і зовсім виходив в єдиному варіанті. Не було "мініка", "прошек" і тим більше "Pro Max".

Інший принцип Джобса звучить так: "Люди не знають толком, чого вони хочуть, поки ти не покажеш їм це". Його розробники дотримуються досі. Згадати тільки новенький "Кіноефект" в iPhone 13.

До його появи ніхто з користувачів і не замислювався про те, що йому необхідно відео з розмитим фоном. Але після релізу тринадцятого покоління смартфонів всі захотіли отримати цю фішку.



864х452_03.jpg

Ще один слід Стіва Джобса відбився в вартості пристрою. Через 14 років після виходу першої моделі iPhone 2G з цінником в 400 доларів, сьогодні як і раніше можна знайти собі смартфон від Купертіно за ті ж 400 баксів, наприклад iPhone SE 2020.

Ну що ж, браво, Apple! Залишайся вірною традиціям і розвивайся в тому ж темпі.


Читати наш блог у Telegram
Популярні моделі iPhone:
Показати всі
Коментарі
Додати коментар