Що таке 3D Touch і Haptic Touch? І про те, в чому між ними різниця


Якщо ти досить давно користуєшся яблучними смартфонами, то знаєш, що 3D Touch з'явився колись в iPhone 6S. Далі цю технологію впроваджували в кожен пристрій, крім моделей SE і XR. І тим не менше, не дуже популярна опція не користується.

Ходять чутки, що в нових моделях iPhone, які покажуть вже 10 вересня, 3D Touch і зовсім приберуть. Найімовірніше, його замінить інша технологія, під назвою Haptic Touch. А що це і чим вони відрізняються - зараз розберемо.


3D Touch і Haptic Touch - в чому різниця?

Технологія 3D Touch працює завдяки своєрідній пластині, яка фізично вбудована в екран пристрою. Вона визначає силу і ступінь натиснення, а вібромоторчик Taptic Engine тактильно відповідає на твої дії. За допомогою 3D Touch можна отримати додаткові функції або інформацію. Прикладом, в деяких додатках функція відкриває доступ до контекстного меню.


EzhNewsSite-700x3681.jpg

Haptic Touch, яка на даний момент вбудована тільки в одну модель - iPhone XR, працює схожим чином. Головна відмінність між двома системами в тому, що дисплей визначає не силу натискання, а час утримання. У Haptic Touch теж є вібровіддачі, яка подає сигнал при взаємодії з функцією.

Друга система набагато дешевше. З більшістю завдань, які виконує потрійне дотик, вона також може успішно впорається. Крім того, складно помітити різницю між ними, а ціна на пристрій з бюджетним аналогом більше подобається користувачам.

Саме тому цілком ймовірно, що Apple має намір відмовитися від далеко не бюджетної технології і, з приходом iOS 13, користувачі iPhone з будь-яким типом екрану зможуть використовувати додаткові меню. Компанія Apple постійно розвиває цю технологію і в кожному оновленні покращує її роботу.

Читати наш блог у Telegram
Коментарі
Додати коментар