Adobe Photoshop з'явився нарешті в iPad App Store. Чому це дійсно важливо?


В останні роки iPad отримали значний розвиток як в продуктивності, так і в нових можливостях операційної системи. А в цьому році Apple навіть виділила під планшети окремо iPadOS.

Сьогодні за допомогою додаткових аксесуарів, як Apple Pencil і чохол-клавіатура, iPad легко перетворюється в компактний зручний інструмент для роботи. Багато графічні дизайнери, журналісти та письменники вже давно почали переходити на iPad Pro .

Фотографи теж готові були б це зробити, але без повноцінного Photoshop це було неможливо. Незважаючи на те, що в фірмовому магазині додатків є безліч аналогів, повноцінної комп'ютерної версії додатка від Adobe все ж не вистачало.


Ezh864х452-01.jpg

Тривалий час Adobe працювала над мобільним додатком, відкладала його вихід і нарешті в цьому місяці ми його побачили.


Можливості нового Adobe Photoshop для iPad

Новий сервіс отримав ряд нових функцій, яких не було раніше в мобільних аналогах. Проте, це поки не адаптована комп'ютерна версія з повним набором функцій. Розробник запевняє, що всі ПК-шні можливості будуть додаватися поступово, а поки вони зосередилися тільки на основних опціях.

Перш за все це підтримка хмари PSD, всіма улюблених шарів, синхронізації прогресу і різноманітності ретуші. Крім того, на планшетах реалізовані нові можливості управління. В першу чергу це нові жести і підтримка розумного пера Apple Pencil .


Ezh864х452-02.jpg

З таким розмаїттям управління, використання сервісу має бути досить зручним. Ціна за мобільний продукт така ж, як і в десктопной версії - 9.99 доларів за місяць. Але якщо у тебе вже є підписка для комп'ютера, то оплачувати додатково за планшетний варіант не доведеться.


Які пристрої підтримують Photoshop for iPad

Цілком передбачувано сервіс можна запустити на всіх моделях iPad Pro. Також його підтримують iPad Air 2 і iPad Air 3, iPad mini 4, iPad mini 5, iPad 9.7 "(2017 і 2018 років випуску), ну і звичайно остання вийшла модель iPad 10.2" (2019).

На наш подив, розробник дуже постарався над тим, щоб додаток підтримували якомога більше девайсів. Ми очікували, що список буде значно коротшим.


Ezh864х452-03.jpg

Не секрет, що раніше планшети від Apple сприймалися як смартфони зі збільшеним більш зручним екраном. Але за останні роки вони помітно додали в продуктивності і дійсно в деяких випадках стали заміною для ультратонких ноутбуків. А з релізом iPadOS їх робочий потенціал зріс ще більше.


Чому реліз Photoshop for iPad - це значуща подія

Мабуть, графічний редактор - це дійсно новий етап на шляху iPad до повного відділення в самостійний повноцінний інструмент зі справжньою багатофункціональністю пристрою. Його дуже не вистачало багатьом користувачам, особливо фахівцям по фотографії.

Крім того, вихід програми Photoshop може дати поштовх іншим розробникам випускати все більше сервісів для iPad, а значить неминуче призведе до популяризації гаджета серед користувачів. Потрібно визнати, що в кінці 2019 року iPad давно вже не тільки пристрій для інтернет серфінгу.

Читати наш блог у Telegram
Коментарі
Додати коментар