AirPods 3. Останній погляд перед презентацією. Налаштування (доповнення статті від 13.03.2024)

Дивно, але новенькі AirPods 3 користувачі чекали набагато сильніше, ніж інші гаджети від Apple. Принаймні, нам так здалося. На форумах в мережі дуже активно обговорювали саму таємничу новинку осені 2021 року.

Ми доповнили нашу статтю за 2021 рік і вирішили познайомити тебе з версіями: які припускали перед виходом гарнітури. А також тут ти знайдеш цікаві функції, якими рекомендуємо обовґязково скористатись.

Якими будуть AirPods 3

Третє покоління навушників буде точнісінько як AirPods Pro, тільки без силіконових амбушюр. Значить не зміниться і форм-фактор типових вкладишів, як в першій і другій моделі. Під корпусом буде захований процесор H1, такий самий використовується в "прошках".



1ezh|864х452 копия.jpg

Футляр отримає підтримку бездротової зарядки, сама коробочка стане нижче і трохи ширше. Новинка запозичить багато фішок від "прошки". Наприклад, управління здавленням дужки. Якість звуку теж покращиться. Але різниця буде помітна тільки в порівнянні з першим і другим поколінням. Тим не менш, "про-версія" зможе запропонувати звучання краще.

AirPods 3 і AirPods Pro - це одне й те саме?

Після таких сумнівних витоків інформації багато користувачів подумали про те, що AirPods 3 і AirPods Pro дуже схожі один на одного, не враховуючи силіконових амбушюр. Багато в чому це дійсно так, але є також інші вагомі відмінності.

Розробники спеціально обмежать третю класичну модель в деяких фішках. Тому "прошка" на її тлі буде як і раніше виглядати більш просунутою. Наприклад, AirPods 3 не зможе похвалитися активним програмним шумопоглинанням (та й пасивним теж). Відповідно не з'явиться і режим "Прозорість".

Але і головна відмінність - звучати вони будуть трохи гірше. В основному, через відсутність силіконових вставок. Нехай Apple не оснастила гаджет активним шумопоглинанням і багатьма іншими приємними фішками, і без амбушюр баси будуть не такими насиченими і густими.

Але ми не хочемо цим сказати, що третє покоління бездротових навушників буде невдалим. Це дуже навіть гідна заміна AirPods 2 і тим більше першої моделі. Новинка буде у всьому перевершувати попередників своєї лінійки. Але позмагатися з "прошкою" не зможе.

Як підключити AirPods 3

Налаштування AirPods 3 стало максимально простим завдяки розробникам Apple. Як це зробити? Ми підготували покроковий гайд:

  • переконайся, що ти зайшов в обліковий запис iCloud на своєму айфоні;
  • піднеси AirPods до телефона, які мають бути в чохлі, а чохол відкритим;
  • за кілька секунд на айфоні з'явиться віконце із запитанням, чи хочеш ти під'єднати аірподс до iPhone;
  • натисни "Підключити";
  • готово, можеш насолоджуватися музикою або подкастом.

За потреби ти можеш використати цю інструкцію для підключення до чужого айфона.

Налаштування захисту слуху в AirPods 3

AirPods має функцію для захисту слуху: "Безпека слуху". Технологія дає змогу в режимі реального часу контролювати рівень гучності звуків і знижувати її до допустимого для тебе. Щоб увімкнути функцію:

  • зайди в налаштування, потім перейди в "Звуки...";
  • далі тапни вкладку "Безпека навушників";
  • тут активуємо "Гучні звуки тихіше".

Крім цього, варто самостійно потурбуватися про безпеку слуху і не вмикати музику на максимальну гучність. Також рекомендуємо робити паузи під час тривалого використання навушників.

Як увімкнути просторовий звук, якщо забув AirPods

Управління AirPods 3 дає змогу налаштувати ще одну цікаву функцію - просторовий звук. Для цього:

  • підключи свої навушники до айфона;
  • відкрий налаштування, потім Bluetooth;
  • тут знайди налаштування навушників;
  • натисни на "i", увімкни перемикач просторового звуку.

Щоб перемкнути режим назад, зроби все те саме.

Налаштування сповіщень, якщо забув AirPods 3

У разі, якщо у тебе є схильність забувати навушники, компанія Apple розробила функцію локатора. Щоб її активувати дій так:

  1. Переконайся що твої аірподси підключені до iCloud.
  2. Зайди в додаток "Локатор", далі тапни на "Пристрої".
  3. Знайди свої навушники, натисни на них і далі "Повідомити, коли залишиться позаду".

Тепер, навіть якщо ти прийдеш до когось у гості, відійдеш на кілька метрів, залишивши навушники в кишені, ти отримаєш повідомлення.

Точний пошук AirPods 3

Окей, ти скористався попереднім пунктом і ввімкнув сповіщення про втрату. Але ще ти можеш використовувати "Локатор" для точного знаходження аірподсів. Відкрий додаток і перейди у вкладку з навушниками, активуй точний пошук. Далі йди за вказівниками, щоб знайти свої навушники.

Швидке перемикання між пристроями

Ця функція активується через AirPlay. Просто зайди в Пункт керування і переключись на потрібний пристрій.

Повідомлення через Сірі

Багато хто оцінив уже зручність голосового помічника. Тому в цьому розділі розберемося, як активувати сповіщення.

  1. Зайди в налаштування айфона і в "Повідомлення", далі вибери "Пропозиції Siri".
  2. Тепер вмикай "Оголошувати сповіщення". Тут має бути пункт "Навушники".
  3. Далі вибери від яких додатків ти хочеш отримувати сповіщення, а від яких - ні.

Якщо тобі набридне, у будь-який момент ти можеш відключити цю функцію.

Як перевірити заряд AirPods

Зазвичай рівень заряду висвічується при підключенні навушників до смартфона. Крім цього, ти можеш додати віджет, з яким зручніше відстежувати відсотки батареї.

І ще один спосіб - це попросити голосового помічника. Просто скажи "Привіт, Сірі" і далі озвуч прохання.

Що означає колір індикатора

Маленька лампочка на корпусі AirPods спрощує використання навушників. Якщо індикатор зелений - у тебе повний заряд, якщо червоний - тоді аірподси розряджені.

Як оновити AirPods 3

Періодично виходить прошивка на навушники, так було з Pro-версією. Для оновлення прошивки всього лише потрібно поставити аірподси на зарядку і розташувати поруч телефон. Ніяких додаткових дій не потрібно. Через деякий час прошивка встановиться сама собою.

Висновок

Тепер ти знаєш про те, як налаштовувати свої навушники, а також про їхні додаткові функції! Бажаємо вдалого користування!


Author photo
Автор статті Анна Туманова
Читати наш блог у Telegram
Коментарі
Додати коментар