AirPods Pro 2 vs AirPods Pro: Чим відрізняються Pro-навушники Apple та чому варто оновитися

Безумовно вереснева презентація Apple була присвячена у першу чергу новому поколінню смартфонів iPhone 14 та Apple Watch 2022 року випуску. Втім в цьому параді свіженьких яблучок був ще один довгоочікуваний гаджет, який заслуговує на увагу користувачів.

Це AirPods Pro 2 – бездротові навушники які значно прокачали в плані характеристик і зберегли культовий зручний дизайн. Якщо ти не встиг розібратися, чим вони відрізняються від минулої моделі, ми зараз все розкладемо по поличках.


Що нового в AirPods Pro 2

Як ми вже зауважили, гарнітура практично не змінилась зовні. Самі навушники отримали той самий добре знайомий дизайн. Хоча деякі інсайдери перед івентом голосно заявляли, що Apple прибере в них ніжки. І навіть обіцяли, що “прошки” отримають датчик пульсу. Нічого з цього не сталося. Натомість кейс зазнав деяких змін. Тепер в ньому є вмонтований динамік, який допоможе знайти гаджет через Локатор. А також отвір для кріплення ремінця. І це далеко не все.


AirPods Pro 2 vs AirPods Pro: порівняння топових бездротових навушників

На перший погляд, різниця між першим та другим поколінням малопомітна. Втім усі нововведення AirPods Pro 2 ховаються під корпусом. Їхнім найважливішим апгрейдом став чіп Н2, з яким пов’язані майже всі важливі характеристики та фішки.

Спеціальна ціна-8%
MQD83
9 999 ₴
9 199 ₴
229 $

Саме завдяки чіпу розробникам вдалося вдвічі покращити систему активного шумогасіння, прокачати просторове аудіо та зменшити споживання заряду акумулятора. Разом з новими драйверами та підсилювачем чіп Н2 забезпечує чисте і дуже деталізоване звучання з глибокими низькими частотами. А це є найголовнішим для навушників.

Крім цього, AirPods Pro 2 можуть пропрацювати до 6 годин від одного заряду. Тоді як перше покоління живе лише 4,5 години. Хоча новинка є трохи легшою – 5,3 грама замість 5,4. І хоч на папері різниця виглядає несерйозною, але користувачі відчують це на власних вухах при використанні.



AirPods Pro 2 vs AirPods Pro
  AirPods Pro 1 Gen. AirPods Pro 2 Gen.
Автономність До 24 годин з кейсом та до 4,5 годин з активним шумодавом До 30 годин з кейсом та до 6 годин з активним шумодавом
Чіп Н1 Н2 (покращений звук, новий драйвер та підсилювач)
Технологія Bluetooth Bluetooth 5.0 Bluetooth 5.3
Мікрофони Подвійні направлені мікрофони для захоплення голосу та внутрішній мікрофон еквалайзера Подвійні направлені мікрофони для захоплення голосу та внутрішній мікрофон еквалайзера
Сенсорне керування гучністю Ні Так
Захист від поту та води IPX4 IPX4
Активний шумодав Так Так
Просторове аудіо Так Так
Вага навушників 5,4 грама 5,3 грама
Вага кейса 45 грамів 51 грам

Зарядний кейс другого покоління може продовжити автономність до 30 годин. Тоді як минула версія зарядної коробочки забезпечувала лише 24 години роботи. Через це свіженька версія кейса стала важчою, вона важить 51 грам замість 45 грамів у попередника. Хоча за габаритами нічого не змінилось, тож можна впевнено одягнути на нього чохол від більш ранньої моделі.

Значну частину важливих характеристик купертинівці не встигли розповісти на презентації. Тому вже після неї ми довідались, що в “прошках” другої серії встановлений Bluetooth 5.3 замість 5.0. Він також позитивно вплине на звучання гарнітури, менше розряджатиме батарею, швидше під’єднуватиметься до iPhone і зменшить затримку звуку. Просто супер!





Врешті інженери підготували нам кілька маленьких, але дуже приємних сюрпризів у Pro 2. По-перше, це 4 пари амбушур з розміром XS для найменших вушок. А по-друге, можливість регулювати гучність звуку прямо на ніжках. Нарешті! В першому поколінні девайсу усього цього, на жаль, немає.


Чому варто оновитись на AirPods Pro 2

Навушники це саме той гаджет, яким ми користуємося щодня. Тому вони повинні бути максимально зручними та надійними. Як ми бачимо, AirPods Pro 2 стали значно комфортнішими хоча б через меншу вагу та додаткову пару амбушур.

Не менш важливим є звучання. В другому поколінні воно значно покращилося. Інші нововведення, як динамік в кейсі-зарядці та більша автономність також значно поліпшать досвід користування.

Ми вважаємо, що AirPods Pro 2 стали грандіозним оновленням модельного ряду, до якого точно варто придивитись, якщо твоя гарнітура вже не може впоратись з буденними завданнями, або якщо ти шукаєш собі новеньких компаньйонів для прослуховування улюблених треків. Принаймні наша команда у своїй більшості вже задумалася про їх придбання.



Читати наш блог у Telegram
Вибери свої Pro-навушники:
Коментарі
Додати коментар