AirPods сильно подорожчає. Зупинено виробництво


І це не маркетинговий хід. Nikkei повідомив – виробництво AirPods або AirPods Pro вже зупинено і ми поки не можемо сказати, коли воно відновиться. А тим часом запас найпопулярніших бездротових навушників в світі стрімко скорочується.


AirPods – найкращий час, щоб купити навушники

Подорожчання – перша реакція ринку на дефіцит. Особливо коли попит високий. За нашими прогнозами, історія з AirPods не стане винятком. Поки ціни на навушники тримаються на колишньому рівні, але ніхто не може гарантувати, що завтра ситуація не зміниться.



ezh|864х452-1.png

Причиною ситуації, що склалася став коронавірус, який сильно вплинув на життя і економіку не тільки Китаю, але і всього світу. На даний момент в піднебесній вже закриті всі Apple Store купертинівської компанії і знижені обсяги виробництва більшості популярних пристроїв.

Є навіть чутки про те, що в 2020 році Apple відмовиться від iPhone 12, адже більша половина всіх смартфоном компанії виробляється в Китаї. Хоча це скоріше результати панічних настроїв, ніж реальний розвиток подій.

А ось зупинка ліній на фабриках Luxshare-ICT, Goertek і Inventec, які є основними постачальниками AirPods і AirPods Pro – факт. Подібні зупинки незабаром можуть значно змінити ринок. І не тільки яблучної продукції.



ezh|864х452-2.png

Крім того, за словами джерела Nikkei, навіть якщо перераховані вище заводи відновлять виробництво навушників, запас комплектуючих, наявний у них, розрахований не довше, ніж на два тижні. Невідомо наскільки швидко постачальники фабрик-виробників зможуть повернути обсяги виробництва на колишній рівень.

Ми сподіваємося, що найближчим часом ситуація зміниться – люди одужають, а заводи запрацюють в колишньому режимі. Але якщо ти давно планував купити AirPods, але відкладав – саме час перестрахуватися і зробити це.


Читати наш блог у Telegram
Товари з огляду
Коментарі
Додати коментар