AirTag. Що це, як працює, де застосовувати геомітки Apple?

На презентації 20 квітня компанія Apple представила розумні мітки AirTag. Це був дуже довгоочікуваний реліз для всіх користувачів, адже перші чутки про гаджет з'явилися ще більше року тому. Головна функція AirTag – знаходити загублені речі власника.

Брелок кріпиться за допомогою якого-небудь аксесуара на будь-який предмет і може показувати його точно місце розташування. Як ця спритна штучка працює, і в яких випадках вона може виявитися досить корисною – зараз розберемося.

AirTag: Що це і як працює?

Яблучні трекери кріпляться на будь-який предмет за допомогою спеціальних аксесуарів. Здебільшого, таким аксесуаром є держатель для мітки і який-небудь замочок, який можна прикріпити на предмет. Але геобрелок можна використовувати і без цього, просто заснувши в кишеньку або будь-яке інше місце, де він не загубиться.



1ezh|864х452-1.jpg

AirTag працює через додаток "Локатор" на iPhone з попередньо встановленою iOS 14.5 (вийде в реліз приблизно через тиждень) і більш нової. Трекер вміє посилати за допомогою технології Bluetooth захищений сигнал на інші яблучні пристрої з підтримкою «Мережа локатора» (це всі актуальні моделі iPhone, iPad, Mac та інші гаджети Apple).

При цьому, сигнал не обов'язково йде саме на гаджет власника, він посилається на всі найближчі гаджети від Купертіно. Потім всі вони відправляють розташування AirTag в iCloud господаря, щоб він міг його знайти при втраті.

За безпеку турбуватися не варто, всі дані передаються анонімно, в зашифрованому вигляді. Навіть сама яблучна компанія не зможе відстежити де знаходиться брелок і які пристрої допомогли його знайти. Та й на самій мітці немає ніякої інформації про переміщення.

AirTag може бути жучком? Це абсолютно неможливо. Звичайно, хтось може підкинути геомітку в твою кишеню або у сумку. Але коли чужий трекер почне переміщатися за тобою, то його відразу ж виявить iPhone і повідомить про підозрілий предмет. Якщо ти й далі не зможеш знайти підкидька, твій iPhone запропонує активувати на ньому гучний голосовий сигнал.



1ezh|864х452-2.jpg

Але це працює тільки в тому випадку, коли власник брелока знаходиться далеко. Якщо ти будеш десь прогулюватися зі своїми друзями, у яких теж буде цей гаджет, то автоматичні попередження надходити не будуть. Все продумано!

Характеристики AirTag:

  • Габарити: кругла форма монети 32×6 мм
  • Колір: сріблястий, із зображенням яблука на одній стороні
  • Способи пошуку: звуковий сигнал, в онлайн-картах
  • Живлення: звичайна батарейка, яку можна самостійно замінити
  • Час роботи: більше року від одного елемента живлення
  • Захист від води: стандарту IP67 можна занурювати (на глибину до 1 метра на 30 хвилин)

AirTag: В яких випадках знадобиться?

Ну наприклад, AirTag може допомогти в постійних подорожах. Брелок можна заховати у валізу, щоб не втратити при перельотах. Якщо багаж виявиться не в тій країні, буде потім легше знайти свої речі. А ще, можна розкласти мітки AirTag в чохли з технікою. Таке рішення може сильно допомогти в деяких ситуаціях.



1ezh|864х452-3.jpg

Крім того, його можна покласти в чохол закордонного паспорта для збереження, адже пропажа документів в чужій країні тягне за собою величезні проблеми для туриста. Ну це особливі сценарії.

Геотрекер можна використовувати й в повсякденних справах. Прикріпи його на свій рюкзак, в якому носиш MacBook або інші дорогі предмети. Закинь одну мітку в бардачок машини, повісь її на ключі або поклади в портмоне – і будь упевнений, що в разі крадіжки або втрати, ти зможеш повернути своє.

Для тих, у кого є активний домашній вихованець, AirTag – та ще знахідка. Його можна закріпити на нашийнику, щоб улюблений пес чи кіт нікуди не пропали під час прогулянки. Загалом, яблучні брелоки можна використовувати в тисячах сценаріїв! А який вибереш ти – залежить тільки від тебе, не обмежуй себе у фантазіях ;)



Egor-2.png
Читати наш блог у Telegram
Передзамовлення:
Коментарі
Ярослав, 27.04.2021 16:50:07
Ціна ?!
Додати коментар