AirTag. Великі нововведення Apple в останньому оновленні мітки

AirTag був довгоочікуваним гаджетом, який повинен допомагати користувачам у пошуку втрачених предметів. Так і сталося. Пристрій є невеликим брелок, який чіпляється на будь-яку річ і після цього може відслідковувати її місцезнаходження на карті у додатку Локатор.

Але така ось невинна фішка стала справжньою проблемою для компанії. Багато людей почали різко критикувати Apple, корпорацію все частіше викликають на судові засідання. У відповідь на це Apple зовсім нещодавно анонсували велике оновлення міток. Давай розбиратися що до чого.

Глобальне оновлення AirTag

Нещодавно купертинівці анонсували серйозні нововведення в роботі геомітки. Причиною цього стало те, що зловмисники почали використовувати трекер у своїх злочинах. Преса неодноразово писала, що AirTag став інструментом для викрадення автомобілів і стеження за потенційними жертвами.



1ezh|864х452.png

Наприклад, девайс можуть підкласти в машину, щоб стежити за її пересуванням та вибрати ідеальне місце для угону. Траплялося, що злодії кріпили мітку в непомітне місце, а потім вивчали, куди пересувається господар і де їм найлегше викрасти авто.

Деякі жінки ділилися відверто моторошними історіями про те, як їм підкидали маячок у сумочку або кишеню в людних місцях, а потім йшли слідом і грабували. Але у корпорації запевняють, що вони продумали таку небезпеку. Всі iPhone здатні сповіщати свого власника про те, що за ним ведеться переслідування за допомогою чужого AirTag.

Нещодавно Apple навіть запустила спеціальний Android-додаток, який також допомагає виявити чужий підкинутий трекер. Він називається Tracker Detect та працює на основі Bluetooth. За допомогою подібних програм можна легко знайти шпигунський маячок. Потім ми рекомендуємо повністю вимкнути AirTag. Так ти залишишся в безпеці.


Що робити, якщо знайдеш чужий AirTag:

  • Піднеси до верхньої частини кришки iPhone;
  • Почекай, доки інформація сканується;
  • Перейди на адресу found.apple.com;
  • З'явиться інформація про власника, серійний номер;
  • Відключи брелок.


Як повністю знешкодити чужий маячок:

  • Натисни на гаджет;
  • Прокрути металеву частину корпусу проти годинникової стрілки;
  • Дістань батарейку.

Насправді, брелок не є небезпекою. Це дуже корисний девайс, який можна прикріпити до гаманця або ключів. А у разі їхньої втрати – без жодних проблем відшукати предмети на карті.

Для своєї роботи пристрій використовує технологію Bluetooth та глобальну яблучну мережу "Локатор", яку створюють мільйони iPhone по всьому світу. Ці фішки допомагають знайти загублені речі та відобразити їх у картографічному сервісі.



2ezh|864х452.png

Смартфони від Apple дуже поширені у великих розвинених містах у всіх країнах. Саме там AirTag передає своє місце розташування найкраще. Яблучний маячок є максимально приватним та безпечним аксесуаром у своїй категорії, але Apple придумала як ще покращити безпеку.


Що зміниться у свіжому оновленні?

Незважаючи на те, що купертинівці зазвичай нічого не розповідають про майбутній апдейт, а показують усе на прикладі бета-версії. На цей раз вони порушили традиції. Втім, воно й зрозуміло – справа серйозна.

Так що ж ми отримаємо? По-перше, при першій активації геотрекера, власникам буде надходити повідомлення про те, що використання AirTag з метою відстеження людей є злочином у багатьох країнах світу. Правоохоронні органи також зможуть просити розробників надавати їм усі дані про власника мітки.



3ezh|864х452.png

Apple оновить фішку, яка повідомляє про те, що за користувачем ведеться стеження з чужого маячка. Корпорація почне співпрацювати із поліцією та іншими структурами у разі правопорушень із використанням гаджету.

Власники останніх моделей iPhone від 11-го покоління зможуть використовувати фічу Precision Finding для пошуку чужого брелока, коли при наближенні до AirTag на екрані з'являється стрілочка з правильним напрямком руху до маячка. Раніше це міг робити лише власник.

Крім цього, iPhone, iPad або iPod Touch почнуть надсилати звукові сповіщення. Це знадобиться на той випадок, якщо в AirTag зламаний динамік. І нарешті – гучність сповіщень у трекері збільшать. Таким чином AirTag знову стане надійним та безпечним. А як уберегти себе вже зараз – ми розповіли вище.


Читати наш блог у Telegram
AirTag та аксесуари:
Показати всі
Коментарі
Додати коментар