AirTag допоміг знайти вкрадений самокат. А у тебе вже є?

Не дивлячись на те, що корпорація Apple випустила маячки AirTag не так давно, новенький гаджет вже встиг принести чимало користі своїм власникам. На форумах і в соцмережах можна знайти історії про те, як мітки допомогли своїм власникам відшукати пропажу.

Найсвіжішою пригодою в своєму Twitter поділився Ден Гвідо - глава американської компанії з кібербезпеки Trail of Bits. За допомогою AirTag Гвідо зміг знайти власний вкрадений самокат. Розповідаємо як це було.

Як AirTag повернув господареві вкрадений самокат

На початку серпня Ден приїхав на своєму самокаті пообідати в улюблений ресторан. Він, як завжди, залишив транспорт на вулиці, простебнувши замком до паркану. Чоловік підозрює, що в цей раз він закріпив його ненадійно, саме тому його і вкрали.



1222ezh|864х452 копия.jpg

Але Гвідо нітрохи не розгубився, адже раніше він сховав у скутері два яблучних маячка. Один гаджет він засунув поруч з колесом, а другий - в трубі керма. AirTag виглядали непомітно, на щастя, викрадачі їх теж не виявили.

Що взагалі не дивно, адже мітки практично непомітні. Вони схожі на велику монетку або батарейку. Маячок автоматично приєднується до iPhone або iPad і показує своє місце розташування в режимі онлайн.


Користувач може, наприклад, покласти його в свій гаманець або сумку, повісити на поводок домашнього вихованця, або ж заховати в машину. Далі додаток Локатор допоможе відшукати пропажу.

Поліція не повірила в можливості мітки від Apple

Повернемося до історії... Через Локатор Ден без всяких проблем знайшов чіпи, які були заховані в самокаті. Гаджети підказували, що свій електросамокат чоловікові потрібно шукати в магазині вживаних товарів. Гвідо звернувся в поліцію, проте офіцери не дуже хотіли їхати за вкраденим.



2435ezh|864х452 копия.jpg

Захисники правопорядку не вірили в можливості маячка і боялися, що транспорт доведеться шукати в чиїйсь чужій квартирі. Однак господареві викраденого вдалося умовити двох поліцейських проїхати з ним до магазину, в якому, судячи з інформації від AirTag, був самокат.

Як тільки Гвідо зайшов в приміщення, його iPhone почав подавати гучні сигнали, вказуючи на вкрадене. І скутер дійсно був там! До слова, співробітники магазину не дуже зраділи щасливому кінцю цієї пригоди. Вони зрозуміли, що нажили собі проблем з поліцією і навіть погрожували Дену.


Але власник самоката і двох міток все-таки хитрістю здолав своїх кривдників. Ден Гвідо повернув собі транспорт і тепер радить всім обзавестися хоча б кількома AirTag, щоб убезпечити свій автомобіль, мопед або інше цінне майно.

До речі, ти можеш знайти собі маячок прямо на нашому сайті)



Egor-2.png
Читати наш блог у Telegram
Товари з огляду
Показати всі
Коментарі
Додати коментар