Apple CPO & Refurbished (REF): Що це таке? Чи актуально у 2021 році?

У різних магазинах техніки ти можеш знайти не лише новенькі яблучні гаджети, але й Б/У, Apple CPO або Refurbished (або REF, або RFB). Грубо кажучи, всі пристрої під цими термінами колись вже були у використанні, але їх не можна узагальнювати. Насправді між ними є величезна різниця, перш за все в тому, як їх повертали до життя.

Що таке Apple CPO?

Думаю, ти знаєш що означає "Б/У". Це пристрої, якими вже колись користувалися інші власники. Через це на них можуть залишатися якісь потертості та інші сліди експлуатації. Якщо уважно вибирати собі Б/У гаджет, то можна знайти відмінний варіант за більш доступну ціну, який стабільно прослужить ще дуже довгий час.

До речі, всі Б/У iPhone в нашому інтернет-магазині відразу мають 6-місячну гарантію, яку можна розширити до 12 місяців. Ми впевнені в наших гаджетах і з задоволенням користуємося ними самі. Але давай повернемося до CPO.

Яблучна техніка з підписом "Apple CPO" на коробці – це зовсім інше. Позначка Certified Pre-Owned (СРО) означає "перевірений старий". У цій програмі беруть участь всі MacBook, iPhone та інші пристрої Apple.



ezh|864х452-1.jpg

Такий гаджет колись повернули в офіційний магазин Apple Store по гарантії. Потім він знову потрапив на завод, де роблять новенькі пристрої. На фабриці його відновлюють все ті ж працівники Купертіно і повертають в магазин як Apple CPO. Це навіть не ремонт, а скоріше повне відновлення до стану нового пристрою.

Чому люди віддають свої гаджети по гарантії? Ну перш за все їх можуть повертати з якихось банальних смакових причин – не сподобався колір, захотів більше пам'яті, вирішив купити модель новіше. У США люди дуже часто повертають товар назад, там таке пояснення дивно не звучить.

Техніку CPO знову повертають в магазини з повним набором нових аксесуарів. Але в інший коробці, зазвичай вона виконана в білому кольорі з відповідним написом "Apple Certified Pre-Owned". На такі MacBook, iPhone, iPad та іншу яблучну техніку діє офіційна гарантія.

Виробник обов'язково ставить новий екран, замінює корпус і акумулятор. Після оновлення, з системи видаляють всю пам'ять про колишнього власника, пристрій повністю перепрошивати і дають йому новий серійний номер.

А от коштує такий продукт на 15% – 40% дешевше від ціни нового гаджета. Хоча це все той же оригінальний пристрій з конвеєра Купертіно.



ezh|864х452-2.jpg

Буває також, що щось вийшло з ладу. Наприклад, відійшов шлейф екрану або поламався вібромоторчик. Такі пристрої діагностуються фахівцями, а елементи що не працюють замінюються на нові оригінальні. Також це міг бути обмін по trade-in, коли користувач з доплатою змінює стару техніку на нову. Такі пристрої вже класифікуються як Refurbished.

Що таке Refurbished?

У випадку з REF, або RFB все трохи складніше. Це також можна назвати відновленої технікою. Ось тільки цим часто займається не сама корпорація Apple.

Часто сторонні продавці і фірми скуповують з різних країн яблучні гаджети, які неможливо повернути по гарантії. Ці фірми також змінюють в них корпус, екран і ремонтують деякі деталі. Але це вже не робота не фахівців з Apple. Тож з REF потрібно бути обережним і купувати лише тоді, коли ти впевнений, що це REF Apple.

Ми не дуже радимо купувати Refurbished-техніку, коли можна взяти CPO. І щоб тебе не обманули, краще зайвий раз перевірити продукт за серійним номером через офіційний сайт Apple. якщо це CPO – він повинен бути не активований.



ezh|864х452-3.jpg

Наш висновок простий. Apple CPO-гаджети – це відмінний і безпечний вибір для тих, хто хоче трохи заощадити при покупці. Ти отримаєш все той же оригінальний пристрій, але з більш доступною ціною. Навіть у 2021 році Купертіно продовжує випускати такі продукти, і вони користуються величезною популярністю.

Поділюся секретом – ми самі часто замовляємо собі CPO MacBook чи CPO iPhone. Адже навіщо переплачувати, коли можна заощадити, отримавши такий же новий перевірений пристрій? А коробка – так хто на неї дивиться? Один раз розпакували – і в шафу. :)



Egor-2.png
Читати наш блог у Telegram
Коментарі
Miroslav, 16.11.2021 14:08:02
как узнать что imac был refurbished? если речь идет о покупке б/у устройства с рук?
Відповідь консультанта «Техно Їжак» 16.11.2021 15:08:09
К сожалению на данный вопрос мы затрудняемся дать ответ.
Додати коментар