Apple Music Voice Plan та HomePod mini 2021. Що цікавого в музичних новинках презентації Apple

Недавня жовтнева презентація Apple принесла користувачам не тільки довгоочікувані AirPods 3 і MacBook Pro 2021, а й вельми цікаві музичні новинки.

Новий план підписки Apple Music Voice і злегка оновлені HomePod mini точно не були найголовнішими продуктами останнього івенту, але вони по-своєму класні. Так що промовчати про них ми просто не мали права.

Apple Music Voice – найдоступніша музична підписка від Купертіно

Новий тарифний план для Apple Music напевно здивує тебе своєю вартістю. Він обійдеться всього в 4.99 доларів на місяць. Це вдвічі дешевше, ніж звичайна індивідуальна підписка (9.99$) або сімейна (14.99$).



864х452_01.jpg

Свіженький тариф тісно пов'язаний з голосовим асистентом Siri. Простіше кажучи, всі управління в ньому відбуваються через яблучного говоруна, звідси і назва "Voice".

Замість звичного всім нам додатка, власники Voice Plan зможуть замовляти ту чи іншу пісню у Siri. Асистент буде пропонувати збірки треків, персоналізовані мікси і навіть відтворювати Apple Music Radio. Підписка пропонує ті ж 90 мільйонів треків різних жанрів і виконавців, точно як стандартний Apple Music без всяких обмежень.

Оформити новий тарифний план зможуть тільки власники гаджетів з яблучним говоруном, наприклад HomePod mini, AirPods, iPhone, а також CarPlay. Тоді як користувачі платформ Android, або Windows не зможуть слухати треки по Voice Plan.

Розробники сказали, що підписка стане доступна трохи пізніше, цієї осені. Спочатку вона запуститься в 17 країнах світу. Україна, на жаль, не потрапила в першу хвилю запуску. Але ми впевнені, що новинка з'явиться у нас вже зовсім скоро, з другою або третьою хвилею.


Оформити передплату можна двома способами. Перший – через голосовий асистент Siri. Досить сказати "Привіт, Siri! Активуй пробний період Apple Music Voice". Крім цього, підписати план можна ще й через додаток Apple Music.

Яблучна корпорація обіцяє, що додасть сотні нових плейлистів для різного настрою і занять. Їх підбирають професійні редактори Apple Music. А користувач може дати просту команду Siri, на кшталт "Включи плейлист для вечора" або "Включи що-небудь активне" – і насолоджуватися відповідною музикою. До речі, в стандартній підписці це теж буде працювати.

Головною фішкою Apple Music Voice стане дуже активна персоналізація треків. Користувачеві не потрібно самостійно підбирати кожну пісню через асистента. Досить попросити включити якийсь один трек, або вибрати плейлист. А далі алгоритми самостійно підберуть ту музику, яка може сподобатися передплатнику.



864х452_02.jpg

Купертинівці навіть передбачили новий розділ Just Ask Siri (Просто попросіть Siri), де можна знайти поради, як найкраще налаштувати і використовувати Siri з Apple Music.

Всім потенційним власникам варто звернути увагу на те, що за тарифом Music Voice вони не отримають просторове аудіо і музику в стислому форматі Lossless. Крім того, в цій підписці немає текстів пісень, відеокліпів і деяких інших можливостей індивідуального і сімейного тарифного плану.

Нові кольори для HomePod mini

Яблучна корпорація також вирішила трохи оновити зовнішній вигляд своїх компактних розумних колонок. До стандартних чорного і білого кольору купертинівці додали яскраві темно-синій, червоний (більше схожий на помаранчевий) і жовтий. Ціна на пристрій залишилася колишньою.

Якщо у тебе виникло враження, що десь уже бачив ці забарвлення, то це не спроста. Схожі забарвлення є у iMac 24"M1, який вийшов навесні 2021 року.



864х452_03.jpg

При цьому, змін в начинці ніяких не відбулося. Це все та ж колонка з чіпом U1 в основі. Він дозволяє миттєво підключати iPhone, досить тільки піднести смартфон до гаджета. HomePod mini має підтримку голосового помічника Siri, так що з її допомогою можна слухати музику за тарифним планом Apple Music Voice.

Колонка складається з трьох динаміків. Перший з них відповідає за глибокі баси, він знаходиться внизу. Парочка інших розташовані з боків, вони відтворюють середні і високі частоти. Інженери продумали конструкцію пристрою таким чином, щоб музика звучала на 360 градусів – звідусіль.

Через це виникає відчуття, ніби знаходишся в кінотеатрі або професійній студії. До речі, можна об'єднати відразу кілька девайсів між собою в одну систему і розставити їх в різні частини квартири, щоб отримати максимальну насолоду від улюблених треків.

Ось такі цікаві новинки нам показали в цьому місяці. Мабуть, Apple вирішила зробити велику ставку на Siri. Яблучний голосовий асистент тепер складно назвати "просто цікавою фішкою". Його глибоко інтегрували в систему і довірили важливу функцію, яку не зробить жодна інша програма.


Читати наш блог у Telegram
Товари з огляду
Показати всі
Коментарі
Додати коментар