Apple оновила додаток Локатор. Чекаємо на AirTag найближчим часом?

Днями компанія Apple оновила свій стандартний додаток Find My (або Локатор для нашого регіону) для iPhone. Він призначений для пошуку втрачених гаджетів по геолокації. Тепер з його допомогою можна знайти не лише пристрої виробництва Apple, але й техніку від інших виробників.

Нововведення в додатку "Локатор"

У Купертіно дозволили стороннім виробникам додавати в свої гаджету пошук через яблучну програму локатор. Не яблучні пристрої можна буде знайти в новій вкладці "Речі". До речі, там вже з'явилися навушники від компанії Belkin, кілька електровелосипедів та геобрелок.

Перед тим, як додати підтримку сторонніх пристроїв в свій додаток, ці гаджети проходять сертифікацію в Apple за програмою MFi (Made for iPhone). Тому можна не турбуватися про свою безпеку, адже яблучні розробники не допустять витоку даних про твоє місце розташування.

До речі, Локатор дозволяє не тільки дізнатися геолокацію гаджета на карті, але й включити на ньому звуковий сигнал, щоб його було легше знайти в кімнаті. Якщо пристрій знайти не вдасться, то сервіс дозволить перевести його в режим втрати.



ezh|864х452-1.jpg

Тоді всі функції миттєво заблокують, а на екрані гаджета (якщо він є) з'явиться повідомлення з можливістю зв'язатися з власником. Ну а в крайньому випадку, ти зможеш навіть віддалено стерти всі дані.

Якщо втрачена техніка не має доступу до мобільного інтернету або Wi-Fi, вона зв'язується з найближчим гаджетом від Apple по Bluetooth. Потім сигнал переходить по захищеному каналу по ланцюжку від одного пристрою до іншого. У підсумку інформація про місцезнаходження приходить на гаджет власника.

Цей процес пошуку зашифрований і захищений, тому ніхто інший не зможе отримати або будь-яким іншим способом використовувати ці дані. Крім того, якщо хтось повісить на тебе свій маячок для стеження, то Локатор на твоєму iPhone сповістить тебе про підозрілий предмет і зможе його заблокувати.

Скоро вийде AirTag?

У зв'язку з таким важливим оновленням було б логічно подумати, що яблучна компанія готується до виходу маячків AirTag в найближчі тижні. Це ті самі геобрелоиі, які кріпляться на речі і можуть допомогти їх знайти в разі пропажі.



ezh|864х452-3.jpg

Нещодавно ми дізналися їх розміри, дизайн і навіть ціну у 39 баксів. Чуток навколо цього гаджета ходить дуже багато, більшість інсайдерів стверджують, що Apple випустить їх уже в цьому місяці. Але з іншого боку, експерт LeaksApplePro розповів, що в Купертіно знову відклали анонс маячків.

Крім того, до Локатору тепер є доступ у всіх виробників. Можливо, купертинівці і зовсім передумали їх випускати, адже не секрет, що та ж Xiaomi вміє робити гаджети не гірше Apple, але в рази дешевше. Втім, з AirTag все дуже заплутано і неоднозначно. І нам, як користувачам, залишається тільки одне – чекати.



Egor-2.png

Читати наш блог у Telegram
Популярні гаджети Apple:
Коментарі
Додати коментар