Apple працює над власним модемом стільникового зв'язку. Що це означає?

Старший віце-президент по апаратним технологіям Apple, Джоні Сроуджі, на зустрічі зі співробітниками компанії заявив про те, що корпорація почала розробку першого власного модему для стільникового зв'язку. Це дуже важливий проект для Яблучною компанії.

Apple розробляє свій модем зв'язку

Експерти давно здогадувалися, що Купертіно почне створювати власні модеми для своїх гаджетів. Ще у 2019 році корпорація купила спеціальний підрозділ Intel і весь цей час активно шукала співробітників.

І ось нарешті з'явилася інформація про те, що Apple почала розробку. На даний момент всі модеми для Яблучною компанії виробляє Qualcomm. У них є шестирічна угоду, згідно з якою купертинівці повинні їм платити не лише за деталі, але й за ліцензію на унікальні розробки.



ezh|864х452.jpg

Хоча кому насправді належить авторство розробки – це дуже спірне питання. Кілька останніх років між компаніями була патентна війна за той самий чіп. Обидві сторони запевняють, що право на чіпсет належить саме їй.

Навіщо Яблучній компанії свій модем

Перш за все, це зробить Apple незалежною від Qualcomm. А значить вона зможе виробляти деталі в будь-якій кількості, щоб встигати випускати нові моделі iPhone, iPad та інші продукти. Користувачам більше не доведеться чекати пристрій з магазина місяцями, як у цьому році склалося з iPhone 12 Pro.

Крім цього, розробники запевняють, що новий модем буде ще більш захищений від кіберзлочинців. А в сучасних реаліях захист особистих даних дійсно дуже важливий. Сподіваюся, що у Apple все вийде, і ми через кілька років побачимо безпечний та якісний модем для стільникового зв'язку.



Egor-2.png

Читати наш блог у Telegram
Коментарі
Додати коментар