Apple розробляє AR-шолом з 12 камерами та 8K дисплеєм за $3000

Нещодавно журналісти з авторитетного видання The Information отримали унікальну інформацію від таємних джерел з Apple щодо розробки яблучного шолома доповненої реальності. У зливі значиться, що AR-пристрій від Купертіно отримає 12 камер на корпусі, два дисплея 8К та цінник близько 3000 доларів.

Шолом доповненої реальності Apple

З чуток, гаджет отримає два 8К дисплея біля очей, 12 камер і сканер LiDAR для якісного вбудовування віртуальних об'єктів в реальний світ. Точно такий же сканер зараз використовується в iPhone 12 Pro та 12 Pro Max, а також в iPad Pro. Він потрібен для того, щоб визначати точний масштаб об'єктів в реальному світі.

У шоломі буде використовуватися технологія відстеження погляду. Простіше кажучи, чітке зображення на екранах буде тільки в тих місцях, куди користувач дивиться. Все, що знаходиться в його периферійному зорі буде розмиватися, щоб зменшити навантаження на процесор.

З чуток, AR-пристрій буде коштувати близько 3000 доларів. Це не найдорожчий гаджет доповненої реальності на ринку. Прикладом, Microsoft HoloLens вартують 3500 баксів.

За попередньою інформацією, Apple почне виробництво шолома вже у 2022 році на заводі Pegatron в Тайвані. Саме на ньому збирають зараз iPhone та iPad. Але цілком ймовірно, що випуск і зовсім відкладуть до 2023-2024 року.



ezh|864х452.jpg

У компанії припускають, що користувачі не будуть масово скуповувати AR-пристрій. Це буде нішевий гаджет для відносно невеликої кількості зацікавлених покупців. Тому в перший рік випуску Apple планує зібрати не більше 250 тисяч екземплярів.

Журналісти з The Information також згадали й про AR-окуляри Apple Glass. За їхніми даними, гаджет вийде через кілька років після релізу першого шолома. Подейкують, в ході розробки пристрою виникли деякі технічні проблеми. Тому розробникам довелося відкласти їх реліз.



Egor-2.png

Читати наш блог у Telegram
Коментарі
Додати коментар