Apple все ж прибере зарядку і навушники з комплекту iPhone? Офіційне опитування компанії

Чутки про те, що комплект майбутніх iPhone сильно зміниться ходять вже досить давно.

Правда спочатку мова йшла тільки про відмову Apple від дротових навушників EarPods, що виглядає цілком логічним в 2020, коли на вулицях зустріти людину з бездротовими AirPods простіше, ніж з EarPods. Епоха білих проводів як складової стилю – безповоротно пішла в минуле.

Але нещодавно аналітики заговорили про те, що Apple може відмовитися і від комплектних блоків живлення в iPhone 12. І схоже, сама компанія підтверджує чутки про те, що таке рішення зараз знаходиться на стадії фінального розгляду.

Apple опитує своїх користувачів, чи використовують вони зарядку з комплекту

На початку цього місяця деякі з користувачів (посилання приходить вибірково) отримали несподіване опитування від компанії Apple про долю аксесуарів з комплекту iPhone.



ezh|864х452-1.png

Саме опитування виглядає наступним чином:

Адаптер USB, який використовується для зарядки від електричної розетки, і ви підключаєте його до iPhone за допомогою окремого зарядного кабелю. Виберіть все, що підходить:

  • Продав його або обміняв з iPhone
  • Втратив
  • Віддав члену сім'ї або одного
  • Використовую вдома
  • Використовую поза домом (на роботі, в школі або в інших місцях)
  • Не користуюся ним

Ми вважаємо, що такі дії корпорації говорять про те, що питання про перегляд комплекту iPhone все ж розглядається і якраз зараз в Apple вирішують долю майбутніх iPhone.

Чому це важливо для компанії і для нас?

Тут є відразу кілька причин для того, щоб підняти це питання на розгляд. По-перше, якщо залишити в комплекті тільки кабель, можна буде заощадити на виробництві та логістиці, що позитивно позначиться на собівартості лінійки iPhone 12.



ezh|864х452-2.png

По-друге, ще більше заощадити можна на транспортуванні самих iPhone. Адже скорочення кількості аксесуарів дозволить зменшити коробку iPhone, що в свою чергу дозволить вмістити більше смартфонів в контейнер і заощадити при цьому.

І по-третє, особисто я вже не пам'ятаю, коли останній раз використовував комплектний блок живлення. Уже років зо три як всі гаджети я заряджаю через Подовжувач Xiaomi Mi Power Strip і більшість моїх знайомих користуються чимось подібним. Ну або бездротовою зарядкою. Так що по суті, адаптер живлення майже і не використовується.

Варто відзначити, що це не перше опитування Apple. Минулий раз, в 2016 році, компанія запитувала користувачів про необхідність наявності аудіороз'єму в MacBook. І тоді його залишили. Так що тим, кому всі аксесуари з комплекту все ж потрібні, засмучуватися рано.

Ну а я, зваживши всі «за» і «проти», все ж погоджуюся, що ні з точки зору економіки, ні з точки зору екології це не виправдано.


Читати наш блог у Telegram
Товари з огляду
Коментарі
Додати коментар