Apple прибрала навушники та зарядку з комплекту iPhone. І навіть минулорічних моделей, що не страшно

Після закінчення презентації iPhone 12 від корпорації Apple у багатьох користувачів виник лише одне питання: “Навіщо Яблучна компанія прибрала зарядку і навушники з коробки iPhone?” У самій корпорації нам пояснили, зробили це для того, щоб знизити кількість пластикового сміття у світі та зменшити викиди в навколишнє середовище при виробництві.

І навіть якщо ти не збираєшся купувати одну з моделей iPhone 2020 року, а віддаси перевагу торішній моделі. То цілком імовірно, що ти теж не знайдеш в коробці блок зарядки. Які моделі будуть продаватися в новій комплектації і чому в Купертіно прийняли таке рішення, зараз розповім.

Новий комплект iPhone

Отже, адаптер живлення прибрали не лише з комплекту iPhone 12, але й з iPhone 11, XR та SE. Тому купуючи один з цих пристроїв щасливий власник може не дорахуватися навушників і блоку. У новій коробці від цих смартфонів буде лежати лише сам гаджет і зарядний кабель. Але це станеться не відразу, на складах наших магазинів поки доступні старі комплекти.



ezh|864х452-1.png

До речі, провід розробники також оновили. Тепер у нього з одного боку новий роз'єм USB-C замість USB-А, а з іншого – як і раніше Lightning. Багато користувачів дуже радісно сприйняли новий USB-C.

Адже тепер яблучний смартфон стало простіше підключати до MacBook. Саме цей роз'єм є в ноутбуках від Купертіно. Раніше для підключення доводилося використовувати перехідники, а тепер це не буде потрібно.



ezh|864х452-2.png

З іншого боку, новим власникам доведеться купити окремо новий блок живлення з USB-C, адже старий з USB-A більше не підійде. Придбати його не складе труднощів, на ринку їх дуже багато.

Відрізнити нову коробку без гарнітури та блочка дуже просто. Вона практично втричі менше старої. Тому Apple й говорить про те, що зможе зменшити викиди від літаків в атмосферу планети. Адже, використовуючи стільки ж місця, замість однієї яблучної коробки зможе переправляти відразу три.

Злитися чи радіти?

Почну з навушників EarPods. Я дуже радий тому, що їх більше не буде у комплекті. У мене і багатьох моїх знайомих вони лежать без діла в коробці, адже більшість власників iPhone найчастіше переходять відразу на AirPods або іншу гарнітуру від сторонніх виробників. Провідні EarPods відверто кажучи, давно застаріли і практично нікому не потрібні.

Провід з новим роз'ємом мене так само не засмутив. Ні, я не збираюся бігти купувати новий блок. Я буду як і раніше використовувати старий адаптер зі старим проводом для зарядки. Ідея Apple саме в економії ресурсів, а не в тому, щоб ми закуповували блоки самостійно. І я її хочу підтримати. Екологія – це правда важливо.



ezh|864х452-3.png

Ну а новий провід USB-C/Lightning я буду використовувати разом зі своїм MacBook. Нарешті позбудуся зайвих перехідників.

Що робити користувачам, які перейдуть на iPhone з Android-пристрої? Ймовірно, купити новий адаптер. Так, це трохи дискомфортно, адже при покупці пристрою ти хочеш почати користуватися ним в той же момент. До того ж, таке рішення зовсім не економить ресурси, як це планувала Apple.

Але хіба багато користувачів щорічно переходять на інші платформи? Звичайно ні, це дуже мала кількість людей. А значить, масових покупок блоків і навушників не передбачається. Як і планували співробітники Купертіно, більшість власників просто дістануть свої торішні кабелі й зарядки і тим самим допоможуть в очищенні нашої планети.

Але якщо тобі все ж потрібен новий кабель або блок живлення – я підібрав кілька оптимальних варіантів трохи нижче.



Без назви-2.png

Читати наш блог у Telegram
Товари з огляду
Показати всі
Коментарі
Додати коментар