Apple має намір ще більше поліпшити якість фотографії iPhone


Сучасні камери в смартфонах вражають співвідношенням маленьких розмірів модулів і якістю зйомка. Здавалося б, як можна вмістити комплектуючі в таку маленьку лінзу – в фотоапаратах вони набагато більші.

Але насправді, за хороший кадр відповідає не тільки технічна, але і програмна база. За час розробки мобільних об'єктивів, технологічні компанії, в тому числі Apple, прийшли до того, що програмне поліпшення знімків дозволяє навіть з простими комплектуючими зробити маленький шедевр.

А недавно купертинівці вирішили придбати перспективний стартап Spectral Edge, який займається розробкою програмної обробки кадрів. Як це працює – зараз розповімо.


Apple підвищить рівень фотографій в iPhone

Новий стартап задіє для обробки фото відразу кілька популярних і прогресивних технологій.


Ezh864х452-01.jpg

Перш за все, Spectral Edge – це нейронна мережа, яка має величезну базу даних з різними знімками. Всі ці знімки до цього обробили фахівці, щоб наочно навчити штучний інтелект.

Після того, як ти в черговий раз зробиш фотографію, нейромережа знайде схожу, зроблену в тих же умовах і вже оброблену. А потім в проблематичних місцях виправить неточності, розмитості, рівень яскравості та інші косяки камери. Крім того, технологія підвищить деталізацію.

Зараз же в iPhone використовується інша технологія – Deep Fusion, представлена в цьому році. Робить вона приблизно те ж саме, тільки не звертається за допомогою до інших прикладів. Після її роботи кадри виходять навіть більш високої якості, ніж оригінали. А багато користувачів і не помічають, що система їх покращує.

До речі, багато фотографів виступають проти таких алгоритмів поліпшення. Вони заявляють, що після автоматичної обробки втрачається оригінальність і майстерність автора. Але ми нічого поганого в цьому не бачимо. Тим не менш, не всі з нас професіонали в цій справі, тому додаткова допомога штучного інтелекту нам не завадить.

Читати наш блог у Telegram
Коментарі
Додати коментар