Apple Watch 7 – що у комплекті?

Минулого року компанія Apple приголомшила всіх користувачів, прибравши з комплекту поставки iPhone 12 дротяні навушники та адаптер живлення. Вже незабаром навіть попередні моделі смартфонів iPhone 11 і SE 2020 теж отримали нову "урізану" комплектацію. Самі купертинівці пояснили, що це значно зменшить шкідливий вплив на екологію.

Захист довкілля – це справа хороша. По-перше, у кожного сучасного власника техніки є купа своїх старих, але цілком робочих блоків. По-друге, коробка з пристроєм через нову комплектацію стала трохи меншою, за рахунок чого одним рейсом літаком можна доставити більше гаджетів і викинути менше відходів.


Зараз відсутність зарядки в коробці вже не здається чимось дивним. Он, навіть новий Google Pixel 6 продається без неї. Але тепер нам усім при покупці нового пристрою доводиться звертати увагу на комплект. Сьогодні поговоримо про те, що купертинівці кладуть у коробку з Apple Watch 7.

Комплект поставки Apple Watch Series 7

Смарт-годинник сьомого покоління поставляється точно в такій упаковці, що і Apple Watch 4, 5 і навіть 6. Вона схожа на картонну обкладинку, в яку засунули годинник і периферію до нього. Захистом від чужого розпакування служать паперові "пломби", точно як у новому iPhone 13.

На дотик і вигляд коробка дуже приємна, навіть тут яблучні розробники продемонстрували свій перфекціонізм. Складається таке відчуття, ніби отримав девайс у подарунок. Через це розпакування приносить просто величезне задоволення.



864х452_02.jpg

Всередині упаковки ховаються ще дві коробочки. В одній розташований сам годинник, а в іншій ремінець. У комплекті також йде зарядний кабель з магнітною шайбою на одному боці та роз'ємом Type-C на іншому. Блочка немає, його треба докуповувати окремо.

Який блочок підходить до Apple Watch Series 7

Зверни увагу. Старий порт USB Type-А для зарядки, що був у попередніх Watch Series, розробники замінили на Type-C. Це важливо, адже йому знадобиться зовсім інший адаптер.

Наприклад, можна взяти оригінальний Apple 20W USB-C Power Adapter. Або ж доглянути собі якісний блочок від стороннього виробника типу Baseus Compact Quick Charger EU 20W White.


Цікаво, навіщо Apple змінила один із портів зарядки? Відповідаю – завдяки USB-C Apple Watch 7 заряджаються на 33% швидше за Series 6. Новинка заповнює 80% батареї за 45 хвилин. Дуже спритно!

Але найбільше дивує не це, а інша фішка. Після всього 8-ми хвилин підзарядки смарт-годинник здатний пропрацювати 8 годин. Розробники спеціально додали цю функцію для того, щоб користувачі могли швидко підживити девайс на ніч та аналізувати якість свого сну.

Попередні покоління годинників зазвичай доводиться підключати до розетки вже ввечері, щоб до наступного дня вони були заряджені. Через це багато власників більш ранніх Apple Watch мимоволі відмовляються від моніторингу сну, хоча це дуже корисна опція.

Чи підійдуть до Apple Watch 7 старі ремінці

Від нової зарядки перейдемо до іншої периферії. Якщо у тебе завалялися ремінці від старих серій Apple Watch, то без жодних проблем зможеш приєднати їх до сьомого покоління. Ремені від 40 мм Watch 6 підходять до 41 мм версії, а також від 44 мм до 45 мм.



864х452_04.jpg

Але і це не все, ще більш ранні ремінці для 38 мм та 42 мм теж кріпляться до новинки. У такому разі буде трохи більше видно зазор, але ніякого дискомфорту це не дає.

Досвід використання

Дивлячись на більшість характеристик, останнє покоління яблучних розумних годинників практично ні в чому не відрізняється від Series 6. У них є все ті ж датчики і сенсори, однакова тривалість роботи від акумулятора і спортивні функції. Більш того, всі фішки останньої прошивки watchOS 8 однаково працюють і в сьомому, і в шостому поколінні.

Однак у "сімки" все ж таки є одна істотна відмінність – це збільшені екран і розміри корпусу. Завдяки новому дисплею без рамок Watch 7 здається зовсім іншим пристроєм. Нехай діагональ збільшилася лише на 2 міліметри (20%), за таких крихітних розмірів це дуже помітно.



864х452_05.jpg

До речі, екран став ще й набагато яскравішим. Купертинівці говорили про приріст до 70% у неактивному режимі, тобто коли власник опускає зап'ястя. Але на моє особисте відчуття різниця куди більша. У приміщенні сьоме покоління підсвічується майже вдвічі яскравіше, ніж шосте. На вулиці (на сонці) різниці між ними немає.

У повсякденному використанні великий екран показує себе зручнішим. На ньому міститься більше елементів, на кшталт іконок та циферок. Розробники чудово попрацювали над оптимізацією для велетня-дисплея.

Всі звичні для мене циферблати, які я використав на Watch 6, на сьомій серії виглядають зовсім інакше. Вони більші, помітні і комфортні. Але що мені сподобалося найбільше, так це введення пароля.



864х452_06.jpg

Як відомо всім досвідченим власникам, на Apple Watch потрібно вводити код щоразу, коли гаджет знімається із зап'ястя або відходить ремінець. Особисто для мене це було тортурою: натискати мініатюрні цифри по 10 разів на день на попередніх "вотчах". Не дивуйся, я не люблю щільно затягувати ремінець, тому він у мене дуже часто відстібається.

Так от, на “сімці” цієї проблеми немає. Під час тестування я здивувався, що зміг ввести пароль з першого ж разу. Спершу подумав, що здалося. Перевірив – знову все правильно. Ой, і радості ж було! Загалом Apple Watch 6 вже склав у коробочку і вирішив комусь подарувати.

Чи варто купувати Apple Watch 7

Всім власникам Apple Watch 3 і більш ранніх можна сміливо оновлюватися. Між новинкою та першими моделями різниця просто колосальна. Швидкість роботи, розміри екрана та фішки – все інше.



864х452_07.jpg

Користувачам з Series 7, SE і 5 також порадив серйозно задуматися про покупку "сімки". Свіжа версія працює куди довше, має всі топові фішки, та ще й величезний дисплей без рамок.

Ну а власникам Apple Watch 6 такі однозначні рекомендації роздавати складно. Після того, як я випробував новинку, більше не захотів повертатися до попередника. Хоча головна різниця між ними – це збільшений екран на 2 мм. У будь-якому разі вирішувати лише тобі.


Читати наш блог у Telegram
Популярні моделі Apple Watch:
Показати всі
Коментарі
Додати коментар