Apple Watch навчаться вимірювати тиск. 24/7

З часів виходу першої моделі Apple Watch смарт-годинники від Купертіно отримали значно більше функцій та фішок. Посудіть самі, три роки тому їх використовували для того, щоб відображати повідомлення на зап'ясті. А сьогодні це корисний медичний гаджет, у якому є функції пульсометра, сканера ЕКГ та навіть виміру рівня кисню в крові.

Але інженери компанії Apple не стали зупинятися на досягнутому. Нещодавно стало відомо, що розробники з Яблучною корпорації збираються навчити Apple Watch цілодобово вимірювати артеріальний тиск.

Нові патенти Apple

Судячи з патентних заявок Купертіно, корпорація працює над тим, щоб навчити смарт-годинник вимірювати тиск. Та ще й цілодобово. Фахівці компанії проводять дослідження в галузі кардіології та вчаться вимірювати артеріальний тиск без спеціального надувного манжета. Вони вже навіть знайшли кілька способів для реалізації цього проекту.



ezh|864х452-1.jpg

Перша технологія, яку яблучні розробники описали в патенті, полягає у тому, щоб заміряти через Apple Watch силу кровотоку. Але у цього способу є один суттєвий недолік. Користувачеві доведеться сильно затискати ремінець на зап'ясті, щоб годинник прилягав до шкіри щільно.

Цілодобово носити сильно затиснутий ремінець буде незручно, та й шкідливо. Тому інженери розглядають ще одну технологію вимірювання тиску. Реалізувати її буде набагато складніше, але зате в ній не буде недоліків.

Як Apple Watch вимірюватимуть тиск без манжети

Фізіологічно ми влаштовані так, що пульс від серця до зап'ястя доходить з невеликою затримкою. За часом цієї затримки і можна виміряти кров'яний тиск людини. Саме на цьому грунтується друга технологія від розробників. Вони хочуть відраховувати швидкість проходження імпульсу від серця до зап'ястя.

Але для реалізації цього плану наявності одного Apple Watch замало. Крім смарт-годинника, який стежить за пульсом на зап'ясті, необхідно використовувати спеціальний електрод. Він буде стежити за імпульсами серця. Кріпити його потрібно буде окремо, на грудях.

Люди, яким через хворобу доводилося вимірювати артеріальний тиск цілодобово, згодні з тим, що носити маленький електрод приклеєний до грудей і розумний годинник на зап'ясті набагато зручніше, ніж використовувати громіздке медобладнання. Адже у лікарні їм доводилося носити на собі великий тонометр і регулярно терпіти накачування манжети.


У технології від Apple є відразу кілька переваг над існуючими способами вимірювання артеріального тиску. Перш за все, вона дозволяє позбутися від манжети, яка регулярно здавлює руку. Крім цього, це дозволить користувачам стежити за станом свого здоров'я 24/7.

Чи вийде у яблучних розробників здійснити свої плани? Звичайно ж так! Хіба можна було уявити ще кілька років тому, що смарт-годинник Apple отримають функції ЕКГ або вимірювання рівня кисню? А вони вже є в Apple Watch.

Значить цілком можливо, що в найближчі роки розумний аксесуар навчиться цілодобово вимірювати тиск. Це, безумовно, врятує життя багатьох користувачів.



Egor-2.png

Читати наш блог у Telegram
Товари з огляду
Показати всі
Коментарі
Додати коментар