Apple Watch Series 7 чи попередні моделі – що вибрати?

Компанія Apple представила Apple Watch Series 7 ще на своєму вересневому івенті разом з iPhone 13, проте в магазини смарт-годинники надійдуть тільки 15 жовтня. Подейкують, що купертинівцям довелося відкласти старт продажів через проблеми з виробництвом гаджета. Постачальники корпорації банально не встигали вчасно виготовляти деталі.

Крім цього, у розробників виникли труднощі з новим форм-фактором пристрою. На щастя, Apple подолала всі перешкоди і готова порадувати перших власників новеньким девайсом. Чи варто оновлюватися на останню модель Apple Watch 7, або ж можна залишитися на попередніх – зараз розберемося.

Apple Watch 7 проти Apple Watch 6 і більш ранніх версій

Вважається, що розумні годинники це не той тип гаджета, який щороку потребує оновлення. Наприклад, смартфони розвиваються набагато швидше. Тому за один сезон телефон помітно старіє. Apple Watch щорічно отримують круті нові фішки, хоча відрив між крайнім і попереднім поколінням не здається великим.



864х452_01.jpg

У цьому матеріалі ми візьмемо до уваги всіх попередників сьомої серії, від Series 6 і до Series 3. Це дозволить краще зрозуміти відмінності між усіма останніми моделями.

Процесор і пам'ять

Apple Watch 7 оснащені тим же 64-бітним процесором, що і Watch 6. Так що ніякого приросту в швидкості роботи в порівнянні з торішнім гаджетом очікувати не варто. Але ті користувачі, які вирішать перейти на сьоме покоління з Series 3 або 4, помітять величезну різницю в продуктивності. Новинка виконує всі завдання набагато швидше.

Ще одна перевага останніх серій над більш ранніми складається в обсязі пам'яті. Watch 7 володіє накопичувачем на 32 ГБ проти 8 ГБ в "трійці" і 16 ГБ в четвертому поколінні.

Дисплей і габарити

Ключовою особливістю Apple Watch 7 над усіма попередніми серіями є збільшений корпус і більший дисплей. Екран в новинці став більше на 50%, ніж в Series 3. А також на 20% більше, ніж в інших братів.


"Величезним" дисплеєм буде куди зручніше користуватися в будь-яких сценаріях. Саме заради цієї різниці точно варто задуматися над покупкою новеньких смарт-годинників. До того ж, екран сьомого покоління підтримує фішку Always On, якої немає в третій серії, четвертій і в SE.

Акумулятор і зарядка

Ще одна перевага Apple Watch 7 над попередниками позначається в швидкості зарядки. На жаль, свіженький девайс не може похвалитися збільшеним часом роботи без підключення до розетки. Але Watch 7 здатні заряджатися на третину швидше попередника. Вони заповнюють 80% акумулятора за 45 хвилин проти 60 хвилин для інших моделей.

Власникам годинників, які користуються фішкою відстеження сну купертинівці підготували ще один приємний сюрприз. Після 8 хвилин підзарядки, пристрій може пропрацювати 8 годин. Цього цілком вистачить на всю ніч.

Фішки здоров'я

Всі функції для моніторингу свого стану залишилися попередніми. До речі, Apple Watch Series 7 отримали всі фішки: ЕКГ, пульсоксиметр, повідомлення про високий і низький пульс, відстеження сну, виявлення падіння і режим SOS.



864х452_03.jpg

Весь список цих опцій також доступний на Series 6. Датчика вимірювання насиченості крові киснем немає більше в жодній іншій серії годинників. Моделі SE і Watch 3 також позбавлені дуже корисної функції ЕКГ.

Чи варто купувати Apple Watch 7

Власникам шостого покоління варто було б розглядати перехід на Watch 7 тільки в тому випадку, якщо вони хотіли б отримати великий і зручний екран, а також дуже швидку зарядку. Це єдині відмінності між смарт-годинниками останніх двох серій. На нашу думку, ці особливості грають дуже велику роль і цілком виправдали б покупку.

Користувачам попередніх моделей однозначно варто задуматися над оновленням гаджета. Адже Apple Watch 7 помітно прокачалися. Вони можуть надати найбільший дисплей, прискорену зарядку і всі фішки моніторингу здоров'я.


Читати наш блог у Telegram
Популярні моделі Apple Watch:
Показати всі
Коментарі
Додати коментар