Apple Watch Series 8, SE 2. Що нового у порівняння з попередніми моделями

Зміст

Нещодавня презентація Apple порадувала нас новинками в лінійці Apple Watch. Крім ТОПових Apple Watch Ultra – про них ми писали раніше – маємо ще бюджетні SE 2 та преміальні Series 8. Ну що, подивимось на їхні фішечки, та порівняємо з попередніми версіями?


Apple Watch SE 2

Попри те, що цей годинник — найбазовіший з усіх новинок, йому теж є чим тебе порадувати. Головні фішки Apple Watch SE 2:

  1. Функція виявлення автомобільної аварії
  2. Чип S8, як у «старшого брата» Series 8
  3. Захист від води за стандартом WR50
  4. Датчик серцевого ритму
  5. Датчик сну
  6. GPS
  7. Bluetooth
  8. Wi-Fi b/g/n
  9. NFC

У цілому, Apple Watch SE2 має всі основні функції Apple Watch Series 8, але деякі «просунуті» фічі все ж таки йому не по зубах. Про них поговоримо нижче, під час огляду Series 8. А поки зупинимось більш детально на перевагах SE другого покоління.


Дизайн Apple Watch SE 2

Яблучний годинник завжди легко відрізнити від інших, тож і цього разу дизайн залишився без змін. Маленький, але дуже стильний Apple Watch SE 2 доступний у розмірах корпусу 44 мм і 40 мм та має одну дуже круту фішку – перероблену задню кришку зроблено з нового нейлонового композитного матеріалу. Це зробило SE 2 значно легшим і комфортнішим на руці за його попередника. Корпус представлений у трьох кольорах: Midnight, Starlight і Silver.


Особливості Apple Watch SE 2

Друге покоління SE, звісно ж, вміє все те ж, що і його попередник: є функції для підтримання здоров’я, безпеки й актив­ного способу життя, датчики для від­сте­ження руху й інтен­сив­ності тренувань. А ще — підтримує функцію мобільного зв’язку (в Україні функція ще знаходиться на етапі запуску). Але є й нововведення. Наприклад, новий гаджет на 20 % швидший за попередника, завдяки двоядерному процесору S8.



!!1-2-ezh|864х452.png

Час автономної роботи сягатиме 18 годин. І його можна буде збільшити до 36 годин, завдяки режиму енергозаощадження, який поширюється на всі моделі Apple Watch вище 4 серії.


Виявлення аварій з Apple Watch SE 2

Однією з головних фішок усіх нових Apple Watch є відстеження твоїх рухів. У разі перекидання, падінь та інших незвичних активностей, годинник подасть сигнал, і якщо ти не відповідатимеш протягом 10 секунд, гаджет сповістить службу порятунку та твоїх близьких про те, що сталася аварія.

Загалом, оновлений Apple Watch SE нам сподобався. Компактний, легкий, швидкий, а до всього — ще й матиме дуже приємну ціну, що допоможе тим, хто ще вагається чи потрібний їм годинник від Apple, прийняти правильне рішення ;)


Apple Watch Series 8

Apple Watch Series 8 схожий на Series 7, але це тільки з першого погляду, адже він має кілька дуууже крутих оновлень. Пропонуємо порівняти «сімку» та «вісімку».



Apple Watch Series 8
  Apple Watch 8 Apple Watch 7
Дисплей 41 мм або 45 мм 41 мм або 45 мм
Процесор Apple S7 Apple S7
Датчики Датчик температури тіла, оптичний датчик третього покоління, датчик температури, електричний датчик серця для ЕКГ та датчик кисню в крові. Оптичний датчик третього покоління, електричний датчик серця для ЕКГ та датчик кисню в крові.
Режими Режим Power Reserve та режим Low Power Режим Power Reserve
Кольори корпусу Midnight, Starlight, PRODUCT(RED), Silver Midnight, Starlight, PRODUCT(RED), Blue та Green
Матеріали корпусу Із нержавіючої сталі Із нержавіючої сталі

Як бачиш, оновлюватись треба. Адже новий годинник швидший, потужніший та має більше можливостей. Подивимось на головні переваги Series 8?


Дизайн Apple Watch 8

За зовнішнім виглядом Apple Watch 8 дуже схожий на «сімку», але має більш вигнутий корпус та тонші рамки дисплея. Екран ідеальний для нових циферблатів watchOS 9, а функція ввімкненого екрана Always On додає ще більше естетичного задоволення.



!!1-1-ezh|864х452.png

Бічна сторона годинника залишилась без змін – на ній знайома головка Digital Crown й бічна кнопка. Apple випустила Series 8 в чотирьох стильних кольорах: Midnight, Silver, Starlight та Product Red.


Виявлення аварій Apple Watch 8

Годинник має два новенькі датчики руху, покращений гіроскоп та акселерометр. Завдяки цьому Series 8 зможе врятувати тобі життя, адже як і всі нові годинники Apple має нову важливу функцію – виявлення аварій. Він розпізнає чотири типи зіткнення:

  • Фронтальний удар
  • Бічний удар
  • Наїзд ззаду
  • Перекидання

Схема роботи функції виявлення аварій — та ж, що й у Apple Watch SE 2 та Apple Watch Ultra.


Датчик температури Apple Watch 8

Ще одне важливе оновлення цього року, яке надаватиме інформацію про сон та жіночий цикл. Робитиме це Series 8 за допомогою датчика температури. А працює це так: відхилення базової температури під час сну допоможуть відстежити, що саме заважає тобі нормально висипатись. А щоденні показання температури в жінок покращують відстеження фертильності та допоможуть у плануванні вагітності.





Усі дані відстеження циклів захищені наскрізним шифруванням і можуть бути видалені за твоїм бажанням у будь-який час. Ти також зможеш вибирати, з ким ділитися даними про своє здоров’я.


Час автономної роботи Apple Watch 8

Режим зниженого енергоспоживання вміє відключати деякі функції, але при цьому залишає годинник активним. Він продовжить роботу Apple Watch 8 до 36 годин, на відміну від звичайного режиму з терміном служби до 18 години без підзарядки.

Обидві версії Apple Watch, на нашу думку, вийшли дуже непоганими. Цікаві оновлення, нові функції і, звісно ж, більша потужність – не можуть не радувати яблучного фаната. Вибирай та передзамовляй свій годинник просто зараз, якщо ти один з нас ;)



Читати наш блог у Telegram
Вибери свій Apple Watch:
Показати всі
Коментарі
Додати коментар