AR-окуляри Apple можуть представити вже в 2020 році. Все, що відомо про гаджет вже зараз


Уже кілька років до користувачів доходять чутки про те, що корпорація Apple розробляє власний варіант очок доповненої реальності. У кожному з випадків тему піднімали аналітики і інсайдери. Сама ж компанія, традиційно, не розкриває карт.

До недавнього часу нам було нічого не відомо ні про дизайн, ні про характеристиках. Зрідка в мережі з'являлися уявні концепти від дизайнерів, які цілком ймовірно не мають нічого спільного з реальними прототипами.


Патенти Apple iGlasses

Але зовсім недавно прогриміло ще одну заяву про гарнітуру від Купертіно. І на цей раз гаджет прокоментував відомий інсайдер Мін-Чі Куо. Інсайдер частенько радує нас точними прогнозами, йому довіряють все авторитетні видання та фахівці.


EzhNewsSite-700x3681.jpg

Кілька років купертіновци поповнюють свою колекцію патентів різноманітними розробками в сфері AR. Було б нерозумно сумніватися в тому, що вони напрацьовують технології для того щоб їх просто збирати, а не для того, щоб випустити свої віртуальні лінзи. Проте, ще жодного разу ми не знаходили запатентований дизайн.


останні витоку

На жаль, про нього не розповів і Куо, але повідомив про деякі особливості девайса. Аналітик з Піднебесної заявив, що гарнітура буде швидше аксесуаром, ніж самостійним і незалежним пристроєм. Вона буде виконувати функції такого собі додаткового екрану, на який буде транслюватися зображення.


EzhNewsSite-700x3682.jpg

Отже, всю важку обчислювальну роботу виконуватиме вспомогалі потужний гаджет, ймовірно iPhone або iPad , хоча можливо це буде MacBook. До них окуляри будуть підключатися по бездротовому протоколу передачі даних.

А це означає, що на лінзах і вушках не знаходитимуться потужні компоненти. Така особливість зробить девайс легким і зручним для повсякденного користування. Примітно, що сьогодні на ринку немає подібних аксесуарів.

Все AR (доповнена реальність) і VR-гаджети (віртуальна реальність) містять потужне залізо в своєму корпусі, навіть якщо вони використовують в роботі інші комп'ютери. Це робить їх дуже важкими і непридатними для тривалого користування.


EzhNewsSite-700x3683.jpg

Раніше в мережу потрапила інформація про спеціальному програмному забезпеченні для аксесуара, яке можливо буде називатися rOS або Reality Operating System. Інсайдери тоді заявили, що платформа буде заснована на iOS з якимись змінами під особливості AR-девайса.

Згідно з інформацією від Мін-Чі Коу, виробництво очок почнеться вже в найближчі місяці. А на початку 2020 року Купертіно покаже свій винахід на окремому івент. Хоча це зовсім не означає, що вони надійдуть в продаж взимку.

Цілком можливо, що Apple запустить пробну партію для розробників. Але навіть цього нам би вистачило з головою, щоб зрозуміти, куди рухається вектор AR-розробки в усьому технологічному світі.

Читати наш блог у Telegram
Коментарі
Додати коментар