Автономність iPhone 13. Чому об'єм батареї – це не головне

Напередодні вересневої презентації новенького iPhone деякі експерти турбувалися про його час автономної роботи. Вже тоді було відомо, що розробники оснастять "про" версії гаджета дисплеєм з частотою оновлення 120 Гц. Така динамічна швидкість картинки дуже сильно впливає на витрату акумулятора.

Передбачалося, що інженери збільшать батарею смартфона на 10-15 відсотків. Цього точно не вистачило б для потреб ненажерливого дисплея. Однак купертинівці створили невелике диво і випустили самі живучі гаджети в історії.

Скільки працює від батареї новий iPhone 13

Перші оглядачі не приховували свого здивування щодо автономності яблучних смартфонів тринадцятого покоління. Фахівці з Apple ще перед стартом продажів розповідали, що iPhone 13 працює без підзарядки набагато довше. І навіть похвалилися, що всі чотири девайса стали рекордсменами в цьому плані, особливо iPhone 13 Pro Max.



864х452_01.jpg

Перші огляди це підтвердили. 13 Pro Max в змішаному тесті авторитетного блогера Mrwhosetheboss зміг прожити 9 годин і 52 хвилини. Прослужити так довго не вдавалося жодному з раніше випущених смартфонів Apple.

Його брати теж досягли дуже високих результатів. 5,4-дюймовий "малюк" 13 mini протримався 6 годин 26 хвилин. iPhone 13 прослужив без підзарядки 7 годин 45 хвилин, а 13 Pro пропрацював 8 годин 17 хвилин.

Звичайно ж, в умовах повсякденного користування вони проживуть без розетки ще більше. Якщо поставити новенькі смартфони на зарядку на ніч, то вони прослужать до наступного вечора. І у них навіть залишиться в запасі 15-30% батареї. Все залежить від активності користувача. В середньому одного повного заряду iPhone 13 вистачає на півтора дня.

MLLJ3
57 999 ₴
59 399 ₴
1 485 $
Спеціальна ціна-5%
MLQ63
31 999 ₴
30 399 ₴
760 $

Apple не розголошує ємність акумуляторів, а тільки порівнює час життя моделей. iPhone 13 і 13 Pro Maх протримаються на 2,5 години довше, ніж їх попередники. 13 mini і 13 Pro пропрацюють на 1,5 години більше. Але експертам вдалося приблизно підрахувати міліампер-годину пристроїв.

Можлива ємність акумулятора iPhone 13:

  • iPhone 13 – 3200 мАг;

  • 13 mini – 2400 мАг;

  • 13 Pro – 3100 мАг;

  • 13 Pro Max – 4350 мАг.

Чому об'єм батареї – це не головне

Насправді, високий показник ємності акумулятора не означає, що гаджет буде працювати довго. Актуальні Android-смартфони часто оснащуються ще більшими батарейками, проте автономність в них менша. Останнім часом виробники смартфонів почали використовувати значення "міліампер-година" як маркетингову хитрість.



864х452_03.jpg

Куди більшу роль відіграє сумісність деталей, оптимізація роботи всього гаджета і операційної системи. Ще один важливий момент – безпечна зарядка. Xiaomi в цьому році представила зарядку, яка здатна заповнити акумулятор до 100% за 8 хвилин по дроту і за 15 хвилин без кабелю за бездротовою технологією.

Але користувачі навряд чи захочуть використовувати цей метод живлення на постійній основі. Адже він дуже негативно впливає на батарею. Всього через пару сотень циклів вона прийде в непридатність, це приблизно 7-8 місяців користування.

Apple спеціально знижує навантаження на акумулятор на програмному рівні, щоб власники яблучних продуктів не зустрічалися з цією проблемою. Потенційно iPhone може живитися від розетки набагато швидше, але це буде шкодити батареї. Яблучні інженери в першу чергу ретельно опрацьовують оптимізацію системи.

Наприклад, 120-герцовий екран "прошек" має адаптивну функцію. Простіше кажучи, він може знижувати і збільшувати частоту кадрів. Свіженькі чіпсети A15 Bionic стали більш компактними і менш ненажерливими, в порівнянні з A14 Bionic. Все це дозволило оснастити iPhone 13 довгою автономністю.


Читати наш блог у Telegram
Товари з огляду
Показати всі
Коментарі
Додати коментар