Велике оновлення Keynote, Pages та Numbers: тепер ще кращі за Microsoft Office

Слідом за першими осінніми гаджетами Apple випустила оновлення пакета додатків iWork. Якщо ти ніколи не чув про нього, це набір інструментів для роботи з текстом, таблицями та презентаціями.

Програмами Keynote, Pages і Numbers можуть користуватися власники iPhone, iPad і Mac абсолютно безкоштовно. Про всі зміни в новому оновленні iWork – зараз розповімо.

Що нового в Pages?

Купертинівці підрахували, що Pages найчастіше використовують власники яблучного смартфона. Тому розробники додали більшість нових фішок саме для цієї групи користувачів. Завдяки збільшеному тексту редагувати і читати документи в мобільній версії додатка стало ще простіше.



864х452_01.jpg

Зображення та інші елементи автоматично оптимізуються під невеликий екран iPhone. Таблиці можна прокручувати в горизонтальному режимі екрана. З'явилася можливість переглядати макет документа після початку роботи. Раніше це можна було зробити тільки на етапі створення файлу.

Що нового в Keynote?

Розробники додали в презентацію повноцінну онлайн-трансляцію. Прямий ефір з доповідачем з'являється в рамці поруч зі слайдом. Ця фішка буде дуже корисною для віддаленого навчання. Наприклад, стане в нагоді професорам для проведення лекцій.

До об'єктів, які потрапляють в об'єктив камери, можна додати маски, тіні і відображення. Автор презентації в Keynote може підключити відразу декілька камер і переходити між ними по ходу сесії. Таким чином картинка вийде динамічніше і ефектніше.

MLVE3
48 999 ₴
48 899 ₴
1 219 $

Можна також включити демонстрацію екрану свого iPhone або iPad, щоб показати додаткову інформацію. У новій версії сервісу доповідачами можуть стати відразу кілька користувачів одночасно. Кожен з них здатний управляти слайд-шоу. Така фішка буде особливо корисною для групових проектів.

Що нового в Numbers?

Додаток Numbers обзавівся новими спрощеними функціями для аналізу даних через зведені таблиці. На бічній таблиці з'явилося ще більше опцій для управління числами та іншою інформацією.

Дані зі зведених таблиць можна перенести на графік, між іншими користувачами і навіть експортувати в Microsoft Excel. Купертинівці також додали новий вид радарних діаграм. Вонм складаються з напівпрозорих областей, які накладаються одна на одну.



864х452_03.jpg

Як оновити iWork. Апдейт пакету інструментів можна завантажити і встановити з фірмового магазину App Store.

Враження

Ми встигли випробувати більшість нових функцій. Окремо виділимо фішку відеотрансляції в Keynote. Такої функції немає більше ні в одному іншому інструменті. Схоже, що у Microsoft Office виник дуже серйозний конкурент.

iWork розвивається набагато швидше пакету додатків від "майків". Компанія Apple регулярно додає в нього якісь корисні можливості. Тоді як Microsoft рік за роком випускає дуже мінорні оновлення Word, PowerPoint і Excel.


Читати наш блог у Telegram
Популярні моделі:
Показати всі
Коментарі
Додати коментар