CES 2020. ТОП найцікавіших гаджетів, за версією сім'ї Техно Їжак


З 7 по 10 січня в місті-казці, Лас-Вегасі, проходить одна з найбільших і видовищних виставок споживчої електроніки, CES 2020. Як і більшість таких заходів, вона створена, щоб виробники і розробники могли познайомитися, а також, щоб показати вектор розвитку технологічної індустрії.

На CES частенько можна побачити не тільки нові гаджети, які надійдуть у продаж в найближчі місяці, а й ще сирі розробки, які вийдуть далеко не в цьому році. Але все це не заважає насолодитися незвичайними і вражаючими гаджетами CES 2020.

Сьогодні мова піде не про Apple, але тут є на що подивитися.


Зникаюча камера в смартфоні

Модулi фронтальної камери на смартфонах часто виглядають не естетично. Дизайнерам доводиться наполегливо працювати, щоб вони вписалися в дизайн і не здавалися потворними на безрамкових дисплеях. Було б непогано їх якимось чином заховати, а з ними можна було б заховати і основні модулі.


864х452-1.jpg

Компанія OnePlus знайшла таку можливість і продемонструвала її на своєму концепті смартфона. Камера в ньому захована за спеціальним електрохромним склом, яке затемнюється за 0.7 секунди, тим самим ховаючи за собою вічко. Цікаво, як би виглядав концепт iPhone з такою технологією.

Фото смартфона вже розлетілися по мережі, тому не дивно, якщо ти вже його бачив. Розробник заявив, що перед виходом в світ такого пристрою, йому належить пройти безліч тестів і перевірок. Сподіваємося, що все пройде успішно, адже це щось нове в смартфонобудiвництвi, а значить, щось цікаве.


Екран на кольорових чорнилах

Ще одним цікавим прототипом на виставці став перший в світі смартфон на кольорових e-ink чорнилах. Такі ж, тільки чорно-білі, широко використовуються в електронних книгах. Смартфон представила компанія Hisense. За словами розробників технологія e-ink дисплеїв вже досить розвинена, щоб запустити такі гаджети в серійне виробництво.


864х452-2.jpg

Компанія значно збільшила частоту оновлення кадрів, що було найбільшою проблемою подібних девайсів. Головне достоїнство таких екранів в тому, що вони споживають набагато менше енергії, ніж звичайні і не шкодять зору.


Штучні люди

Стартап Star Labs на виставці показав свій проект Neon. В його рамках розробники навчилися створювати максимально реалістичні віртуальні зображення людей для того, щоб використовувати їх в іграх і фільмах.

Творці називають персонажів «штучними людьми». Вони поводяться подібно до реальних людей і дуже схоже можуть моделювати свої власні висловлювання, руху і діалоги.


Розумний сонцезахисний козирок в машину

Відзначилася на заході і компанія Bosh. Німці представили прозорий сонцезахисний козирок в машину. Він складається з прозорого РК-дисплея, який підключається до камери спостереження в салоні авто і визначає, де знаходяться очі водія.


864х452-3.jpg

Далі пристрій затемнює ту частину дисплея, через яке водієві потрапляє сонце в очі. Працює це набагато краще звичайного козирка, а також є більш безпечним для управління автомобілем.


Екзоскелет

Для роботи над здорованем Guardian XO об'єдналися відразу дві команди талановитих розробників Sarcos Robotics і Delta Air Lines. У них вийшло створити екзоскелет для людини, який дозволяє без зусиль піднімати і переносити вантажі.


864х452-4.jpg

Така новинка виглядає дуже перспективно і може допомогти працівникам аеропорту, будівельникам, вантажникам і навіть рятувальникам. І хоч це і не перший подібний прототип, сьогоднішня розробка отримала характеристики, які дозволять дійсно застосовувати її на практиці. Це один із прикладів того, як прогрес робить життя людини простіше.


Ось таким ми побачили найкрутішу технологічну подію початку цього року. На ній була присутня величезна кількість відвідувачів, близько декількох сотень тисяч. А значить, технології і в цьому році будуть розвиватися так само активно, що не може не радувати.


Читати наш блог у Telegram
Коментарі
Додати коментар