CES 2021. Підсумки виставки

Виставка споживчої електроніки CES 2021 підійшла до кінця. Цього року, незважаючи на карантини і локдауни, ми побачили безліч інноваційних цікавих гаджетів. Що не дивно, адже це ж CES!

У цьому матеріалі я розповім про п'ять кращих пристроїв, представлених на Consumer Electronics Show 2021. На думку редакції, звичайно ж :)

Смартфон, що розтягується

Схоже моноблоки дійсно всім набридли. Компанія LG представила дуже незвичайний смартфон з розсувним дисплеєм під назвою LG Rollable. Екран цього пристрою засувається і складається всередину корпусу. Таким чином телефон перетворюється в невеликий планшет.



ezh864х452-1.jpg

Ймовірно, всередині корпусу є механізм, який згортає і розгортає екран, як рулон паперу. Точно така ж технологія застосовується в телевізорах все тієї ж компанії LG. Подейкують, гаджет вийде у продаж вже у кінці цього року.

Робот-дворецький

Корейська корпорація Samsung здивував користувачів своїми новими роботами-дворецьким. Bot Care аналізує звички свого власника, цілими днями ходить за користувачем, щоб допомагати йому в побутових справах.

Ще одна модель під назвою Samsung Bot Handy вміє завантажувати посудомийну машину, сервірувати столи і поливати квіти.

Окуляри віртуальної реальності від TCL

Компанія TCL нарешті показала свій прототип окулярів віртуальної реальності, над якими працювала кілька останніх років. Поки це ще тільки прототип. Проте, інженери домоглися величезних успіхів у цій справі.



ezh864х452-2.jpg

Гарнітура має робочу назву – TCL Wearable Display. Вона виглядає як звичайні окуляри, тільки замість прозорих лінз в корпусі встановлені два OLED Full HD екрани. Пристрій працює в парі зі смартфоном, планшетом або комп'ютером. За словами розробників, окуляри будуть максимально доступними за ціною.

Літаюче таксі Cadillac eVTOL

Компанія General Motors показала свій прототип літаючого таксі Cadillac eVTOL. Апарат працює від електричного мотора потужністю 90 кВт/год.

Коптер-таксі вміщує всього одного пасажира, місце пілота в кабіні не передбачено. Прототип створений для близьких перельотів у міських умовах.

Процесор Intel Alder Lake: щось дуже схоже на Apple M1

Найбільший виробник чіпсетів Intel показав п'ять процесорів, які з'являться вже у цьому році. Найцікавішим з них став Intel Core Alder Lake. Це гібридний чіп, який складається з високопродуктивного ядра Golden Lake і енергоефективного ядра Gracemont.



ezh864х452-3.jpg

Схожа технологія об'єднання ARM-ядер використовується у яблучних процесорах Apple M1. Можна сказати, що Яблучна компанія обігнала Intel, випустивши MacBook на базі M1 ще восени 2020 року. Але в той же час, підштовхнула виробника чіпів до розробки нових процесорів.


Це звичайно далеко не всі інноваційні новинки, які ми побачили на CES 2021. Але вони точно були найцікавішими пристроями. Принаймні нам вони сподобалися найбільше.



Egor-2.png

Читати наш блог у Telegram
Коментарі
Додати коментар