Що Apple покаже на презентації у понеділок?

Ну нарешті дочекалися! Apple анонсувала другу осінню презентацію. Вона пройде 18 жовтня в 20:00 за київським часом. Вже традиційно для умов пандемії івент відбудеться в онлайн-форматі. Трансляція відбудеться на офіційному сайті, в додатку Apple TV, а також на YouTube-каналі Apple.

На наш подив, захід відбудеться не у вівторок, а в понеділок. Раніше компанія з Купертіно завжди намагалася проводити анонси нових пристроїв в другий будній день, але щось пішло не так. Ну а ми, як завжди, вирішили зібрати для тебе всі чутки і витоки про можливі яблучні новинки, які нам покажуть на наступному тижні.

Що покаже Apple на презентації 18 жовтня

Нещодавно ми вже намагалися вгадати, що купертинівці представлять на вересневому івенті. Здається, вийшло дуже непогано. Apple випустила відразу чотири новенькі моделі iPhone 13, доступний iPad 9, безрамковий iPad mini 6 і збільшені Apple Watch 7.

MLLJ3
57 999 ₴
59 399 ₴
1 485 $

Зараз знову спробуємо передбачити, які пристрої анонсують 18 жовтня. Будемо спиратися на інформацію від інсайдерів і гучні зливи з перевірених джерел.

Процесор Apple M1X

Система-на-чіпі від Apple це зовсім не одна з деталей яблучних комп'ютерів, а його основа. Простіше кажучи, всі комп'ютери на базі M1, що вийшов і майбутнього M1X збираються навколо цих процесорів, а не навпаки. Так що ми вирішили віднести чіп до повноцінних жовтневих новинок.

Імовірність того, що розробники викотять його в жовтні становить 100%. Але тільки в тому випадку, якщо випустять ще й новий 14-дюймовий MacBook Pro. Користувачі чекають від яблучної корпорації збільшений професійний ноутбук з оновленим і найпотужнішим на ринку чіпом.

Інсайдери злили дуже багато інформації про нього, але дані можуть виявитися не до кінця правдивими. Ходять чутки, що чіпсет отримає назву М1Х. У його центральному процесорі буде десять ядер проти восьми у М1. З них вісім будуть продуктивними і два енергоефективними.



864х452_02.jpg

Кількість ядер в графічному процесорі майбутній власник зможе вибрати сам. Інженери підготують два варіанти, на 16 і 32 ядра. Нейронна система залишиться попередньою і буде складатися з 16 ядер. Стільки ж було і в М1, проте в оновленій моделі ці чіпи набагато могутніше. Принаймні, так говорять прогнозисти.

Приємним бонусом для всіх користувачів стане збільшення числа різних портів. З чуток, система на кристалі підтримує Thunderbolt, більшу кількість зовнішніх дисплеїв, SSD ємністю до 8 ТБ і до 64 ГБ об'єднаної пам'яті.

MacBook Pro 14″ 2021 – найпродуктивніший ноутбук на ринку

Не так давно авторитетні журналісти поділилися секретною інформацією від одного з віце-президентів Apple. Виявляється, що в минулому році керівництво компанії вирішило щорічно проводити презентацію комп'ютерів Mac восени.

Все почалося з анонса 16-дюймового MacBook Pro 13 листопада 2019 року. Потім купертинівці випустили два MacBook на базі системи-на-чіпі М1 в листопаді 2020-го. І ось знову жовтень, і знову захід яблучної корпорації. Звичайно ж, всі ми чекаємо черговий новенький лептоп. Він повинен стати головною новинкою майбутньої презентації.



864х452_03.jpg

Ймовірно, корпорація випустить одразу дві моделі, з 14-дюймовим і 16-дюймовим екранами. Про це свідчить недавній витік від хакерів. Таємні зловмисники ще навесні зламали сервери компанії-партнера Apple Quanta Computer. Вона займається виробництвом яблучних комп'ютерів.

Після хакери злили інформацію про те, якими будуть MacBook Pro 2021. Вони зробили це для того, щоб налякати купертинівців і виманити викуп. Зломщики обіцяли, що після отримання грошей вони не стануть викладати ще більше подробиць.

На злитих кресленнях засвітився mini-LED екран, фізичні клавіші замість сенсорної панелі Touch Bar і багато портів. Ми чекаємо в MacBook магнітну зарядку Magsafe, HDMI і слот під SD-карти.



864х452_04.jpg

14-дюймовий MacBook Pro буде практично таким ж, як і "старший" 16-дюймовий брат, не рахуючи більш компактного корпусу. Крім усього перерахованого, ноутбукам також пророкують дизайн в стилі iPhone 13 з прямими гранями і зменшеними рамками навколо дисплея.

Mac mini M1X – ймовірність виходу дуже невелика

Коли вийде Mac mini 2021 передбачити важко. Ходять чутки, що яблучні розробники перенесли реліз Mac mini з чіпом M1X на наступний рік. Це зовсім не дивно, адже попередня модель комп'ютера від Apple вийшла тільки в минулому році. Але експерти не виключають можливість того, що ми побачимо "мінік" вже на наступному тижні.

AirPods 3 – продовження культової лінійки бездротової гарнітури

Експерти не впевнені у швидкому виході нових Bluetooth-навушників. Адже купертинівці могли б уже давно тихо викотити їх на офіційний сайт. Точно так вони вчинили з попереднім поколінням гарнітури. Але є ймовірність, що компанія затягнула з релізом гаджета заради підвищення популярності.



864х452_05.jpg

Подання пристрою в рамках івенту додає йому затребуваності, так вважають експерти. Можливо, і в Apple вважають точно так же. Тому сподіваємося побачити 18 жовтня ще і AirPods 3.

Вони отримають більш якісний звук і оновлений кейс для зарядки як у AirPods Pro. Зовні навушники теж будуть схожими на "про"-модель, однак у них не буде силіконових амбушюр. Після релізу третього покоління гарнітури AirPods 2 залишаться в продажу і будуть пропонуватися, як більш доступна версія.

Які продукти Apple точно не вийдуть в цьому році

AirPods Pro 2. Просунута версія навушників від Купертіно повинна з'явиться не раніше, ніж у 2022 році. Навколо гаджета ходить дуже мало чуток, про якісь гучні витоки говорити і зовсім не доводиться. Прогнозисти тільки говорять, що "прошки" обзаведуться медичними датчиками для аналізу самопочуття власника.



864х452_06.jpg

Apple Watch Sport. Про захищену версію яблучних смарт-годинників ми дізналися від Марка Гурмана. Вони отримають міцніший корпус і більше фішок для тренувань. Подейкують, їх покажуть вже наступної осені.

Apple Glasses. Вже не один рік люди наближені до яблучної компанії розкривають нам якісь невеликі новини про окуляри доповненої і віртуальної реальності від Apple. Швидше за все, купертинівці випустять відразу обидва варіанти. Першим покажуть AR-аксесуар. Експерти прогнозують реліз Apple Glasses не раніше 2022 року. Але швидше за все, побачимо їх в 2023-му.

iPhone SE 3. Дуже популярний компактний і доступний смартфон вийде навесні 2022 року. Мінг-Чі Куо стверджує, що він знову отримає дизайн iPhone 8, як і в другому поколінні iPhone SE. З одного боку в це віриться насилу. Ну а з іншого – у компанії немає виходу. Якщо розробники зроблять SE 3 в корпусі iPhone 11, то лінійка перестане бути компактною.


Apple Car. Напевно ти чув про те, що купертинівці працюють над створенням власного автомобіля. На початку цього року інша відома компанія Hyundai навіть обмовилася, що співпрацює з яблучниками. Через балакучість Apple розірвала контракти з корейцями. Ну а відразу ж після цього з таємного проекту почали йти співробітники.

Найбільшою втратою для корпорації стало звільнення за власним бажанням керівника Project Titan (зашифрована назва проекту) Дуга Філда. Після такої невдачі поява першого автомобіля від Apple затягнеться на невизначений час. Так що авто вийде точно не раніше 2025-го. Дуже шкода.

На цьому все. Що представить Apple насправді, дізнаємося вже в наступний понеділок. Ну а ми обов'язково підготуємо для тебе матеріал про всі новинки.


Читати наш блог у Telegram
Популярні моделі:
MLVN3
54 799 ₴
1 370 $
Показати всі
Коментарі
Додати коментар