Що відомо про iPhone 14 – рендери, чутки, витоки

Корпорація Apple зазвичай випускає новий iPhone один раз на рік. Релізу свіжого яблучного смартфона чекають у всьому світі. Тому зовсім не дивно, що вже зараз експерти та прогнозисти сперечаються про те, якою вийде майбутня серія гаджета. Все, що відомо про iPhone 14 зараз – розповідаємо в цьому матеріалі.

Назва та модельний ряд

Подейкують, що компанія з Купертіно вирішила назавжди відмовитися від приставок "S" у назві смартфонів. Яблучники найняли команду соціологів, які довідалися, що ця літера погано впливає на продаж. Так що наступного року з ймовірністю 99.9% нам представлять iPhone 14.

-4%
MLLA3
53 999 ₴
52 099 ₴
1 299 $
MLLJ3
57 999 ₴
59 499 ₴
1 484 $

Можливо, Apple навіть відмовиться від цифр і почне презентувати смартфони за аналогією з їх розмірами. Простіше кажучи, кожна новинка незалежно від покоління буде називатися просто iPhone, iPhone Pro або Max. Для того, щоб їх можна було легше відрізняти один від одного, додадуть рік випуску. Як у випадку з iPhone SE.

Раніше багато інсайдерів говорили про те, що чотирнадцяте сімейство вийде без варіації mini. Ходять чутки, що купертинівці залишилися незадоволеними результатами продажу "мініка". Тому можуть припинити його виробництво. Місце mini має зайняти iPhone Max – не плутати з Pro Max.

За характеристиками новинка буде такою самою, як і стандартна модель за винятком розмірів. "Прошки", як і раніше, відрізнятимуться більш просунутою начинкою. На вибір користувачеві нададуть ті самі чотири пристрої. Два з них отримають екран із діагоналлю 6.1 дюйма (iPhone 14 та 14 Pro), інша половина – 6.7 дюйма (Мах).

Дизайн iPhone 14

Головним зовнішнім нововведенням майбутнього гаджета має стати відсутність чубчика. Фронтальна камера і модуль сканера обличчя Face ID залишаться на передній панелі, однак вони будуть заховані в невеликий чорний отвір на дисплеї.



111ezh|864х452.jpg

Розробники теоретично могли б засунути модуль камери під екран. Але в такому разі помітно погіршилася б якість селфі. Яблучні смартфони часто використовують блогери, яким дуже важлива зйомка на фронталку. Тож у компанії відмовилися від такої технології.

Крім того, у майбутній моделі не будуть виступати модулі основної камери. Простіше кажучи, задня панель стане ідеально гладкою та рівною, як це було в iPhone 4s. Для цього купертинівці значно збільшать товщину корпусу.

Продуктивність

Інсайдери стверджують, що головний постачальник процесорів TSMC для Купертіно зіштовхнувся із проблемами у виробництві нового чіпа A16 Bionic. Тому яблучні фахівці не встигають викотити новий чіпсет вчасно.

MLVP3
46 872 ₴
49 299 ₴
1 229 $
MLVQ3
52 499 ₴
55 499 ₴
1 384 $

Вперше в історії компанії майбутнє покоління iPhone може отримати процесор від попередників A15 Bionic. Хоча розробники, напевно, придумають як його прокачати, щоб перевершити за продуктивністю тринадцяте сімейство.

Камери

Відомий китайський експерт Мінґ Чі-Куо розповів, що в новинці буде значно покращено фронталку. Насамперед вона навчиться точніше фокусуватися.

Основні модулі камер у "прошках" обзаведуться об'єктивами на 48 Мп, які Apple збиратиме самостійно. Головним нововведенням у зйомці стане можливість записувати відео у високій якості 8К.

Touch ID повернеться?

З початком пандемії власники iPhone почали критикувати сканер обличчя Face ID через те, що ним неможливо користуватися у масці. Купертинівці начебто вирішили виправити це, впровадивши сканер відбитка пальця Touch ID під екран.



11ezh|864х452.jpg

Чутки про це нововведення ходять уже не один рік. І ось зараз цей датчик став потрібним як ніколи. Подейкують, інженери давно працюють над Touch ID, але не можуть довести технологію до ідеалу. Тож сканер вийде не раніше 2023 року.

Якщо закінчити розробку не вийде, то Touch ID з'явиться не під екраном, а в кнопці увімкнення. Точно такий же спосіб розміщення використовується в останніх iPad Air та iPad mini.

Заряджання

Найімовірніше, смартфон отримає новий порт для живлення та передачі даних. Компанія може піти відразу двома шляхами. Перший – зовсім прибрати з корпусу iPhone 14 Pro і Pro Max роз'єм. Заряджатися вони зможуть бездротовим аксесуаром MagSafe, він йтиме в комплекті.

-7%
MLQA3
31 999 ₴
29 699 ₴
741 $
-4%
MLQ63
31 999 ₴
30 799 ₴
768 $

Другий – замість Lightning впровадити порт USB-C. Більш правдоподібним здається саме другий варіант. Цього року європейська комісія зобов'язала яблучну компанію перейти на Type-C, щоб зменшити кількість сміття на планеті. Якщо купертинівці цього не зроблять, то не зможуть продавати пристрої в Європі.

Характеристики iPhone 14:

  • Екран – Liquid Retina XDR mini-LED із частотою оновлення 120 Гц;
  • Процесор – Apple А16 Bionic;
  • Накопичувач – від 128 Гб до 1 Тб;
  • Роз'єм для заряджання – USB-C;
  • Дата виходу – вересень 2022 року.

Це все, що відомо про майбутній смартфон від Apple. Але не варто брати всі ці деталі за правду. До релізу iPhone 14 залишається трохи менше одного року, тому розробники ще можуть встигнути кардинально змінити свої плани.


Читати наш блог у Telegram
Популярні моделі iPhone:
Показати всі
Коментарі
Max, 28.11.2021 17:28:18
Очень хочется чтобы touch ID добавили в кнопку включения/выключения а не под экран
Відповідь консультанта «Техно Їжак» 29.11.2021 17:14:40
Нам кажется интересным и первый, и второй вариант :)
Додати коментар