Що можна підключити до iPad під управлiнням iPad OS? Експеримент


Розробники з корпорації Apple обіцяли користувачам, що з виходом нової версії прошивки для планшетів iPadOS, пристрої на ній отримають ще більше нових можливостей і впритул наблизяться до комп'ютерів і лептопам.

І це наближення дійсно відбулося. По-перше, з'явилася багатозадачність однієї програми. Ну а по-друге, можливість підключати інші периферійні гаджети. Ми вирішили перевірити, що ж все-таки можна підключити до iPad .


Що можна підключити до iPad?


Перехідник і хаб

Перш за все ми підключили перехідник, який дозволяє законектіть відразу кілька пристроїв і девайси з роз'ємом USB, USB Type C, HDMI і інші.


EzhNewsSite-700x3681.jpg

Очікувано, аксесуар успішно і повноцінно запрацював. Поки нічого несподіваного, йдемо далі.


картрідер

Ще одним підтримуваним периферійним iPad гаджетом став картрідер і флешка. Всі завантажені файли прекрасно читаються пристроєм, якщо він підтримує цей формат.


принтер

З принтерами ситуація йде трохи інакше. Старі провідні гаджети планшет не бачить. Але ось що стосується нових бездротових, то все прекрасно функціонує. Друкуй на здоров'я!


Електронна книга

На наш подив, заробила і електронна книга. Ніяких проблем з налаштуванням або прочитанням не виникло. Можна навіть скидати на карту пам'яті нові книжки через файловий менеджер.


EzhNewsSite-700x3682.jpg

DVD-привід

З цим комплектуючих не все так однозначно. З одного боку, він почав працювати. А з іншого - ніяких даних він не показує. У додатку «Файли» не виникає нова іконка периферії. Чи не залік! Але все одно дуже цікаво.


Музичні машини

Тепер сучасним композиторам і ді-джеям не потрібно тягати з собою MacBook. Його може замінити легкий і більш компактний планшет. Як виявилося, тепер він підтримує MIDI-клавіатури, семплери і драм-машини. Семпли і заготовки можна легко перекинути з розділу в розділ.


Диктофон

І тут удача! Журналістам на замітку: всі дані з мікрофона видно на пристрої, і їх можна перекинути на сам iPad.


EzhNewsSite-700x3683.jpg

Все перераховане відмінно підключається до девайсів з iPadOS. Для більш старих версій iPad з Lightning, для підключення необхідний перехідник Camera Connection Kit. Але найзручніше використовувати iPad Pro з Type-C, до нього все приєднується безпосередньо і без проблем.

PS До речі, прямо зараз проходить акція на перехідники Satechi. Хороший привід заощадити;)


Читати наш блог у Telegram
Коментарі
Додати коментар