Що покажуть на WWDC 2021? До заходу тиждень

Упевнений, кожен з нас хоч щось та чув про Apple WWDC. Це конференція від Apple, яку проводять в першу чергу для розробників додатків та ігор для iPhone, iPad, Mac та інших яблучних гаджетів.

У рамках заходу корпорація може налагодити зв'язки з творцями софту для їх пристроїв, чогось навчити і допомогти їм. Крім цього, Купертіно традиційно представляє якісь важливі новинки. Наприклад, оновлення операційних систем, нові технології та деталі.

Цей івент не такий захоплюючий, як презентації восени, але тут теж можуть презентувати MacBook, наприклад. Однак він дуже важливий, адже на ньому представляють плани Apple на майбутнє. Цього року WWDC 2021 стартує вже через тиждень – 7 червня. Що ж ми побачимо?

WWDC 2021: Оновлені операційні системи для всіх гаджетів

iOS 15. Традиційно, головною новинкою конференції стане прошивка для iPhone. Цього року корпорація тримає в таємниці будь-яку інформацію про операційну систему, тому нам мало що відомо про неї. Але якісь невеликі витоку все ж є.



ezh|864х452-1.jpg

Наприклад, в iOS 15 кардинально зміниться управління повідомленнями. Власники яблучних смартфонів зможуть гнучко налаштувати їх під себе в "Пункті управління". Стане можливим створити автоматичні відповіді на повідомлення, і не тільки під час водіння, як це працює зараз.

Значимо оновиться сервіс iMessage. Схоже, купертинівці зроблять з нього нову соціальну мережу, або скоріше месенджер, на зразок Telegram. В додаток "Здоров'я" додадуть фішку для контролю правильного харчування, на зразок вимірювання калорій і регулярності прийому їжі.

iPadOS 15. А ось прошивка для планшетів оновиться куди значніше. Очікується, що це буде найбільший апгрейд за останні кілька років. В першу чергу зміниться домашній екран. На нього можна буде вивести віджети, точно як в iOS 14.

Найактуальніший iPad Pro з процесором М1 навчиться відкривати професійні програми, такі як Xcode і Final Cut Pro. Розробники попрацюють над багатозадачністю і швидкістю роботи.



ezh|864х452-2.jpg

macOS 12. Які нововведення отримають яблучні комп'ютери ми достовірно не знаємо. Здогадуємося, що покращиться оптимізація роботи і швидкість. Ймовірно, на комп'ютерах і лептопах Мас з'являться анімовані мордочки мемодзі.

watchOS 8. Чекаємо нових яскравих циферблатів і вивід деякої інформації безпосередньо на головний екран. Наприклад, на головній заставці може з'явитися кількість пройдених кроків, частота серцебиття та інше.

tvOS 15 і HomePodOS. Вони точно будуть – це все, що ми знаємо. Крім того, Перша модель HomePod може не підтримувати нову операційну систему, адже її вже зняли з виробництва, звідси випливає чутка про те, що можливо з'явиться новий великий HomePod. Але це не точно.

MacBook Pro М2 14-дюймів та 16-дюймів

Найчастіше WWDC присвячують презентації оновлених прошивок. У рідкісних випадках, на конференції представляють новинки техніки. Востанніє це було в 2019, тоді нам показали Mac Pro і монітор Pro Display XDR. А ось в 2020 Apple презентувала на WWDC свій чіп Apple M1.



ezh|864х452-3.jpg

Якщо таке "чудо" все ж таки повториться і цього року – швидше за все нам презентують новенький 14-дюймовий і 16-дюймовий MacBook Pro на процесорі нового покоління – М2 або M1x. Лептоп отримає зовсім інший дизайн з прямими різкими гранями, в стилі iPhone 12, і дисплей з технологією mini-LED.

Процесор M1x або M2

Правда найімовірніше, що ми побачимо не лептоп, а саме чіпсет до нього. Я маю на увазі той самий M1x або M2 (точна назва поки не відома). Адже в минулому році нам як-раз показали перше покоління фірмового яблучного процесора. Можливо, це стане щорічною традицією – анонсувати нові чіпи на WWDC. А повноцінну презентацію MacBook на М-чіпі проведуть восени.


Список очікуваних новинок WWDC 2021:

  • iOS 15 – перероблені повідомлення і абсолютно інший сервіс iMessage;
  • iPadOS 15 – оновлений домашній екран, професійні програми для iPad Pro М1;
  • macOS 12 – оптимізація роботи, мемоджі;
  • watchOS 8 – циферблати, число пройдених кроків і значення пульсу на головному екрані;
  • tvOS 15 і HomePod ОС – поки невідомо;
  • MacBook Pro М2 – сучасний дизайн, дисплей mini-LED, процесор нового покоління М2 (або М1Х);
  • Процесор M1x (M2) – 16 або 32-ядерний GPU (на вибір) + 10 ядерний графічний дизайн.

Ну що ж, нам вже не терпиться побачити всі ці новинки. Звичайно, якісь з них купертинівці можуть і не показати в рамках конференції WWDC 2021. Це всього лише витоки інсайдерів, які ми об'єднали в одному матеріалі. Але більшість з того, про що ми писали вище – точно вийде в світ вже на початку червня.



Egor-2.png
Читати наш блог у Telegram
Популярні гаджети Apple:
Коментарі
Додати коментар