EcoFlow – все, що потрібно знати про зарядні станції

Зміст

Дизельні геренератори, сонячні панелі, автономні зарядні станції і навіть Starlink – все це вже не розкіш, а радше необхідність, без якої під час війни важко уявити більш-менш комфортне життя. Звісно, про комфорт ми говоримо у межах наших можливостей та обставин. Але це те, над чим ми можемо працювати. Про Starlink ми вже розповідали раніше, а сьогодні більш детально поговоримо про зарядні станції.


Що важливо знати про портативні зарядні станції

У наш час випуском зарядних станцій займаються всі, кому не ліньки. І, як правило, це просто величезні повербанки, здатні віддавати багато енергії, маючи безліч портів. Але їх усіх поєднує одна велика проблема – вони не видають «чисту синусоїду». Так, зараз буде трошки термінів та заглиблень в теорію, але потерпи будь ласка – я коротко і це важливо.

При перетворенні постійного струму змінний результуючий електричний потік може мати форму блокових хвиль (модифіковані синусоїдальні хвилі), що згубно впливає на пристрої, особливо високотехнологічні. При чистій же синусоїді форма напруги не відрізняється від тієї, що у міській мережі. І саме такими характеристиками можуть похвалитися зарядні станції EcoFlow.


Американо-китайська компанія EcoFlow, заснована в 2017 році, відома своїми інноваціями в галузі накопичення енергії завдяки провідним портативним електростанціям та рішенням у сфері відновлюваних джерел енергії. У цій статті я розповім про обидви лінійки зарядних станцій EcoFlow, зупинившись на деяких моделях докладніше. Поїхали!


Що собою являє зарядна станція EcoFlow?

Всі зарядні станції EcoFlow виконані з міцного пластику і оснащені великим чітким кольоровим дисплеєм, на якому відображається рівень заряду та кнопки перевірки його фактичного рівня. Корпус має обтічні кути та зручну ручку для перенесення (крім RIVER Mini Wireless – там вона просто не потрібна через невеликі розміри станції).

Гаджети також оснащені сучасною продуманою системою захисту, що запобігає перегріву, перевантаженню, перенапрузі та короткому замиканню, що адекватно реагує на знижену напругу та дуже низьку температуру.

-9%
EFDELTA1300-EU
39 658 ₴
36 099 ₴
914 $
-9%

Комплектація гаджетів в залежності від моделі включає кілька кабелів: мережевий, кабель для зарядки від сонячних панелей, кабель зарядки від прикурювача та кабель DC5521-DC5525.

До деяких моделей можна підключати додаткові батареї і навіть Smart Generator від EcoFlow, заряджаючи їх і продовжуючи автономність. А наявність вбудованого зарядного контролера дозволить підключати до пристрою з метою заряджання різні джерела енергії: від гідрогенератора до сонячних панелей та вітрогенератора.


EcoFlow – різні моделі під різні потреби

Застосування зарядних станцій, а не звичайних павербанків стало особливо актуальним саме останнім часом. З частими відключеннями світла це життєво необхідне. Адже за допомогою такого гаджета ти можеш не тільки зарядити свій телефон і увімкнути світильник. Він легко потягне побутову техніку, а деякі моделі здатні забезпечувати життєдіяльність цілого будинку чи офісу.


Станція EcoFlow не шумить як бензиновий генератор і не викидає шкідливих речовин в атмосферу. Вона може використовуватися в закритих приміщеннях та невибаглива в обслуговуванні. Весь секрет у застосуванні літій-іонного або літій-залізо-фосфатного акумулятора, що легко заряджається від мережі або за допомогою сонячних батарей.

Але це ще не все. За допомогою мобільного додатка можна керувати EcoFlow! Стежити за інформацією про стан заряду, вмикати та вимикати порти заряджання на твій розсуд. Керувати швидкістю зарядки самої станції. Запатентована технологія X-Stream дозволить зарядити станцію максимально швидко.

Модельний ряд зарядних станцій EcoFlow представлений двома лінійками продуктів, що відрізняються за одними характеристиками та схожі за іншими. До речі, обидві є на сайті Техно Їжака, заходь, прицінюйся.


Лінійка EcoFlow RIVER

Основна різниця між EcoFlow RIVER та EcoFlow DELTA полягає у позиіюванні цих двох лінійок. Так RIVER розроблялась компанією як більш компантна, призначена у першу чергу для подорожей. Хоча і для підтримки життєдіяльності будинку вона також підійде. Головне – визначитись з навантаженнями, які ти хочеш до неї підʼєднати.



EcoFlow River
  RIVER Mini Wireless RIVER RIVER Max RIVER Pro RIVER 2 Max
Ємність 210 Вт-год 288 Вт-год 576 Вт-год 720 Вт-год 512 Вт-год
Вага 2,85 кг 5 кг 7,7 кг 7,6 кг 6 кг
Розміри
(Д/Ш/В)
249/145/132 мм 288/185/194 мм 288/185/252 мм 289/180/235 мм 270/260/196 мм
Додаткова батарея не підтримується Одна River Extra Battery не підтримується Одна River Pro Extra Battery не підтримується
USB розʼєми Type A - 3 по 12 Вт;
Type C - 1 на 100 Вт
Type A - 3 по 12 Вт;
Type C - 1 на 100 Вт
Type A - 2 по 12 Вт;
Type C - 1 на 100 Вт;
Quick Charge - 1 на 18 Вт
Type A - 2 по 12 Вт;
Type C - 1 на 100 Вт;
Quick Charge - 1 на 18 Вт
Type A - 3 по 12 Вт;
Type C - 1 на 100 Вт
Бездротова зарядка 15 Вт немає немає немає немає
Тип акумулятора NCM (Li-Ion) NCM (Li-Ion) NCM (Li-Ion) NCM (Li-Ion) LFP (LiFePo4)
Кількість циклів* 500 500 500 800 3000

* Кількість циклів, після проходження яких ємність зарядної станції впаде до 80%. Всі сучасні акумулятори, що включають ті, що в iPhone та PowerBank, рекомендується використовувати в діапазоні від 20 до 80% заряду. Це збільшить ресурс використовуваних у них батарей.


Лінійка EcoFlow DELTA

DELTA – більш потужна лінійка зарядних станцій EcoFlow, яка, хоч і менш компактна, але дозволяє побудувати цілу автономну систему для багатогодинного живлення більш потужних споживачів. І при цьому, її все так же просто перевозити на авто.



EcoFlow Delta
  DELTA Mini DELTA DELTA Max DELTA Pro
Ємність 882 Вт-год 1260 Вт-год 1612 Вт-год 3600 Вт-год
Вага 10,7 кг 14 кг 22 кг 45 кг
Розміри
(Д/Ш/В)
378/184/240 мм 400/210/270 мм 497/242/305 мм 635/285/416 мм
Додаткова батарея не підтримується не підтримується До 2-х Delta Max Extra Battery или Smart Generato До 2-х Delta Pro Extra Battery или Smart Generator
USB розʼєми Type A - 2 по 12 Вт;
Type C - 1 на 100 Вт;
Quick Charge - 1 на 18 Вт
Type A - 2 по 12 Вт;
Type C - 2 по 60 Вт;
Quick Charge - 2 по 18 Вт
Type A - 2 по 12 Вт;
Type C - 2 по 100 Вт;
Quick Charge - 2 по 18 Вт
Type A - 2 по 12 Вт;
Type C - 2 по 100 Вт;
Quick Charge - 2 по 18 Вт
Тип акумулятора NCM (Li-Ion) NCM (Li-Ion) NCM (Li-Ion) LFP (LiFePo4)
Кількість циклів* 800 800 500 3500

Як можна побачити зі значень параметрів обох лінійок, серія DELTA представлена потужнішими зарядними станціями. Вона універсальніша за серію RIVER з точки зору зарядки різної техніки, але водночас такі гаджети важчі і більше за габаритами.

Якщо RIVER Mini Wireless можна кинути в рюкзак і спокійно переміщатися, майже не відчуваючи ваги, то та ж DELTA Mini вагою 10,7 кг сильно додасть навантаження на твою спину. Вона більш підійде для транспортування в багажнику автомобіля або стаціонарного використання у квартирі чи офісі. Не кажучи вже про старіші моделі, вага найважчої з яких досягає 45 кілограм.


Оптимальна зарядна станція EcoFlow

З широкого асортименту зарядних станцій я виділив кілька моделей, що найбільше підходять для використання пересічними громадянами. Спирався у першу чергу на власний досвід і потреби, тож розглядав лише кілька варіантів, оптимальні за ціною та якістю. Далі мій список, від невеликих до середньої важкості:

  1. RIVER Mini Wireless. Це супер компактна зарядна станція. Вона поміститься будь-куди, а мені, як не автомобілісту, це важливо. Її невелика вага складає лише 2,85 кг. Вона оснащена бездротовою зарядкою – а значить жодних дротів, поклав телефон на станцію і він заряджається. Цим гаджетом можна живити до 7 пристроїв одночасно. А саму станцію можна заряджати як від мережі, так і від автомобільного акумулятора друга з тачкою або сонячних панелей (у майбутньому думаю докупити їх).

  2. RIVER Max. Ця станція вже відчутно важча (7,7 кг), але й ємність її більш ніж вдвічі може перевищити попередню модель завдяки можливості підключення додаткового акумулятора River Extra Battery. Таким гаджетом можна живити вже до 9 пристроїв. А мінімальний час повного заряджання станції зводиться до 1,6 години. Ну дуже швидко! А з технологією X-Boost можна заживлювати пристрої до 1800 Вт.

  3. DELTA Mini. Маса такого гаджета не набагато більше, 10,7 кг, а висока ємність 882 Вт-год вражає. Максимальна віддача в 2100 Вт дозволить підключати до нього таку вимогливу до високої потужності техніку, як холодильник, фен, електроплитку, конвектор або вентилятор. Літій-іонного акумулятора вистачить на 800 циклів до 100% і далі до 80%.

Інтуїтивно зрозуміла панель, великий кольоровий дисплей, мобільний застосунок для дистанційного керування та детального моніторингу – це лише деякі особливості зарядних станцій EcoFlow. Не кажучи вже про можливість підключення додаткових батарей та смарт генератора для деяких моделей. Такий гаджет стане вірним помічником у підтримці автономності побутових приладів у твоєму будинку чи офісі, незважаючи на усі потуги русні залишити нас без енергії. Витримаємо! Переможемо!




Читати наш блог у Telegram
Товари з огляду
Показати всі
Коментарі
Додати коментар