Електросамокат – транспорт 21 сторіччя

Нерідко ми асоціюємо самокат з дитинством, згадуючи як розсікали на ньому по дворах багатоповерхівок. У ньому не було електроприводу, доводилося відштовхуватися від асфальту ногами, але це не заважало нам весело проводити час.

Багато користувачів і зараз асоціюють його з дитячою іграшкою, але це вже давно зовсім не так. Сучасні самокати, отримавши електродвигун, перетворилися з юнацької розваги в зручний та екологічний засіб пересування 21 століття. Ми випробували його на собі і вже готові розповісти чим нас здивував цей незвичайний вид електротранспорту.

Електросамокат – не іграшка, а транспорт

Відразу скажемо, що ми ставимося до самокату рівно так само, як і до будь-якого засобу пересування – автомобілю чи мотоцикла. Ми ні в якому разі не робимо йому поблажок.



ezh|864х452-1.jpg

Найлегше електросамокат буде порівняти з мопедом або скутером. Вони обидва в міру швидкі й доступні за ціною. Крім того, їх загальною вагомою перевагою є маневреність на міських вулицях. Іншими словами, вони дозволяють швидко об'їхати затор або будь-яку іншу дорожню перешкоду.

Але у електросамоката є ряд й інших переваг. Його не потрібно заправляти дорогим паливом. Щоб на ньому кататися тобі не потрібні документи, тому на електросамокаті можна цілком законно пересуватися по парках, скверах і велосипедних доріжках минаючи міські затори.

А ще, йому не потрібно окреме місце для паркування, як автомобілю. Самокат можна скласти і легко підняти з собою в квартиру, офіс або ж спуститися з ним в метро, щоб проїхати пару станцій під землею.



ezh|864х452-2.jpg

Більшість сучасних моделей можуть проїжджати на одному заряді до 25 км. Цього точно вистачить для дороги на роботу і назад. До речі, підзарядка триває близько 5 годин. А якщо раптом забудеш зарядити акумулятор, то його не доведеться тягнути за собою. Згадай як їздив в дитинстві – просто відштовхуйся ногою і вперед.

Трохи про самі поїздки

Складно посперечатися з тим, що їздити на автомобілі набагато комфортніше. Ти сидиш на зручному сидінні і можеш розвивати швидкість побільше. Але комфорт таких поїздок закінчується там, де починаються ранкові або вечірні затори. А особливо складно стояти в тягучці влітку, коли й без того душно на вулиці.

З самокатом подібне точно тобі не загрожує. Поки мчиш на ньому кудись, тебе обдуває легкий вітерець. Тим не менш, це не велосипед, від якого можна упаритися на шляху на роботу і помітно спітніти, обертаючи педалі.



ezh|864х452-3.jpg

Зовсім скоро остаточно зійде сніг, настануть перші по справжньому теплі деньки, пригріє сонечко і покатушки на електросамокаті стануть справжньою насолодою і в будні дні у справах, і на вихідних на прогулянках в парку.

Тож саме час підготуватися до сезону і вибрати собі вірного електроконя. А ми допоможемо тобі з цим. Нижче представлені перевірені нами і нашими друзями електросамокати, які ми сміливо рекомендуємо до розгляду. До зустрічі на дорозі ;)



Egor-2.png

Читати наш блог у Telegram
Кращі електросамокати:
Коментарі
Додати коментар