Детальніше про Face ID в iPhone 13

Ми майже напевно знаємо, що зовнішній вигляд iPhone 13 в порівнянні з попереднім поколінням смартфона від Apple практично не зміниться. Корпорація ще не завершила свій цикл "легендарного" дизайну, який почався одночасно з виходом iPhone 12.

Але все ж, деякі дрібні деталі стануть абсолютно іншими. Наприклад, сканер обличчя Face ID трохи зменшиться. Таким чином власники "тринадцятого" покоління отримають більше корисного простору, а також більш акуратну і компактну "чолочку". Подейкують, всі датчики стануть менше. А чи стануть точніше і швидше?

Face ID почне працювати з маскою!

Відомий техно-інсайдер Джон Проссер розповів, що корпорація тестувала нові модулі Face ID на масках і окулярах. Якщо на твоєму iPhone є сканер обличчя, то ти напевно знаєш, наскільки погано датчик працює, коли якась частина обличчя закрита.



1ezh|864х452 копия.jpg

У майбутньому смартфоні розробники нібито змогли домогтися того, щоб оновлений Face ID працював з маскою і іншими популярним аксесуарами, на зразок окулярів для лікарів. Нове покоління сканера буде приділяти більше уваги верхній частині обличчя, щоб людям було простіше користуватися пристроєм в умовах коронавірусних обмежень.

Купертіно також захотіла навчити датчик працювати стабільно з запітнілими окулярами. У зимову погоду лінзи часто покриваються вологою після приходу з вулиці в тепле приміщення. Раніше яблучна технологія не могла впоратися з розпізнаванням в таких умовах, але вже в iPhone 13 проблема зникне.

Що ще зміниться?

Розмір "чубчика" може стати менше на 30-20%. Таке нововведення буде дуже помітним власникам попередніх поколінь. Лицьова, головна панель гаджета стане більш гармонійною і красивою. До речі, фронтальна камера, ймовірно, переїде в лівий край. А всі компоненти Face ID розташуються разом.



2.jpg

Сканер обличчя як і раніше буде складатися з трьох "оченят". Apple чомусь не збирається відмовлятися від цієї технології захисту. Хоча всі датчики можна було б легко засунути в одне "око". Щось подібне вже робила Samsung в Galaxy S10. Правда, корейцям ця фішка зовсім не придалася, нею банально ніхто не користувався.

Ну а втім, ідея розробників підстригти чубчик на iPhone 13 дуже радує. Судячи з відгуків на форумах, багато користувачів зустрінуть таку маленьку революцію з захопленням.



Egor-2.png
Читати наш блог у Telegram
Товари з огляду
Показати всі
Коментарі
Додати коментар