FaceBook визнав, що слухав користувачів. Але вже можна не хвилюватися


У тебе виникало колись відчуття, що твій телефон тебе підслуховує? Ви тільки обговорили з друзями, як би круто було з'їздити на Новий рік в гори, а FaceBook вже пропонує тобі рекламу зимових курортів. Але все трохи складніше, ніж здається.

Як виявилося, компанія FaceBook давала доступ іншим компаніям до голосових повідомлень користувачів соцмережі. Як заявляє агентство Bloomberg, цю інформацію підтвердили представники концерну.


EzhNewsSite-700x3681.jpg

Крім того, були злиті аудіоповідомлення з інших сервісів, які належать соціальній мережі.


Для чого нас слухав FaceBook?

Як заявляють в головному офісі, прослуховування анонімних повідомлень проводилося для того, щоб перевірити ефективність роботи програми, яка здатна розшифрувати аудіоповідомлення.

У компанії стверджують, що прослушка і запис проводилися тільки за згодою власників сторінок. Також в FaceBook стверджують, що вже більше тижня співробітники не влазять в особисту переписку користувачів. Як і інші IT-гіганти - Apple і Google.


EzhNewsSite-700x3682.jpg

Таємні джерела серед співробітників соцмережі стверджують, що їм не пояснювали для чого проводиться розшифровка і звідки записи взялися. Працівники заявляють, що це були переважно аудіоповідомлення особистого характеру з грубої лексикою.

Співробітники впевнені, що ніяких повідомлень користувачам про те, що їх підслуховують не приходило. При цьому, роком раніше, глава компанії Марк Цукерберг говорив про те, що прослуховуванням в його соцмережі не займаються і це все «теорія змови».

Нагадаємо, що ми вже розповідали про те, що відомство по захисту прав споживачів США оштрафувало концерн FaceBook на п'ять мільярдів доларів за витік особистих даних зі сторінок користувачів. Але схоже, що соцмережа продовжують переслідувати труднощі з законом.

Читати наш блог у Telegram
Коментарі
Додати коментар