Facebook зламав купу додатків iPhone. Що з цим робити в майбутньому?

У п'ятницю, 10 липня, на більшості iPhone раптово перестали запускатися Viber, Monobank, Privat 24 та ряд інших важливих додатків. При цьому, ні перезавантаження iPhone, ні перевстановлення додатків не допомагали. І це тривало кілька годин.

Як стало відомо практично відразу, виною всьому був Facebook. А точніше SDK Facebook – інструмент для збору аналітики і авторизації соціальної мережі. Дану програму використовують безліч компаній для збору аналітичних даних про своїх користувачів, що допомагає їм більш точно пропонувати послуги і сервіси.



ezh|864х452-1.png

Найнеприємніше, що в разі крашу, який до слова трапляється з вини Facebook далеко не вперше, користувач не може практично нічого зробити. Найвірнішим рішенням в такій ситуації залишається тільки чекати, поки розробники Facebook виправлять ситуацію.

Повір, вони зроблять все можливе, щоб вирішити проблему якомога швидше. Мільйонні збитки компаній, через їх зламані додатки, підштовхують їх керівників надавати максимально можливий тиск на Facebook для виправлення ситуації.

Як запустити програми під час крашу з вини Facebook?

Але деякі способи вирішити питання самостійно все ж таки є. Наступний варіант звичайно підійде далеко не у всіх випадках, але для деяких ситуацій він стане відмінним рішенням. Все, що потрібно зробити – це включити режим польоту і запустити потрібну програму.



ezh|864х452-2.png

Якщо для роботи програми не потрібен інтернет (наприклад у випадку зі збереженюї музикою Spotify), ти цілком зможеш його використовувати.

Але ось для банківських додатків або месенджерів таке рішення точно не підійде. Тут можна спробувати завантажити Lockdown Apps з AppStore, в якому потрібно включити фаєрвол і спробувати таким способом обійти краш.

Правда цей варіант теж не є панацеєю. Запуск додатків з включеним Lockdown Apps спрацьовує не у всіх випадках, до того ж це рішення досить складне і вимагає додаткових зусиль. Так що найвірнішим рішенням все же таки залишається тільки чекати виправлення крашу.



Stepan.png
Читати наш блог у Telegram
Коментарі
Додати коментар
Схожі статті