FlipBuds Pro – AirPods Pro від Xiaomi

Складається враження, що китайський гігант Xiaomi може зробити абсолютно будь-який гаджет. І бездротові навушники не виняток. Нещодавно корпорація представила нову модель Bluetooth-гарнітури FlipBuds Pro. Тільки подивися на них, та це ж AirPods!

Xiaomi FlipBuds Pro. Щось дуже вони нагадують

Xiaomi FlipBuds Pro. Щось дуже вони нагадують

Xiaomi FlipBuds Pro, як і багато інших бездротових навушників з активною функцією шумозаглушення, нагадують концепцію і дизайн Apple AirPods. Обидві гарнітури мають схожий форм-фактор з інтегрованими стеблинками і силіконовими подушечками.



ezh|864х452.jpg

Незважаючи на схожу концепцію дизайну, Xiaomi пропонує свої унікальні характеристики і функції, які відрізняються від AirPods Pro. Включно з технічними специфікаціями, можливостями управління і більш доступною ціновою політикою.


Чому Xiaomi FlipBuds Pro кращі, ніж Apple AirPods Pro?

Давати оцінку які навушники кращі, а які гірші - ми не будемо. Тому що це залежить від суб'єктивної думки кожного окремого експерта. Простіше кажучи питання смаківщини.

Ми виділили низку переваг Xiaomi FlipBuds Pro порівняно з AirPods:

  • 7 годин автономної роботи (на 2 години більше, ніж AirPods);
  • на 2 мікрофони більше (в AirPods - 1, а у FlipBuds - 3);
  • роз'єм для зарядки - USB Type-C;
  • 21 година автономної роботи в зарядному чохлі;
  • 2 роки гарантії від виробника.

А тепер розберемося трохи докладніше.


Відгуки користувачів FlipBuds Pro vs AirPods Pro

Xiaomi FlipBuds Pro зазвичай має позитивні відгуки за їхню якість звуку, активне шумопоглинання, якісну конструкцію та більш доступну ціну. Користувачі, які ставлять середні оцінки, обґрунтовують це менш інтуїтивним функціоналом.

У порівнянні AirPods Pro отримав позитивні відгуки, пов'язані з високою якістю звуку, зручною інтеграцією з екосистемою Apple, мінімалістичним дизайном. Особлива увага у відгуках приділяється функції шумозаглушення і прозорому режиму, а також зручному футляру. Серед середніх оцінок, користувачі висловлювали свої думки з приводу завищеної ціни.


Дизайн FlipBuds Pro vs AirPods Pro

На відміну від овально-циліндричної форми AirPods Pro, серія FlipBuds Pro отримала більш округлі краї та компактний розмір. Такий дизайн за твердженням компанії відповідає новій концепції дизайну логотипу.

Кейс навушників виконаний із пластику із дзеркальним покриттям. Виглядає красиво, але з точки зору функціональності є питання. На такому покритті залишаються відбитки пальців. У цьому плані виграють AirPods. Зарядне гніздо FlipBuds Pro кругле і компактне.

Спереду кейса розташований рівень заряду батареї, ззаду написаний бренд. Порт USB-C для зарядки. Зараз за європейським стандартом усі девайси мають перейти на цей роз'єм. AirPods Pro поки що випускаються з Lighting. Чекаємо випуск оновлення навушників від Apple з новим роз'ємом.

Кришка кейса FlipBuds Pro легко відкривається однією рукою. У комплекті йдуть три різні розміри амбушурів, для більш комфортного використання.


Якість звуку навушників

Кодування LHDC у Xiaomi FlipBuds Pro замінено на aptX Adaptive протокол Bluetooth. Те ж саме ми бачили в Redmi Airdots 3, який поєднує в собі низьку затримку передачі сигналу і високу якість звуку.

У налаштуванні перевага віддається важким басам, вокал має меншу гучність. Тому навушники стануть ідеальним вибором для прослуховування року або симфонічної музики.


Живлення навушників

Навушники FlipBuds Pro оснащені вбудованим літій-полімерним акумулятором високої ємності. Завдяки цьому користувач може насолоджуватися прослуховуванням музики до 8-10 годин.

Зарядний футляр, у якому зберігаються навушники, надає додаткові цикли заряджання.


Підключення навушників FlipBuds Pro

Для під'єднання навушників FlipBuds Pro до смартфона або ноутбука достатньо відкрити кейс поруч із девайсом. На екрані гаджета має з'явиться віконце швидкого підключення. Після успішного сполучення ти почуєш відповідний звук або побачиш повідомлення на екрані девайса. Готово! Насолоджуйся прослуховуванням музики.


Функції FlipBuds Pro vs AirPods Pro

В обох моделях є активне шумозаглушення для блокування зовнішнього шуму і створення занурювального звукового простору. Також в обох девайсів є режим прозорості.

Загалом під час порівняння можна відзначити, що обидві гарнітури мають схожі функції. Різниця в їхній якості. Навушники FlipBuds Pro не дуже ефективно себе показали під час роботи зі сторонніми смартфонами. Варто зазначити, відзначити гарнітура має низку особливостей, яких немає в інших:

  • У разі, якщо ти не покладеш навушники в кейс, тобі прийде сповіщення на телефон через 3 хвилини. Особливо корисна функція для людей, які часто втрачають навушники.
  • Ти можеш одночасно підключитися до двох пристроїв одночасно. Навушники автоматично перемикаються з ноутбука на смартфон без необхідності робити це вручну.
  • Перші навушники, які отримали функцію Shapdragon Sound.

Тепер залишилося познайомитися з функціями мікрофона.


Мікрофон Xiaomi FlipBuds Pro vs AirPods Pro

Гарнітура FlipBuds Pro має 11-мм динамічний драйвер, який підтримує apX Adaptive. Останній гарантує мінімальну затримку звуку в іграх і при відтворенні відео.

Якщо вірити оглядам, то функція працює тільки в разі використання смартфона Xiaomi.

У навушники вбудовано три мікрофони. Завдяки вбудованій функції шумозаглушення співрозмовник буде добре тебе чути. Але, як і при використанні будь-якої іншої гарнітури, під час розмови на вулиці, сильний вітер може стати проблемою.

Чи варто називати FlipBuds Pro дешевою альтернативою AirPods Pro? Скоріше варто називати гарнітуру Xiaomi конкурентом, враховуючи, що деякі її функції - унікальні, а ціна не така вже й низька. Зрештою – вибір тільки за тобою.

Author photo
Автор статті Анна Туманова
Читати наш блог у Telegram
Популрні моделі Apple AirPods:
Коментарі
Додати коментар