Нова функція розпізнавання мовлення на іPhone в iOS 13.2. Навіщо потрібна і як працює?


Операційна система iOS для iPhone має дуже простий і інтуїтивно зрозумілий інтерфейс. Це закрита система, в якій звичайному користувачеві неможливо щось змінити без певних навичок і знань. Але всі її функції і можливості лежать на поверхні, немає ніяких труднощів, щоб знайти і скористатися ними.

Проте, купертіновци періодично ховають глибоко в систему кілька секретів. Наприклад, з виходом iOS 13 в ній знайшли графічні зображення тоді ще не вийшли AirPods Pro . А недавно ми відшукали ще один скарб.


Переклад мови в текст в iOS 13

З оновленням iOS 13.2 компанія Apple додала в прошивку API розпізнавання мови. Переклад розмов був і раніше, тільки для цього додатків необхідний був доступ до інтернету. Тепер же, це можна зробити і без підключення до мережі.


Ezh864х452-01.jpg

Вбудувати відповідні АРI в свої сервіси може абсолютно будь-який творець iOS-додатків. Першим таким стала студія Blueshift з програмою під назвою Dictation. Додаток здатний в реальному часі розпізнавати і переводити в текст 13 мов світу, серед яких українського поки на жаль немає, але є російська.

Але це далеко не межа можливостей нових АРI. Купертіновци пропрацювали систему так, що розробники можуть додати абсолютно будь-яку мову. Крім того, швидкість і якість транскрипції залежить також від творців програми, а не від Apple.

Навіщо потрібна нова можливість оффлайн перекладу

Розшифровка голосового спілкування стане в нагоді великому колу користувачів. Це не тільки журналісти, які можуть заощадити час роблячи транскрипцію інтерв'ю. Така функція стане в нагоді також студентам на парах, співробітникам компаній на нарадах і в багатьох інших сферах нашого життя.


Ezh864х452-02.jpg

Головна перевага API в тому, що вона дозволяє це зробити без підключення до інтернету, а значить розмова не буде відправлений на віддалені сервера для обробки. Вся робота буде проходити і зберігатися в пам'яті пристрою. Таким чином вийде забезпечити повну безпеку особистих даних.

Ми впевнені, що в недалекому майбутньому з'являться нові додатку для розпізнавання мови, завдяки чому функція буде дуже швидко розвиватися і вдосконалюватися. Також ця опція може принести нові можливості і в інші додатки - від ігор до програм для створення і редагування тексту.

Читати наш блог у Telegram
Коментарі
Додати коментар