Garmin Forerunner 645 Music: огляд та відгук використання

Сьогодні на ринку представлена величезна кількість спортивних годинників, але далеко не кожна модель заслуговує на увагу. Серед усіх сучасних виробників виділяється компанія Garmin, яка вже давно добре себе зарекомендувала.

Однією з найпопулярніших моделей цієї фірми є Garmin Forerunner 645 Music. Це аксесуар преміум-сегменту, призначений для будь-якого виду активності. На що він здатний і чи варто його розглядати до покупки, якщо шукаєш собі розумний годинник – зараз розповімо.

Дизайн та зручність

Garmin Forerunner 645 Music виглядають надійно та стильно. На зображеннях здається, що годинник дуже великий і підійде тільки до широкого зап'ястя. Але насправді це далеко не так, вони ідеально лягають на руку з обхватом 127-204 мм.



1ezh|864х452.jpg

Корпус виконаний із нержавіючої сталі. Циферблат у них круглий, який після використання яблучного конкурента виглядає у хорошому значенні слова "незвичайно" і дуже красиво. Ремінець виконаний з дуже м'якого та приємного силікону. При потребі, його можна легко замінити на новий.

Дисплей захищає скло відомого бренду Corning Gorilla Glass. Так що за безпеку турбуватися не варто, екран не так просто подряпати. На руці смарт-годинник практично не відчувається. Важить лише 42 грами – це менше будь-якої моделі Apple Watch.

Кнопкове управління

Що відрізняє Garmin Forerunner 645 Music від багатьох конкурентів, так це відсутність сенсорного керування. Через це на пристрої ніколи не спрацьовують хибні торкання.


Все керування здійснюється через 5 механічних кнопок з боків – “Пуск/Стоп”, “Назад”, “Світло”, “Вгору”, “Вниз”. Спершу це незвично, але можна дуже швидко призвичаїтися. Багато цих клавіш багатозадачні. Наприклад, довге затискання "Світло" відкриває меню з функціями "Не турбувати", "Знайти телефон", до секундоміру та іншим.

Характеристики: датчики та спортивний функціонал

У годиннику встановлена навігація GPS, GLONASS та GALILEO. Також є фірмовий пульсометр GARMIN Elevate, барометричний альтиметр, компас, акселерометр та термометр. Для підключення до смартфону та інших пристроїв використовуються Bluetooth, ANT+ та Wi-Fi.

Гаджет може працювати як у парі з iPhone та Android-смартфоном, так і абсолютно самостійно. Приємна та корисна фішка Garmin Forerunner 645 Music, яку варто виділити окремо – це вбудований NFC. Повертаючись з пробіжки без телефону, можна без проблем зайти в магазин і купити води.



5ezh|864х452.jpg

Forerunner 645 Music пропонує дуже багато сценаріїв для тренування – біг на вулиці, в залі, на треку; плавання; лижі; фітнес. Вони також відстежують активність протягом дня. Наприклад, вираховують підйоми сходами, кроки та інше. Для кращого моніторингу свого стану слід носити їх щодня.

Розумні фішки

Девайс показує повідомлення та дзвінки зі смартфона. У системі також встановлено календар, будильник та таймер. Але головною смарт-фішкою Garmin Forerunner 645 Music безперечно є музичний плеєр. Годинник також підтримує Bluetooth-навушники, і може зберігати до 4 ГБ треків.

Це дуже корисна функція для тих, хто не любить тримати смартфон у руках під час пробіжки. Звісно, можна захопити чохол на плечі чи спортивну бананку. Але все ж таки зручніше займатися без них.



6ezh|864х452.jpg

Пристрій також має трекінг сну і автоматично визначає активність. Наприклад, може відрізнити поїздку велосипедом від підйому сходами.

Додаток

Одного вбудованого функціоналу смарт-годинника просунутому власнику точно буде недостатньо. Більш важливу роль відіграє фірмовий додаток, де розкривається ще більше можливостей моніторингу. Garmin пропонує користувачам відмінну утиліту Garmin Connect, в якій збираються та аналізуються дані тренувань.

У додатку можна знайти свій пульс, рівень стресу, кроки, калорії, сон та багато іншого. Якщо ти раніше користувався іншою програмою, як популярна Strava, то можеш переслати всю інформацію звідти в Connect.



3ezh|864х452.jpg

Програма від Garmin заслуговує на окрему похвалу ще й за хороший переклад на українську. Рідну мову можна зустріти далеко не у кожному спортивному софті. Є ще й веб-версія Connect. У ній міститься більше даних та аналізу, а також є свої унікальні можливості на кшталт попереднього прокладання маршруту.

Досвід використання

Один із наших клієнтів погодився поділитися своїм досвідом. Андрій носить Garmin Forerunner 645 Music вже більше трьох місяців, йому точно було що розповісти.

Люди, які раніше не користувалися спортивним годинником, можуть розчаруватися через відсутність сенсорного екрану. Але варто розуміти, що цей гаджет призначений насамперед для тренувань. Випадкові натискання на активних заняттях нікому не потрібні. Так що кнопкове керування здається навіть зручнішим.

Що стосується дизайну, вважаю цей годинник дуже красивим. Кайфую щоразу, коли дивлюся на них. Пристрій можна легко надіти навіть під класичний костюм. Якщо замінити силіконовий ремінець на металевий браслет, тоді й сліду від їхньої спортивної приналежності не залишиться.


Якість матеріалів гідна: за три місяці користування не з'явилося жодної подряпини. Годинник не дуже великий, на руці практично не відчувається. Ремінець зручний і приємний на дотик. Я часто навіть сплю у них, жодного дискомфорту не відчуваю.

З усіх видів тренувань я пробував лише біг. Зауважив, що у них дуже точно працює GPS-трекер. Коли переглядаю маршрут після пробіжки, лінія на карті завжди відображається чітко. Користувався різними програмами та телефонами, жодна техніка не вимірювала маршрут так точно.

Те саме можна сказати і про датчик пульсу. Раніше часто використовував спеціальний нагрудний пульсометр, який показує точний результат. Декілька перших тренувань після покупки я одночасно вимірював показники на годиннику та нагрудному пристрої. Все чітко збіглося.



7ezh|864х452.jpg

Є показник вимірювання стресу. Не скажу, що він завжди правильно моніторить. Трапляється, велике фізичне навантаження визначається як стрес. Вечірки система завжди відносить до високого рівня стресу.

Дуже корисна фішка, якої не було на моїх старих годинниках – автоматичне підсвічування. Люблю бігати ночами. Коли займаюся в темний час доби, просто піднімаю руку, і Garmin підсвічуються.

Про автономність. Якщо користуватися ними як фітнес-трекером, то протримаються близько 10 днів. Якщо носити постійно і тренуватись хоча б раз на два дні, проживуть 4 дні. Передбачено вологозахист. Встиг скупатися з ними в річці, жодних нарікань на роботу немає.

Що стосується особисто мого враження від годинника, хотілося б отримати ще одну фішку під назвою "body battery" (наскільки ти заряджений у цей момент). Бачив її у друга на Garmin 245 Music. Але у цій моделі такого немає. В іншому задоволений гаджетом, усім дуже рекомендую!


Читати наш блог у Telegram
Популярні моделі Garmin:
Показати всі
Коментарі
Додати коментар