Google Photo проти iCloud Photo. Що краще?

Сьогодні смартфони можуть зберігати в собі величезну кількість даних. Але скільки б пам'яті на них не було, 16 ГБ або 512 ГБ, всі фото та відео ми найчастіше зберігаємо в хмарі. Адже вбудоване сховище можна заповнити більш важливими програмами, музикою та іграми.

Завантаження всіх твоїх фото з iPhone в хмару можуть запропонувати тільки найбільші корпорації. А найпопулярнішими сервісами вже багато років залишаються iCloud та Google Фото. Який з них краще? Зараз розберемося.

Переваги iCloud

Головний плюс у використанні хмарного сервісу iCloud: це всебічна підтримка техніки від Apple. Твоя камера на iPhone підключається безпосередньо до медіа в хмарі. Якщо ти раптом хочеш трохи підредагувати знімок на своєму iPad, то він автоматично зміниться і на твоєму MacBook або будь-якому іншому яблучному пристрої.



ezh|864х452-1.jpg

iCloud спочатку створювався для використання виключно на яблучних продуктах. А тому з ними він працює просто чудово. Доступ до своєї бібліотеки можна отримати з будь-якого пристрою, прив'язаного до твого облікового запису. Немає довгих оновлень і завантажень.

Скільки коштує місце в iCloud

Корпорація Apple дає 5 ГБ у хмарному сховищі безкоштовно. Але далеко не кожному активному користувачеві цього місця вистачить. Дуже добре, якщо у тебе є підписка Apple One, тому що в неї входить цілих 50 ГБ пам'яті в iCloud.


Найпопулярніші моделі iPhone

MGMQ3/MGLU3
45 565 грн
42 185 грн
$1 480
MWHC2
45 395 грн
42 035 грн
$1 475
MXD22
15 085 грн
13 965 грн
$490

Але якщо її немає, то додаткові 50 ГБ будуть коштувати 1 долар на місяць. 200 ГБ обійдуться в 3 долари, а за 2 ТБ потрібно викласти 10 доларів.

Переваги Google Фото

Раніше у хмари від Google була дуже велика перевага перед iCloud. У ньому не було обмежень на зберігання своїх відео і знімків. Користувачі могли зберігати скільки завгодно фото без додаткової плати за місце.

Але вже після червня 2021 року пошуковик дасть кожному користувачеві тільки 15 ГБ безкоштовного сховища, не враховуючи ті файли, які вже є. А значить дві хмари будуть диктувати приблизно однакові умови: кілька ГБ безкоштовно, а далі – плати.



ezh|864х452-2.jpg

До речі, додаток Google Фото відмінно працює на iPad та iPhone. А ось для комп'ютерів Мас такої програми немає, і щоб отримати доступ до своїх фото доведеться шукати хмарне сховище через браузер. Це величезний мінус сервісу.

З плюсів – функція обміну знімками. В хмарі від Google можна поділиться всією бібліотекою або якимись певними фото або відео з іншими користувачами прямо у хмарі. Це дуже зручно, коли хочеш відправити комусь фотографію без скачування її.

Скільки коштує місце в Google Фото

За 100 ГБ сховища в Google потрібно заплатити близько 57 гривень. 200 Гб коштуватимуть майже 85 гривень. Ну а за 2 ТБ доведеться викласти близько 285 гривень. У цілому, ціна за місце в хмарі пошукача приблизно така ж, як і в iCloud.



ezh|864х452-3.jpg

Яке сховище вибрати?

У обох сервісів є свої плюси і мінуси. Прикладом, iCloud дає більше різноманітних функцій на iPhone, iPad та Mac. Сторонні і вбудовані додатки для редагування знімків можуть безпосередньо підключатися до хмари.

Google пропонує втричі більше безкоштовних ГБ: 15 у пошукача проти 5 в хмарі від Apple. Крім цього, в ньому є класна фішка обміну файлами з іншими користувачами. Але що ж вибрати?

Якщо ти користуєшся яблучними гаджетами і давно вже звик до iCloud, то я не раджу переходити на Google Фото. У ньому немає такої якісної оптимізації під iOS, iPadOS та macOS. Ну а якщо ж у тебе всього один iPhone, то спробувати Google Фото все ж варто. Адже принаймні до червня ти отримаєш безмежне місце для своїх фото і відео.

А взагалі – справа в звичці :) Особисто мені більше подобаються сервіси Apple.



Egor-2.png
Читати наш блог у Telegram
Коментарі
Додати коментар