GoPro Hero 10. Детальний огляд новинки

Зміст

Екшн-камера GoPro Hero 10 Black - це флагманська модель 2022 року. Девайс отримав безліч поліпшень порівняно з попереднім поколінням. Основне нововведення - вбудований чип GP2. Процесор забезпечує кращу продуктивність і якість зображення, більш плавну стабілізацію відео.

Ми підготували детальний огляд на GoPro Hero 10 Black, список характеристик і порівняння з 8-ю моделлю.


Огляд камери GoPro Hero 10

Перейдемо до огляду екшн-камери. Для початку треба розібратися, що залишилося від попередніх поколінь, а що нового принесли виробники. Розміри пристрою практично не змінилися. Вага GoPro 10 на 3% менша, ніж у 9-ї версії - 153 г. Різниця в 5 грамів особливо не відчувається.

Дизайн залишився колишнім, відповідним стилю бренду. Кришка об'єктива стійка до подряпин, краще відштовхує воду. Дисплей запозичений від дев'ятого покоління. Але в 10-й моделі відставання фронтального екрана стало набагато меншим. Тому користуватися екшн-камерою стало зручніше.



1ezh|864х452 копия.jpg

Що нового GoPro Hero 10?

І якщо зовнішніх відмінностей від попередніх поколінь практично немає, то всередині це вже абсолютно нова екшн-камера. Насамперед слід згадати про процесор GP2. Вперше з 2017 року компанія вирішила змінити модельний ряд своїх чипів. І це рішення принесло дуже багато переваг у нове покоління пристроїв.

Насамперед, чип GP2 дає змогу на третину швидше перекинути відзнятий контент на телефон або в хмару. Фронтальний екранчик отримав набагато збільшену частоту кадрів, у більшості режимів це близько 30 FPS.

Завдяки новому процесору система працює швидше у всіх завданнях. Наприклад, у режимі фотозйомки Hero 10 одночасно робить і зберігає фото в рази спритніше, ніж Hero 9. Відеозапис теж помітно прискорився, особливо збереження записаних роликів. GoPro Hero 10 здатний знімати відео в якості 5.3К з частотою 60 кадрів на секунду, 4K 120 FPS і 2,7K 240 FPS. Хоча це все той самий 23,6-мегапіксельний модуль камери, який використовувався в дев'ятому поколінні. До слова, попередник записував відео з максимальною роздільною здатністю до 5К і частотою 30 кадрів. Відмінність просто величезна, і все це завдяки чіпу GP2.

Процесор нового покоління дає змогу вичавити з камери набагато більше. Він працює за дуже схожою технологією, що і Apple Bionic в iPhone. Чіпсет покращує якість фото і відео за допомогою програмних алгоритмів і нейромереж. GoPro не дарма почала активно вивчати програмне відео і фото. Вона бачить у смартфонах головних конкурентів екшн-камер.

Магія чипа GP2 дійсно помітна. Роздільна здатність 5.3К і 60 кадрів за секунду чудово підійде для зйомки пейзажів засніжених гір, або бурхливого океану. А ось екстремальний спорт найкраще виглядатиме на 4К (120 FPS), або ж 2,7K (240 FPS). Все-таки частота кадрів важлива для класної динамічної картинки.

Відзначимо функцію вирівнювання горизонту разом з оновленою системою стабілізації HyperSmooth 4.0. Камера десятого покоління дає змогу нахилити її на 45 градусів, до того як горизонт похитнеться. У дев'ятій же моделі небо зсувалося вже на нахилі в 27 градусів. На жаль, фіча не працює в роздільній здатності 5.3К, але присутня в 4К і 2.7К.


Супер ціна-11%
CHDHX-101-RW/CHDHX-102-RT
12 529 ₴
11 199 ₴
281 $
-11%
CHDHX-901-RW
14 165 ₴
12 599 ₴
316 $

GoPro Hero 10: характеристики

А тепер про екшн-камеру в цифрах:

  • матриця: 23,6 Мп (1/2,3 дюйма);
  • частота кадрів відео: 5,3K зі швидкістю 60 кадрів на секунду, 4K зі швидкістю 120 кадрів на секунду, 2,7K зі швидкістю 240 кадрів на секунду;
  • стабілізація відео: HyperSmooth 4.0;
  • водонепроникність: до 10 метрів без захисного боксу.

Також GoPro Hero 10 має додаткові функції:

  • TimeWarp 4.0: режим прискореної зйомки.
  • Live Burst: робить 90 знімків за 3 секунди.
  • SuperPhoto: автоматичне поліпшення якості фотографії.
  • Nightlapse: зйомка нічних таймлапс-відео.

Екшн-камера GoPro Hero - потужний і універсальний девайс, який підійде для творців якісного контенту.


2ezh|864х452 копия.jpg

GoPro Hero 10: комплектація

У коробці з камерою поставляються:

  • футляр для перенесення;
  • акумулятор;
  • кріплення;
  • кабель USB-C.

Також додатково можна придбати захисний бокс, зокрема водонепроникний, різні стативи тощо.


Порівняння GoPro Hero 10 vs GoPro Hero 8

Параметри камери GoPro ми розглянули в розділах вище. Тепер розглянемо, чим відрізняється 8-а модель:

  • процесор старішого покоління - GP1;
  • камера 12 МП дає змогу знімати відео з роздільною здатністю 4К і зі швидкістю 60 кадрів на секунду;
  • технологія HyperSmooth старішої версії - 2.0.;
  • дисплей менший і відсутній сенсор;
  • камера повільніша, складніше справляється з вимогливими завданнями;
  • є базові режими TimeWarp і Nightlapse;
  • 8-ма модель нижча в ціні.

В обох пристроїв приблизно однаковий час автономної роботи. GoPro Hero 10 при використанні високої роздільної здатності зйомки відео може розряджатися швидко.


Чи варто оновлюватися на GoPro Hero 10?

Якщо ти цінуєш якісну картинку, ведеш трансляції, професійно займаєшся блогом - тоді необхідно постійно оновлювати апаратуру.

Але в будь-якому разі орієнтуватися потрібно на свої потреби та бюджет. Екшн-камера GoPro Hero 8 все ще є гідним відеопристроєм.

Author photo
Автор статті Анна Туманова
Читати наш блог у Telegram
Товари з огляду
CHDHX-901-RW
12 599 ₴
316 $
CHDHX-101-RW/CHDHX-102-RT
11 199 ₴
281 $
Коментарі
Додати коментар