homeOS – нова операційна система Apple. Що відомо вже зараз?

Перед конференцією для розробників WWDC 2021 корпорація Apple додала нову, на перший погляд, непримітні вакансію для роботи. Вона залишилася б непоміченою, якби в ній не згадувалася нова загадкова операційна система homeOS.

Компанія ніколи офіційно не уявляла цю прошивку, вона не використовується ні на одному пристрої, і раніше про неї нічого не було відомо. Ймовірно, купертіновци абсолютно випадково згадали про майбутній проект для колонок HomePod. Хіба ви не HomePod? Отже, що відомо про homeOS?

homeOS: Що це?

Здогадки про homeOS випливають із самої назви операційки. Експерти сумніваються, що ця платформа буде призначена для гаджетів розумного будинку - розумних лампочок, замків, пилососів. Всі ці пристрої Apple не виробляє, а в своїй системі HomeKit використовує девайси від сторонніх розробників - партнерів.



ezh|864х452-1.jpg

Швидше за все, прошивка стане основою вже існуючих продуктів HomePod. Нагадаємо, зараз HomePod і Apple TV працюють на одній операционке tvOS.

І якщо з яблучною ТВ-приставкою все зрозуміло, то звідки вона взялася в колонці? Відповідаємо. Аудіогаджет працює на базі модифікованої tvOS, простіше кажучи, використовує ту ж операційну систему в зміненому вигляді.

Навіщо потрібна homeOS?

Версія перша. Apple планує активно розвивати лінійку колонок HomePod. Ці пристрої вже є і в майбутньому продовжать бути основою для управління розумним будинком, тому на їх плечі ляже все більше важких завдань. Природно, для цього гаджету знадобиться своя платформа, якій і стане homeOS.



ezh|864х452-2.jpg

Версія друга. Apple TV і HomePod - стаціонарні девайси для дому. Обидва працюють під практично ідентичною системою. У майбутньому вони можуть отримати ще більш глибоку інтеграцію і стануть незамінною парою, як iPhone і AirPods. Для цього і створюється homeOS, яка замінить собою tvOS.

Багато хто вважає, що призначення секретної операційної системи нам розкриють вже на початку червня в рамках конференції WWDC 2021. Адже напевно не просто так Apple згадала про неї в своїй вакансії. Корпорація не робить таких дитячих помилок, все це дуже схоже на маркетинговий хід. Чи правда це - дізнаємося вже 7 червня.



Egor-2.png
Читати наш блог у Telegram
Товари з огляду
Коментарі
Додати коментар