IFA 2019 Berlin - виставка для "божевільних" винахідників


У потоці новин про осінню виставку від Apple ми упустили ще одна важлива подія в світі технологій цього року. Йдеться про виставку IFA 2019 Berlin, також відома під назвою «Берлінське радіошоу». Що це таке і що на ній представляють, зараз розповімо.


Internationale Funkausstellung Berlin

Саме так можна розшифрувати абівіатуру в назві. Дослівно це перекладається, як інтернаціональна радіовиставка в Берліні. Судячи з назви, вже можна зрозуміти, що вона щорічно проходить в столиці Німеччини.

На шоу представляють побутову електроніку з 1924 року. Виробники отримують унікальну можливість презентувати готові новинки або новітні розробки на широку публіку. Цього року IFA проходить з 8 по 12 вересня.


EzhNewsSite-700x3681.jpg

Зазвичай, велика увага отримують цікаві прототипи, які знаходяться на стадії розробки. У минулому році такими стали шолом для швидкого сушіння волосся, електронний друг для домашнього вихованця і розумна колонка-роутер.

Як ти вже зрозумів, ніхто ніколи не може передбачити які чумні винаходи нам покажуть в цей раз. Дуже часто від таких пристроїв немає видимої користі, проте вони звертають на себе багато уваги. А зараз ми розповімо про те, що представили в цьому році.


Унікальні новинки IFA 2019

У цьому році розробники знову порадували нас божевільними гаджетами. Одним з таких став Робот Bocco Emo, який реагує на емоції людини. Він радіє, коли чує команду «щасливий».


EzhNewsSite-700x3682.jpg

Чи сумує, коли на обличчі у власника сумна гримаса. Можливо, в майбутньому він буде радувати літніх і самотніх людей, або зовсім стане швейцаром в готелі, а може навіть дворецьким.

Ще одним чумовими винаходом стало сенсорне дзеркало. У ньому є практично все, що може знадобитися жінці. Наприклад, датчик наближення особи, 5-кратне збільшення і освітлення, яке імітує денне світло. Крім цього, в нього вбудовані динаміки для прослуховування музики.

Самое круте, що цей аксесуар дійсно надійде в продаж вже до кінця цього року і буде коштувати близько 400 доларів. Цікаво чи з'явиться гаджет на нашому ринку.


EzhNewsSite-700x3683.jpg

Корпорацію з Купертіно теж зачепило цей захід. Деякі компанії представили досить цікаві пристрої, які будуть працювати в парі з iPhone , iPad , Apple Watch та іншими пристроями Apple.

Приміром, гітари для навчання. Вони працюють в зв'язці зі спеціальним додатком на iPhone і iPad, яке має функції доповненої реальності. Ще однією цікавою розробкою нам здалася бездротова зарядна станція для смартфона і аксесуарів.

Крім того, що вона заряджає пристрій, станція автоматично виконує резервне копіювання даних. Дуже цікава задумка, яка має право на життя.


Ну що ж, про все не розкажеш. Як ти вже зрозумів, Берлін не самий серйозний місто сьогодні. У ньому живуть талановиті художники, суперечливі письменники, а на цьому тижні туди заселилися ще і "божевільні" винахідники. У хорошому сенсі цього слова, звичайно.

Читати наш блог у Telegram
Коментарі
Додати коментар