Instax – сфотографуй мене!

Напевно в твоєму домі, або в будинку батьків є кілька стареньких альбомів, які заповнені фотографіями з твого дитинства. Пам'ятаєш це радісне відчуття з крихітної тугою, коли гортаєш одну з книжечок з акуратно вклеєними фото? На них навічно відбилася юність твоїх батьків, твій перший дзвоник і поїздки на море...

На жаль, стрічка в Instagram або заповнена кадрами хмара в iCloud не можуть вразити з такою ж силою. Прогрес безжально розтоптав фото на плівку, таїнство проявлення і друку. Але компанія FujiFilm раптово увірвалася на ринок зі своїм "динозавриком" INSTAX і повернула нам то зачаровуюче відчуття з дитинства.

Чи варто знімати на плівку в 2021?

Звичайно так! І в першу чергу - це заслуга лінійки фотоапаратів миттєвого друку від FujiFilm. INSTAX відноситься до того типу "фотиків", які ми бачили в старих американських фільмах, наприклад в "Один вдома". Вони друкують фотографію вже через кілька секунд після спуску затвора. Мотати плівку, проявляти її і друкувати в фотосалоні не потрібно.


Щоб знімати на INSTAX від FujiFilm, необхідно придбати спеціальні касети. Вони вставляються в корпус пристрою. Усередині цих картриджів знаходиться батарея і фотопапір з нанесеними реактивами.

Така камера дуже проста у використанні. Щоб зробити вдалий кадр, потрібно всього лише налаштувати фокус і спустити затвор. Розробники автоматизували процес створення фото, так що виставляти вручну експозицію не доведеться. Система працює стабільно добре, фотографії виходять яскравими і якісними.



1ezh|864х452 копия.jpg

Невдалі кадри з'являються в дуже рідкісних випадках, найчастіше через погані умови зйомки - занадто темно, хтось підштовхнув в руку або власник промахнувся з фокусом.

Які є моделі?

Компанія FujiFilm на сьогоднішній день пропонує кілька різних варіантів камер - Instax Mini, Mini LiPlay, SQ 1, INSTAX 300. Вони відрізняються начинкою, деякими функціями, дизайном і, що найголовніше - ціною і розмірами фотографій. Кожна модель підтримує різні касети, тому їх потрібно купувати уважно.


Ми думаємо, що найцікавішим варіантом є Instax Mini 11. Це найдоступніша за ціною модель, яка практично нічим не відрізняється від старших братів. Mini 11 робить відмінні "фоточки". А завдяки компактним розмірам її зручно брати з собою на прогулянку або в подорож.

До речі, багато членів сім'ї Техно Їжак вже давно користуються Instax Mini 11. Цей гаджет дарує неймовірні емоції від створення кадру, які не можуть дати сучасні цифрові фотоапарати.



2ezh|864х452 копия.jpg

Адже з плівкою або фотопапером ти ніколи не знаєш, що у тебе вийде після спуску затвора. Ми з нетерпінням чекаємо, коли Instax "виплюне" черговий маленький шедевр, який ми помістимо в наш альбом. Хоча б заради цих відчуттів точно варто взяти собі камеру миттєвого друку!



Egor-2.png
Читати наш блог у Telegram
Товари з огляду
Коментарі
Додати коментар