Інструмент пошуку Spotlight на Mac і iPhone. Ти навіть не уявляєш, на що він здатен


З моменту створення компанії Apple, її метою було полегшення життя користувачів. Купертіновци ретельно продумують кожен свій продукт. І це стосується не тільки техніки, але і сервісів і додатків.

Навіть вбудовані базові програми в кожному пристрої грають дуже велику роль для комфортного використання. Сьогодні ми поговоримо про інструмент пошуку Spotlight на Mac і iPhone , і про приховані можливості функції.


Spotlight - що це таке і як цим користуватися

Це базовий сервіс від Купертино для пошуку програм, документів та інших файлів на комп'ютерах Apple. Но не тільки. З його допомогою можна також шукати свіжі новини, фільми, відео і інше.


EzhNewsSite-700x3681.jpg

Щоб скористатися Spotlight у верхньому правому куті клацни на значок лупи або затисніть клавіші Command-Пропуск (* налаштування гарячих клавіш можуть змінюватися) і в рядку, що з'явився вбей запит пошуку. Наприклад «app store» або «повідомлення від Каті».

Натисни на enter і перед тобою відразу ж з'явиться список результатів, серед якого ти зможеш вибрати необхідний варіант. Для цього просто двічі клацни мишкою на потрібний елемент.


Приховані можливості Spotlight

Почнемо з такої корисної функції, як пошук по типу даних. У Spotlight користувач може вказати яка саме категорія йому потрібна: папка, музика або документ. Для цього необхідно в запиті забити «тип: зображення».


EzhNewsSite-700x3682.jpg

Крім цього, додаток можна використовувати для пошуку прогнозу погоди, розкладу кіносеансів і закладів поблизу. Зробити це дуже просто. Залежно від того, що тобі потрібно, введи ключове слово «кіносеанси», «погода» або «де поїсти».

Також в Spotlight вбудований словник. Щоб його знайти, потрібно ввести запитувана слово і перейти в категорію під назвою «Визначення» в списку результатів. Терміново в цьому словнику не так багато, проте ця функція може стати в нагоді для перевірки наголоси або правопису.

Але і це ще не все. Сервіс, до всього іншого, може ще й конвертувати валюту і проводити арифметичні операції. Щоб щось порахувати, досить в рядку Spotlight ввести вираз, після чого ти сервіс відразу видасть результат.


EzhNewsSite-700x3683.jpg

Щоб дізнатися курс валют, введи команду в форматі «число, назва валюти», прикладом «250 доларів». Але для цієї функції необхідно обов'язково бути підключеним до інтернету.

І це теж далеко не всі можливості програми. Більше функцій ти зможеш дізнатися в самому додатку. А про самих затребуваних і цікавих тобі тепер відомо.

Читати наш блог у Telegram
Коментарі
Додати коментар
Схожі статті