Порівняння iOS 13 vs iOS 12. Чому варто оновитися прямо зараз?


Нова iOS 13 вже доступна для установки по «хмарі» для всіх підтримуваних iPhone . Якщо твій смартфон підтримує оновлення, то ти вже напевно отримав повідомлення і може бути навіть встановив iOS 13.

Але багатьох поки терзають сумніви, і вони вичікують поки прошивка покаже свої слабкі сторони. Ми не знайшли якихось серйозних похибок. Проте, вирішили розібратися: чи дійсно прошивка кращою за попередню? Відповімо відразу - так і є. У цьому році вона опрацьована до дрібниць і навіть перша публічна версія працює спритно.


Продуктивність iOS 13

Кожному користувачеві важливо, щоб його гаджет працював після установки нового оновлення так само спритно як раніше або ще швидше. І купертіновци обіцяли нам серйозний приріст швидкості в використанні. Чи вийшло у них?


EzhNewsSite-700x3681.jpg

Незалежний експерт з iAppleBytes вирішив сам перевірити це відразу на трьох моделях iPhone - iPhone 6s, iPhone 7 і iPhone 8. Як він заявляє, пристрої дійсно стали помітно спритніше в інтерфейсі. І це незважаючи на безліч нових функцій, які з'явилися в «чортової дюжини».

При цьому, вбудовані сервіси відкриваються приблизно так само швидко. А ігри та програми сторонніх розробників значно додали в швидкості. Синтетичні тести не показали відмінностей у версіях, за винятком HTML5.

Але автор запевняє, що продуктивність значно підвищилася. Він задоволений результатами і навіть нахвалює операційну.


Час автономної роботи пристроїв на iOS 13

Ще одним важливим показником є автономність гаджета. В Apple частенько грішили, або не допрацьовує нові прошивки раніше, через що старі пристрої швидко розряджалися. З iOS 13 такого не сталося.


EzhNewsSite-700x3682.jpg

Той же блогер провів тест вже чотирьох смартфонів iPhone SE, iPhone 6s, iPhone 7 і iPhone 8 до і після оновлення. Перевіряли час роботи в синтетичному тесті Geekbench 4. Однозначної переможця так і не виявили, але в цілому все iPhone протрималися досить довго, принаймні не менше, ніж на попередніх прошивках.

Малюк SE пропрацював на «чортової дюжини» на три хвилини довше. «Шістка» і «вісімка» на стільки ж менше. А iPhone 7 додав цілих 8 хвилин активної роботи. При цьому, знос акумулятора у нього був найбільший, близько 90%.

Тому ми сміливо можемо порадити тобі перейти на iOS 13 вже зараз. Не варто переживати, що смартфон почне глючити або швидше розряджатися. Як показує практика, основні показники практично не змінилися.

Проте, смартфон отримав ряд нових шикарних функцій. Серед них:

  • темна тема
  • Новий сервіс «Локатор»
  • Memoji на всіх пристроях з iOS 13
  • Вхід на сайти через Apple ID
  • Нові «Нагадування»
  • Перероблене додаток «Фото»

EzhNewsSite-700x3683.jpg

А ще:

  • Поліпшення в програмі «Камера»
  • Підвищення рівня конфіденційність
  • Швидкі команди від Siri
  • Нова клавіатура
  • Підтримка геймпадов від консолей
  • Haptic Touch
  • Маленький інтерфейс регулювання гучності

І це теж далеко не все. Ми продовжуємо вивчати темну мобільну операційну систему. І продовжуємо приємно дивуватися новим функціям.

Тільки не забувай періодично робити резервні копії своїх пристроїв. Сьогодні особисті дані для нас дорожче будь-яких гаджетів.

Читати наш блог у Telegram
Коментарі
Додати коментар